Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sırrı Süreyya Önder: Ben kaçak çay derken espri yapmadım

Sırrı Süreyya Önder: Ben kaçak çay derken espri yapmadım

CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programına dün akşam telefonla bağlanan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Davutoğlu'na yönelik olarak söylediği "kaçak çay" sözlerinin programda 'espri' gibi olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 13:47
CNN Türk'te yayınlanan “Tarafsız Bölge” programına dün akşam telefonla bağlanan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Davutoğlu’nun iptal edilen HDP ziyareti öncesinde sarf ettiği “Kaçak çayımızı içer giderler” sözlerinin ‘espri’ olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.
“Siz hayatınızda hiç espri duymadınız mı” diye soran Önder, sözlerinin “espri değil, acı bir gerçeğe işaret eden sözler” olduğunu söyledi.
Önder, Davutoğlu'nun yeni anayasa için HDP'den randevu talep etmesinin ardından sarf ettiği sözlerin, “Bu ziyaretin bir anlam ve netice doğurması, kendi ziyaretinden önce ülkenin anayasal bir zemine çekilmesiyle mümkündür. Bundan kastım, bölgedeki çatışma halinin halkın temel yaşam hakkından vazgeçtim, nefes alma hakkını, kayıplarını defnetme hakkını tanımadan bizi ziyaret ederse kaçak çayını içer gider” demişti. Önder'in açıklamaları sonrasında, Davutoğlu HDP ile olan randevusunu iptal etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.