Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan Kocaoğlu'na 'bilimsel' çağrı

Delican'dan Kocaoğlu'na 'bilimsel' çağrı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "(Aziz Kocaolu'nun Körfez Geçişi Projesi'nin bilimsel değil açıklaması) Aziz Kocaoğlu bu kararı alırken hangi bilimsel rapora dayandırdıklarını açıklamamış. Bilimsel olarak sakıncası neyse kendisinden bunu açıklamasını istiyoruz" dedi. AK Parti'den Körfez Geçişi Projesi'ne yer verilmemesine tepki

  • Ege Postası
  • 10.01.2018 - 11:32

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni ulaşım sisteminde Körfez Geçişi Projesi'ne "bilimsel değil" gerekçesiyle yer verilmemesine tepki göstererek, "Aziz Bey bu kararı alırken hangi bilimsel rapora dayandırdıklarını açıklamamış. Bilimsel olarak sakıncası neyse kendisinden bunu açıklamasını istiyoruz." dedi. 

Delican, İzmir'in 2030 ulaşım ana planında Körfez Geçişi Projesi'nin bulunmamasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarını duyunca şaşırdığını ve bir anlam veremediğini belirtti..

İzmir'in en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğuna işaret eden Delican, hükumetin bu konuda önemli yatırımlara imza attığını vurguladı.

Kentin iki yakasını birleştirecek 12,6 kilometrelik Körfez Geçişi Projesi'nin İzmirlileri mutlu edeceğini belirten Delican, "Körfez Geçiş Projesi'nin yapılmasını vatandaşlar istiyor ve benimsiyor. Kentin nüfusu 4 milyon 200 binlerdeyken ulaşımda büyük bir sıkıntı başgösteriyorsa ileride içinden çıkılmaz bir hal alacak." dedi.

"Aziz bey, bilimsel raporu açıklasın"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Körfez Geçişi Projesi, bilimsel değil" gerekçesiyle ulaşım sisteminde yer verilmediğini açıkladığını hatırlatan Delican, şu değerlendirmede bulundu:

"Aziz Bey bu kararı alırken hangi bilimsel rapora dayandırdıklarını açıklamamış. İzmir'e yapılacak bir hizmeti AK Parti yapıyor diye 'bilimsel değil' şeklinde göstermek ne kadar doğr? Bilimsel olarak sakıncası neyse kendisinden bunu açıklamasını istiyoruz." 

Delican, İzmir'in ulaşım sorununu çözmek için hükümetin aldığı tedbirleri farklı yöntemlerle saf dışı bırakmaya çalışmanın doğru olmadığını sözlerine ekledi. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.