Dolar 32,4139
%-0.21
Euro 34,7863
%-0.06
Altın 2.419,280
%-0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dört siyasi parti de 1 Kasım için işi sıkı tutuyor: Sandık ordusu

Dört siyasi parti de 1 Kasım için işi sıkı tutuyor: Sandık ordusu

SEÇİM sandıkta kazanılır anlayışıyla hareket eden siyasi partiler, sandık örgütlenmesini sıkı tutuyor. İzmir'de mecliste grubu bulunan dört siyasi parti, sandık sorumlularının yanısıra gözlemci, kat ve bina sorumlusu da belirledi. Engelli, yaşlı seçmenin sandığa taşınması için özel ekipler kuruldu. Sandık sonuçları akıllı telefonlarla sisteme girilecek, YSK'nınki ile uyumsuzluk varsa anında itiraz edilecek. Dört siyasi parti de 1 Kasım alarmı

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 09:48
İzmir'de 1 Kasım seçimlerinde 3 milyon 101 bin 860 seçmen, 9 bin 32 sandıkta oy kullanacak. Siyasi partiler oylarına sahip çıkmak için her sandıkta örgütlendi. İzmir'de AK Parti her sandıkta bir sorumlu iki gözlemci görevlendirdi. Ayrıca bir kat sorumlusu bir de bina sorumlusu olacak.

CHP İzmir'de her sandıkta bir sorumlu, bir gözlemci, bir kat sorumlusu bir de bina sorumlusu atadı. Ancak CHP sandıklarda gönüllülerden de destek alacak. Gönüllüler sandık bölgesinde görev yapacak, ilçe örgütleri engelli ve yaşlıların sandığa taşınması ile ilgilenecek. MHP de hiçbir sandığı boş bırakmadı. Bir sandık sorumlusu, bir gözlemci bir de bina sorumlusu belirledi. MHP her sandıkta iki, her binada bir kişi görevlendirdi. MHP sandık sorumlularına eğitim verecek. 7 Haziran'da sandıklarda örgütlenemeyen HDP bu seçimde her sandığa sorumlu ve gözlemci görevlendirdi. Ayrıca bin 500 bina sorumlusu atadı. 

AKILLI TELEFONLA VERİ GİRİLECEK
İzmir'de her siyasi parti seçim sonuçları için kendi içinde seçim takip uygulaması kurdu. Buna göre bina sorumluları sayım bittiğinde akıllı telefonlarla kullanılan oyların partilere göre dağılımını girecekler. Seçim tutanağının fotoğrafıyla birlikte gönderecekler. Gelen sonuçlar YSK sonuçlarıyla karşılaştırılarak farklar raporlanacak. Fark olan yerlerde itirazlar yapılacak. İtaraz için her parti avukatlardan oluşan ekipler hazırladı. (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.