Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elitaş: CHP itfaiyedir, su taşıyın

Elitaş: CHP itfaiyedir, su taşıyın

CHP İzmir milletvekili adayları İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Aday Ali Kemal Elitaş, "Ülkede bir yangın var ve bu yangını söndürecek itfaiyeye ihtiyaç var. O itfaiye CHP. Bütün itfaiye personelinin bu itfaiyeye su taşımasını, destek vermesini istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 16:37
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve milletvekili adayı Ali Kemal Elitaş'la İtfaiye Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Serter; “Arkadaşlarımız ağır bir görev yapıyor. Önemli olan bu görevi yaparken gönül rahatlığı olması. Ölümlerin olmaması, hasarların en düşük seviyelerde gerçekleşmesi. Türkiye'de bir çok kesimde eğitim zaafiyeti var" dedi. Kemal Elitaş da ülkede bir yangının olduğunu ve yangını söndürmek için bütün itfaiyecilerin su taşıması gerektiğini belirterek, "Her sorumlu yurttaşın ülkenin yarınlarına dair önceliği Türkiye olan herkesin bize omuz vermesi gerekiyor. Bu desteği bekliyoruz. Çünkü ülkenin rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. Ülkede bir yangın var ve bu yangını söndürecek itfaiyeye ihtiyaç var. O itfaiye CHP. Bütün itfaiye personelinin bu itfaiyeye su taşımasını, destek vermesini istiyoruz" dedi.

"PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR"
İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel ise, personelin çalışma konuşullarını ve varolan sorunları anlattı. Yücel şöyle konuştu: 
“Bugüne kadar Avrupa'nın itfaiye hizmetlerine bakış açısını ülkemize yerleştiremedik. Yönetmelik yeterli seviyede değil. İtfaiyecilerin özlük hakları oluşturulamadı ve değişik itfaiye birimlerindeki hizmetlerin belli bir standartta olmasını sağlayamadık. Bu tamamen yasal düzenlemenin eksikliğinden ve idarenin başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere itfaiyelere belediye hizmeti kapsamında olması nedeniyle doğrudan uzman gözüyle bakamamış olmasından kaynaklanıyor. Gönüllü itfaiyecilik şuanda Avrupa'da yangına da müdahale edebilecek personeli de içeriyor. Şu anda gönüllü itfaiyecileri yangında ve kurtarmada kullanamıyoruz. Çünkü onların verdikleri emeğin karşısında mali imkanla olmasa dahi sigorta va yasal düzenlemeleri yaparak başlarına herhangi bir kaza geldiğinde en azından devletin arkasında olduğunu gösteren dayanak yok.Bu sağlanırsa gönüllü itfaiyecilik hedefini bulur. Personel konusunda eksiğimiz var. Bunu ortadan kaldıracak kavramın gönüllü itfaiyecilik kavramı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu düzenleme gerçekleşirse itfaiye teşkilatı da rahatlayacak, vatandaşlar da itfaiyeyle bütünleşecek." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.