Dolar 32,2754
%-0.63
Euro 34,6430
%-0.47
Altın 2.409,350
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ömer Çelik: Tarihi süreç yarın başlıyor

Ömer Çelik: Tarihi süreç yarın başlıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni anayasa görüşmeleri üzerine açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 30.12.2015 - 02:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefetle yapacağı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

TARİHİ SÜREÇ YARIN BAŞLIYOR
"Vatandaşımız TBMM'ye verdiği kompozisyonla yeni anayasa yapma şerefini tevdi etmektedir. Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Önemli olan halkın özne olduğu bir devlet yazılımını oluşturmaktır. Halkın iradesine bir takım atanmış kurumların ortak olduğu düzenlemelerin ortadan kalkması gerekir. Yarın başlayacak temaslar tarihi bir misyon üstlenecektir. Türkiye'nin yeni anayasaya kayıtsız şartsız ihtiyacı vardır."
HDP RANDEVUSUNUN İPTALİ
"Biz her partiyi muhatap almak, çalışmalar yapmak isteriz. Başbakanımızın randevu isteği bir süreçte bu talebin arkasından yaptıkları Rusya ziyareti sonrasında yaptıkları açıklamalar yadırganacak bir tutumdur. 'Çay içer, gider' diyerek değerlendirmeleri, bu ziyaretin yapılmasını gereksiz kılmıştır. Geleneksel olarak siyasi nezaket gösterilmesi gereklidir. Bir parti Başbakan'ı misafir etme hususunda, gerekli hassasiyetlere sahip değilse, görüşmeye ihtiyaç yoktur. HDP'den gelen bu açıklamalar sınırları zorladı. "
HDP ÖZÜR DİLEMEDİ
"Açıklamalar sonrası özür dilemeleri gerekirken halen o açıklamaların arkasında duruyorlar. Bu yaşananlar bu randevunun iptalinin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir."
HDP'YE UYARI!
"Meşru zeminden çıkanlar muhatap alınmazlar. Hendek siyasetini savunmak meşru bir siyaset değildir. HDP Stalinist bir çizgi izliyor. Bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir. HDP meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı."
KİMSE TERÖRÜ ÖVEMEZ
Hiç bir şekilde siyasi partilerin kapatılması taraftarı değiliz. Siyasi partileri halk kurar ve halkın kurduğu partileri kapatmak doğru olmaz. Ancak kimse terörü, teröristi övemez. Batı'da terörü destekleyen partilerin kapatılması var. Biz siyasi partilerin kapatılmasının çözüm olduğunu düşünmüyoruz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.