Dolar 32,3260
%-0.48
Euro 34,7382
%-0.19
Altın 2.408,120
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir soruşturma da Figen Yüksekdağ'a

Bir soruşturma da Figen Yüksekdağ'a

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Figen Yüksekdağ ve Sultan Ulusoy hakkında koruşturma başlattı.

  • Ege Postası
  • 30.12.2015 - 01:59
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmalar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel BaşkanıFigen Yüksekdağ ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, 26-27 Aralık'ta Kayapınar Spor Salonu'nda yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nun görüntü kayıtlarını inceledi.

[Demirtaş hakkında iki soruşturma birden] Demirtaş hakkında iki soruşturma birden

ADALET BAKANLIĞI'NA FEZLEKE GÖNDERİLECEK

İnceleme sonucu Yüksekdağ ve Ulusoy hakkında genel kuruldaki "öz yönetim, özerklik, hendek ve barikat" açıklamaları dolayısıyla soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak", "suç işlemeye tahrik", "halkı isyana teşvik" ile bunların yanı sıra Türk Ceza Kanununun 302. maddesi gereği "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" gerekçeleriyle yürütülecek.

Yüksekdağ hakkında, milletvekili olduğu için anayasanın 83. maddesi uyarınca "soruşturma izni verilmesi" ve "yasama dokunulmazlığının kaldırılması" talebi ile Adalet Bakanlığına fezleke gönderileceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.