Dolar 32,3654
%-0.36
Euro 34,7292
%-0.22
Altın 2.410,360
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş: Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki...

Demirtaş: Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki iptal etti. Demirtaş, hükümet tarafından iptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2015 - 16:06
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun iptal ettiği AK Parti - HDP görüşmesi için ''HDP'nin içinde olmadığı ve desteklemediği bir anayasa asla toplumsal bir sözleşme sayılmaz. Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki iptal etti. Her şeye rağmen görüşme taraftarıyız'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni anayasa ile ilgili olarak "Yeni anayasa ve Kürt sorununun çözümü için biz görüşme taraftarıyız" dedi.

Diyarbakır'da konuşan Demirtaş, hükümet tarafından iptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerektiğini belirtti.

Demirtaş, "Ne olursa olsun siyasetçiler konuşabilmeli. Ben bu konuda ısrarcıyım" şeklinde konuştu.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Elçi öldürüldüğünde, Roboski olduğunda sesini çıkaramayan İstanbul Barosu'nun DTK deklarasyonuna tepkisi utanç vesikasıdır" dedi. 

DTK'nın özerklik açıklamasına tepki gösteren İstanbul Barosu'na HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yanıt verdi. Selahattin Demirtaş, "Elçi öldürüldüğünde, Roboski olduğunda sesini çıkaramayan İstanbul Barosu'nun DTK deklarasyonuna tepkisi utanç vesikasıdır" dedi.
BAŞBAKAN RANDEVUYU ÖNDERDEN Mİ ALDI'
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iptale ettiği randevuyla ilgili de konuşan Demirtaş şunları söyledi: "Biz diyaloğa açığız. Sorun şiddet ve çatışma zemininden çıkarılmalıdır. HDP'nin içinde olmadığı ve desteklemediği bir anayasa asla toplumsal bir sözleşme sayılmaz. Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki iptal etti. Her şeye rağmen görüşme taraftarıyız. Görüşmemiz gerekiyor. Siyasettekigerilime sokaktaki çatışmaya rağmen görüşmemiz gerekiyor. İptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerekir. Parti kapatma tartışmaları, gereksizdir. Türkiye'de parti kapatılarak bir yere varılmaz." 
İSTANBUL BAROSU DTK'YA 14 MADDELİK AÇIKLAMA İLE YANIT VERMİŞTİ 
İstanbul Barosu, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK)14 maddelik özerklik talebine 14 maddelik bir açıklamayla yanıt verdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Talep edilen sözde ‘demokratik özerklik’ veya ‘özyönetim’, açıkça ülkenin bölünmesini istemek ve bu yönde bir kalkışma çağrısıdır. Cumhuriyet’e karşı bu kalkışma ve meydan okuma kabul edilemez. Anayasanın değiştirilemez ilkelerine aykırı bu taleplerin hukuken ve fiilen gerçekleşme şansı bulunmamaktadır” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.