Dolar 32,5273
%0.28
Euro 34,8692
%0.37
Altın 2.435,970
%-0.11
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla’da delege olamadı, Başak’ın listesine yazıldı

Urla’da delege olamadı, Başak’ın listesine yazıldı

CHP Konak’ta yapılan kongrede listelerin açıklanmasıyla birlikte başlayan liste krizine bir yenisi daha eklendi. Urla’da İlçe Başkanı Bahri Yalaz tarafından listeye yazılmadığı için yaptığı sert açıklamalar ile gündeme oturan İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın Konak’tan delege yazıldığı ortaya çıktı. Karataş’ın listeye yazılması kongrede büyük tartışmalara neden olurken, bazı partililerin Karataş’ın delege olmasına itiraz edeceği öğrenildi. Urla’da delege olamadı, Başak’ın listesine yazıldı

  • Ege Postası
  • 26.11.2017 - 18:33

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konak ilçe seçimi krizler ile gündemi meşgul etti.  İlçe Başkanı Şakir Başak’ın yeniden seçildiği kongrede liste tartışmaları damgasını vurdu.

KARATAŞ URLA’DA YAZILMAMIŞTI

CHP Urla’da mahallesindeki tek listeli delege seçiminde listeye yazılmayan İl eski Başkanı Kemal Karataş, İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın “örgüt böyle istedi” açıklamasının ardından sessizliğini çok sert biçimde bozmuş ve açıklamasında İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Karataş’ın “Cambaz, bezirgan, iblis...” sözleri kamuoyunda çokça tartışılmıştı.

2. EDNAN ARSLAN VAKASI OLABİLİR!

Bugün yapılan Konak ilçe kongresinde İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın delege listesine yazılması CHP’de akıllarda 2. Ednan Arslan vakası olarak değerlendirildi. Narlıdere’den ‘mahalle’ Güzelbahçe’den ise ‘il delegesi’ seçilen İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan’ın delegeliği Güzelbahçe İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz neticesinde CHP Genel Merkezi’ne danışılarak delegeliği düşürülmüştü.

TÜZÜK NE DİYOR

Oysa CHP tüzüğünün 16. maddesi “Hangi ilçeden başladıysa o ilçeden gider. Herkes kendi mahalle ve ilçesinden delege olabilir” deniliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.