Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'ın kimsesiz çocuklarla çektirdiği fotoğrafa tepki yağdı

Delican'ın kimsesiz çocuklarla çektirdiği fotoğrafa tepki yağdı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın tuttuğu balığı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla paylaşmasının ardından çektirdiği fotoğraflarda, yasa ve yönetmelikler gereği kimlik ve fotoğrafları gizli tutulması gereken çocukların fotoğraflarının açık bir şekilde medya organlarına servis edilmesi tepki yarattı.

  • Ege Postası
  • 27.11.2017 - 11:16

EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen organizasyonda, tuttuğu dev balığı, kimsesiz çocuklarla paylaşmasına dair servis edilen haber ve fotoğraflar, büyük tepki topladı. İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çoban dahil kimsenin uyarmadığı bu nokta ile İzmirli duyarlı vatandaşlardan yoğun tepki geldi.

ORGANİZASYONDA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİSİ VARDI

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen söz konusu organizasyonda çocuklarla tuttuğu balığı öğle yemeğinde paylaştı. Bakanlığın Çocuk Evleri Projesi kapsamında Karşıyaka ve Kemalpaşa ilçelerindeki evlerde kalan 6-18 yaş arası yüze yakın çocuk ve genci ağırlayan Başkan Delican’a, il müdür yardımcısı Mustafa Çoban, AK Parti İzmir İl Başkan yardımcıları Abdurrahman Tosun ve Nazmi Yılmaz da katıldı.

BAŞKAN DELİCAN, ÇOCUKLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ ANCAK KİMSE KENDİSİNİ UYARMADI

Başkan Delican, burada, “ Çocuklarımızın, gençlerimizin gelecekleri de denizin bereketi gibi olsun…” dileğinde bulunduktan sonra; onlarla bir pazar gününü geçirmekten ve sohbet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Yemek öncesi başlayan sohbette, çocukların dev balığa ilgi gösterdiği görülürken, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticilerinin uyarmaması da dikkat çekti.

BAKANLIĞIN YÖNETMELİĞİ ‘GİZLİLİK’ VURGUSU YAPIYOR

Vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Çocuk Koruma Kanunu’na Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkında Yönetmelik’in Gizlilik başlığı altındaki 26’ıncı maddesinde de, çocuklara ilişkin koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının alınmasıyla uygulanmasına ilişkin tüm süreçlerde çocuğun avukatı dışında kimliği, adresi, fotoğrafları, yaşadığı travmalar ile çocuk ve yakınlarına ait her türlü bilgi, belge, raporun gizli tutulacağı kayıt altına alındığını belirterek, bu maddeyi İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çoban ve beraberindeki kurum yetkililerinin bilmemesinin mümkün olmadığını belirtti.

YÖNETMELİKTE, ÇOCUKLARA AİT FOTOĞRAF VE HİÇBİR BİLGİ  PAYLAŞILAMAZ DENİYOR

Bakanlığın söz konusu Yönetmeliğinin Gizlilik başlığı altındaki 26’ıncı madde;  “– (1) Çocuklara ilişkin koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının alınması ile uygulanmasına ilişkin tüm süreçlerde çocuğun avukatı hariç olmak üzere çocuğun kimliği, adresi, fotoğrafları, yaşadığı travmalar gibi çocuğa ve yakınlarına ait her türlü bilgi ve bu bilgilerin yer aldığı rapor ve belgeler ile kayıtlar gizli tutulur. Yazışmalar gizlilik ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilir” şeklinde düzenlendiği görüldü.

CHP’Lİ BAŞKANDAN DURUMA TEPKİ

Duruma tepki gösteren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kimsesiz çocuk ve gençlerle yapılan iyi niyetli etkinliğin sonuçlarının çocuklar açısından olumsuz olduğunun ortada olduğunu belirterek, mevkidaşı Bülent Delican’ın ‘iyi niyetle yapmış olsa dahi’, etkinlikte bulunan çocukların medyaya servis edilen fotoğraflarda yüzünün  kapatılmadan verilmesinin çocuklar açısından olumsuz olacağı değerlendirmesini yaptı.

İYİLİK DE GİZLİ TUTULMALI

CHP’li Başkan Asuman Ali Güven, iyiliklerin gizli tutulmasının Türk gelenek ve göreneklerinde kural olduğunu, yapılan iyiliğin reklam aracı olarak kullanılmaması gerektiğini, sözkonusu yönetmelikleri iyi bilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticisinin de İl Başkanı Bülent Delican’ı bu konuda uyarmamasının ise ayrı bir soru işareti olduğunu belirtti.

BAŞKAN BİLMESE DE MÜDÜRÜN PARTİ BAŞKANINI UYARMASI GEREKİRDİ

Başkan Güven, “Yapılmaması gereken şeyler. Gizlilik önemli. Çocukların bu şekilde iyi niyetli bir yaklaşım da olsa kullanılması doğru değil. AKP İl Başkanı'nın belki iyi niyetle yaptığı bir şey olabilir ama sonuçları çocuklar açısından olumsuz. Tekrar edilmesini tavsiye etmeyiz. İyilik yapmaya çalışıyorsunuz. Ama bunun karşılığında yarattığınız ortamın dönüşü olumsuz. Bu iyiliğin farklı nedenle yapmış gibi bir anlam çıkıyor. Bu tip şeylerin gizli tutulması lazım. İyilik yapılır ama özellikle çocuklar sözkonusu olduğunda kesinlikle reklamı yapılmaz. Siyasetin bir parçası olmamalı. Onlar bizim geleceğimiz. Bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır anlayışıyla üzerlerine titrememiz lazım. Başkan bilmese  bile müdürün uyarması gerekirdi parti başkanını. O da hata yapmış uyarmamakla. Bunun telafisi zor. En azından bundan sonra böyle şeyler yapılmasın ve ders çıkarılsın” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.