Dolar 32,2567
%-0.07
Euro 34,8432
%0.05
Altın 2.430,230
%0.22
Bist-100 10.084,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yalaz’dan son konuşmasını yaptı; Belediyeye aday olacağı sinyalini verdi!

Başkan Yalaz’dan son konuşmasını yaptı; Belediyeye aday olacağı sinyalini verdi!

CHP İzmir’in 30 ilçesinde yapılacak ilçe kongrelerinde bugün Konak'tan sonra Urla'da da seçim heyecanı başladı. Tek adaylı seçimde CHP Urla İlçe Başkanlığı görevine Hakan Özbadur seçildi. Öte yandan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'la CHP İlçe Başkanı Bahri Yalaz arasındaki soğuk rüzgarlar ilçe kongresinde de ortaya çıktı. İlçe Başkanı Yalaz neden aday olmadığını açıkladığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı nedeniyle aday olmadığını ifade etti ve belediye başkanlığına aday olacağının sinyalini verdi. Başkan Yalaz son konuşmasını yaptı

  • Ege Postası
  • 26.11.2017 - 12:19

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de sona eren delege seçimlerinin ardından kongre heyecanı başladı. CHP Urla İlçe Başkanlığı Kongresi Urla Sosyal Etkinlikler Salonu’nda yapıldı. 

Urla’da kongrenin Divan Başkanlığını CHP Genel  Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok yaptı.

Mevcut İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın aday olmadığı kongreye İlçe Sekreteri Hakan Özbadur tek aday olarak giriyor.  Kongrede Belediye Başkanı Sibel Uyar'la İlçe Başkanı Bahri Yalaz arasındaki gerginlik salona yansıdı. Başkan Yalaz yaptığı konuşmada yaptığı icraatları anlatırken, eski Başkan Bülent Balatalı'ya da teşekkür etti. Yalaz 2019’da yapılacak yerel seçimlerde aday olacağının sinyalini verdi.

Başkan Yalaz’ın konuşmanın satır başları şöyle;

“Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım. 21 Aralık 2014 yılında çok değerli ilçe başkanımızın milletvekili adayı olmasından dolayı göreve davet edildik ve yapılan olağanüstü genel kurulda göreve geldik. Bu görevi aldığımız noktadan itibaren 7 Haziran Seçimleri öncesinde milletvekili önseçimi yaptık. Genel merkezimizin aldığı bu zorlu karar sonrasında tüm üyelerimizle müthiş bir duygu içinde çok büyük bir katılım sağlayarak milletvekili adaylarımızı üyelerimiz kendi hür iradeleri doğrultusunda tercihlerini koyarak seçtiler.

GENEL SEÇİMLERİDE OYUMUZU ARTTIRDIK

Keza 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde inanılmaz derecede Urla’mızda sivil toplum örgütlerimizle birlikte tüm Atatürk'e gönül veren Cumhuriyet sevdalısı arkadaşlarımızla birlikte Müthiş bir çalışma performansı ortaya koyarak. Oyumuzu %57,9’a oy sayımızda 22.489'a yükselttik. Hepimizin bildiği gibi 1 Kasım 2015 yılında yapılan Milletvekili genel seçimlerimizde oyumuzu %61,1 oy sayımızda 24.356'ya çıkardık.

Onun ardından yapılan 16 Nisan 2017'de yapılan Referandumla Sivil toplum örgütlerimiz ilçe örgelerimiz Urla’mızda Cumhuriyete gönül veren Atatürk İlkerline inanan tüm yoldaşlarımızla birlikte Ve bizle birlikte aynı ideolojiye sahip olduğunu düşündüğümüz kardeş, diğer partilerimizle birlikte çok güzel bir çatışma ortamı oluşturduk.

AKP’NİN KALESİNDE 150 OYLA ÖNDE ÇIKTIK

Demokrasi evlerimizi açtık ve bununla bir çalışma koordinesi içerisinde alanda gitmediğimiz yer kalmadı, sıkmadığımız el kalmadı. Bu referandum öncesinde ilçe danışma kurulumuzu topladık. Ve ilçe danışma kurulu toplantımızda bu referanduma yönelik ortak bir strateji belirledik. Stratejimiz doğrultusunda oyumuzu referandumdan çıkan Hayır oyları %79.2 oy sayımızı da 133.350'ye çıkararak İzmir'de dördüncü Türkiye'de 14. Hayır çıkan ilçe haline geldik. Referandum da her ilçenin her bölgenin ilçemizin her bölümünün çok fazla önemi var. Ama bize her seçim sonrasında kabus gibi önümüze çıkan AK Parti'nin uzak ara önde çıktığı bir Kuşçular vardı. Bu Kuşçular bölgesinde milletvkillerimizle birlikte alan çalışması yapmak suretiyle çok doğru bir strateji ortaya koyarak ilk defa uzun yıllardan sonra 150 oy farkla 'Hayır' çıkarmayı başardık.

26 BİN SEÇMENİN OLDUĞU YERDE 3 BİN ÜYE YETERLİ DEĞİL

Bizim %25 ile 30 arasında gidip gelen bir oyumuz var. Ama referandumdan çıkabilmemiz için mutlaka AK Parti seçmenini ikna etmemiz gerekiyor. MHP seçmenini de ikna etmemiz gerekiyor arkadaşlarıma hep şunu söyledim sakın AK Parti seçmenini ikna etme yolunda onun liderine onun genel başkanına hakaret dahi bir ifade ile yaklaşmayın tam tersi iyi davranmalıyız.

