Dolar 32,2215
%-0.06
Euro 34,7276
%-0.21
Altın 2.448,700
%0.67
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karlıdağ: CHP olarak sürecin bilincindeyiz

Karlıdağ: CHP olarak sürecin bilincindeyiz

CHP İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, CHP’de yaklaşan ilçe kongreleri öncesi sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karlıdağ, “Toplumun sıkışan kesimlerinin, demokrasi ve adalet talebini dile getirecek ve halkın beklenti içinde olduğu en önemli parti, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki CHP’dir. CHP, her organıyla sürecin  ve ülkenin geleceği konusunda sorumlu olduğunun bilincindedir" dedi. Karlıdağ'dan kongre mesajı

  • Ege Postası
  • 26.11.2017 - 13:13

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, CHP’de olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleşecek ilçe kongrelerini ve gündemi değerlendirdi. Karlıdağ, önümüzdeki süreçte CHP’nin ilk ve öncelikli hedefinin topluma doğru siyasi önderlik yapmak ve cesaret vermek olduğunu belirterek, “Bu hedef doğrultusunda CHP’de kongre süreciyle birlikte Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıları ve halkın beklentilerini doğru algılayacak, hareketli, cesur ve üretken bir yönetim yapısı oluşacaktır” şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin son belediye başkanları toplantısında İzmir’i örnek göstermesinin doğal olduğunu da söylen Karlıdağ, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünya çapında kredi değerlendirme kurumlarının, kendini ispatlamış ekonomik yapılara verilen en yüksek notu almayı başarmış bir belediyedir” diye vurguladı. 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN YÜKLENDİĞİ MİSYON ÇOK ÖNEMLİ”

Kongre sürecinin iki ay içerisinde tamamlanacağını belirten Karlıdağ, “İlçe ve il kongrelerinde, görev isteme yarışları olacak .Bu kongrelerde seçilecek olan yönetimler, partiyi 2019’da yerel ve genel seçimlere taşıyacak. Bu açıdan bizim için çok önemli. Referandumda yakaladığımız, sonrasında Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’yla  daha da genişleyen ve güçlenen halk desteğini korumak ve artırmak zorundayız. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin son dönemdeki pozisyonu ve üstlendiği tarihsel sorumluluk çok önemli. Çünkü toplumun sıkışan kesimlerinin demokrasi ve adalet talebini dile getirecek, umut ve cesaret verecek, doğru önderlik yapabilecek en önemli parti, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığındaki CHP’dir. Bu nedenle kongrelerde beklentimiz; hem Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini doğru algılayacak hem de hareketli, cesur ve üretken bir yönetim yapısı oluşsun istiyoruz. Temennimiz, kongrelerimizin barış içerisinde gerçekleşmesidir. Biz de bu hedefte gereken sorumluluğu taşıyoruz” diye konuştu. 

“KADINLAR VE GENÇLER ÖN SAFLARDA YER ALMALI”

CHP’li Karlıdağ açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Tüm Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve duyarlı olan kesimler bu sürecin dayanışma içinde ve barışçıl bir şekilde yürütülmesini istiyor. Ancak, bizi izleyen halkımızın güvenini kazanmak için, dayanışma ve birlik olmayı sadece istemek değil, samimiyetle yaşama geçmesinin duyarlılığını ve sorumluluğunu taşımak, gereği davranışı da ortaya koymak gerekiyor. Bunun uygulanacağına olan inancım tam. Bu süreçte bir diğer önemli konu ise; kadınların ve gençlerin bu mücadeleye ön saflarda katılmalarıdır. Toplumumuz, muhafazakâr ve gelenekleri olan bir toplum. Bundan dolayı evlere ve aile ortamlarına kadınların gitmesi çok etkili olacaktır. Bu çalışmalara kadınların ön planda tutulması ve gençlerin de enerjisi, üretkenliğini katması çok önemli. İktidar hedefimizde olmazsa olmazımız, kadınların ve gençlerin siyasete katılımlarını güçlü kılmaktır.  Son süreçte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun ve samimi gayretleriyle, demokratik kitle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla daha iç içe bir parti yapılanması süreci yaşadık. Genel Başkanımızın öncülük ettiği bu süreci bizler de çok önemsiyoruz. Ülke bizim, gidecek başka bir yerimiz yok. CHP’de her kademesiyle sürecin bilincindedir ve bu konuda sorumludur."

“GENEL BAŞKANIMIZIN, İZMİR’İ ÖRNEK GÖSTERMESİ DOĞAL”

İzmir’in sosyal demokrat belediyecilikte örnek bir il olduğunu ifade eden Karlıdağ, “Herkes, kendi ilinde sorumlulukla uğraşıyor. Biz, tüm örgütümüzle diyalog halindeyiz. Genel Başkanımızın, İzmir’i örnek göstermesi doğal.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünya çapında kredi değerlendirme kuruluşlarının, kendini ispatlamış ekonomik güçlere verilen notu almayı başarmış, güven veren, kaynaklarını doğru kullanan, güçlü bir belediyedir. Üretimi destekleyen, örnek olacak, doğru kalkınma modelleri, hem kırsalda hem turizmde başarıyla yaşama geçirmektedir. Yerli araba üretiminde İzmir’in bir çağrısı var. Bütün partilerin milletvekillerini, iş adamları camiasını toplayarak İzmir’de buna zemin yaratma girişimi var. Bu anlamda örnek bir iliz. Her anlamda doğru projeler üreten ve uygulayan illerin başında geliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.