Üye sayımız 1.400 - 1.500 civarında yaklaşık yaklaşık 3 yıl içerisinde 3 bin rakamına ulaştı. Ama 25 bin 26 bin oy alan bir partinin Urla'da üye sayısının 3.000 olması hala yeterli değil. İnanıyorum ve güveniyorum ki buradan seçilecek olan ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım bu rakamı çok daha üst noktalara taşıyacaklardır. 

Başkan Yalaz konuşmasının son bölümünde eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Bülent Baratalı’ya teşekkür ederken, ilçe başkanlığına aday olmamasının nedenini ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Aday olacak ilçe başkanları örgütlerde aday olmasın” talimatından dolayı ilçe başkanlığına aday olmadığını ifade etti.  İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın bu açıklaması salonda soğuk duş etkisi yarattı.

ALTIOK'TAN DEMOKRASİ VURGUSU

Altıok, "Rejim değişikliği hedeflenmektedir ve bu rejim değişikliğinin karşısında bugün burada bulunan yürekli insanlar CHP’liler, gençlerimiz, kadınlarımız örgütümüzle sonuna kadar bir mücadele vereceğiz. Karşımıza çıkan parti devleti, polis devleti başlıca rejim adına her ne derseniz deyin şiddet rejimi diyebilirsiniz, OHAL rejimi diyebilirsiniz, baskı rejimi deyebilirsiniz, nefret rejimi diyebilirsiniz adına ne derseniz deyin işte tam da bu rejimlerin karşısında özgürlükçü, barışçıl bir rejimin başında olmak için çıktığımız yolda örgütlerimizde dekomrasinin gerektirdiği şekilde demokratik bir sürecide diğer partilerin örneği olduğumuz bir şekilde bugüne kadar getirdiğimiz gibi yine sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

MEDYA 4. GÜÇ OLMAKTAN ÇIKARILDI

Altıok, medya demokrasinin 4. Gücü olmaktan çıkarılmış durumda medya bizim sözümüzü baskılamak, bizim sözümüzü kamuoyuna ulaştırmak konusunda adeta karşıda bir görevli gibi konumlandırılmış.Ve ifade özgürlüğünün güvencesi olan özgür medyada açık tarışma ortamı baskı altına alınmıştır. Şu ana kadar 110 medya kuruluşu KHK’lar ile kapatılmış 160’a yakın gazeteci tutuklanmış, 715 gazetecinin de sarı baskın kartı iptal edilmiş durumda" dedi.

KARANLIK BİR TABLO İÇERİSİNDEYİZ

Altıok, "OHAL’in ilanı ile beraber 180 bin kişi hakkında adli işlem başlatımış, 50 bin kişi tutuklanmış, 43 bin kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 91 bin kişi ise suçsuz bir şekilde yargılanmakta.Yargıtay Başkanı 2016 yılı adli sicil istatistiklerine göre 80 milyonluk ülkemizde 6 milyon 600 binin üzerinde insanın şüpheli olduğunu söylemekten çekinmiyor. Türkiye’de nüfusa oranladığımızda 100 kişiden 8’ini şüpheli ilan etmiş durumdalar.Haklarında ileri derecede soruşturma yürütüyorlar. 139 bin kamu çalışanı hakkında idari işlemin yapıldığı bir baskı rejiminden bahsediyorum size. 111 bin kamu çalışanı kesin olarak ihraç edilmiş. Ne yazık ki bu kadar karanlık bir tablo içerisindeyiz" dedi.

YEREL SEÇİM ÇAĞRISI

Altıok, "Sivil toplum iktidarın yörüngesinde, sendikalaşma yok edilmek, dayanışma bitirilmek isteniyor. Sivil toplum kuruluşları kapatılıyor. O da yetmedi 11 HDP’li, 1 CHP’li milletvekili yüzlerce il, ilçe belediye başkanı tutuklandı. Son görevden almalarla beraber de ülkenin 3'te1’i kendi seçtiği başkan tarafından yönetilemez hale gelmiştir. Oysa biz ne diyoruz seçim diyoruz. Bugün burada nasıl özgür bir seçim ortamında buluştuysak herkesin kendi yöneticisini kendi seçme hakkını da savunuyoruz. Onların oy verdiği belediye başkanlarının da haklarını biz savunuyoruz. CHP’nin vaadi adalet, hukuk her zaman herkesin özgürlüğünün savunucusu olmaktır. Bugün olması gereken derhal yeni bir yerel seçim. Gerçekleştirilmesi için çağrılarımızı yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

Urla Kongresi'ne Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, Utku Gümrükçü, Metin Güler, Celal Yıldız, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, eski Milletvekili Bülent Baratalı, İl eski Başkan Yardımcıları Altan İnanç, Barış Erel ve partililer katıldı.

Urla İlçe Kongresi Urit Salonu’nda başladı. Urla’da mevcut İlçe Başkanı Bahri Yalaz'ın aday olmadığı kongrede İlçe Sekreteri Hakan Özbadur tek aday olarak seçime girdi.

Kayıtlı 296 delegeden 224’ünün oy kullandığı kongrede, Hakan Özbadur ilçe başkanlığına seçildi.

Özbadur başkanlığındaki yönetim kurulunda, Semiha Arat, Burcu Baratalı, Alp Bölükbaşı, Sultan Çınar, İsmet Gecikmiş, Abdülselami Güneş, Mustafa Karasakal, Osman Ufuk Ongan, Yiğit Öz, İlker Özbesler, İrem Özen, Cem Şahverdi, Tülay Şanlı ve Muharrem Uslucan yer aldı.

İlçe Başkan Adayı Özbadur’un 14 kişilik yönetim listesinin yanı sıra 11 kişilik il kongre delegesi listesi de açıklandı. 

Listede şu isimler yer aldı:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.