Dolar 32,2525
%-0.08
Euro 34,7994
%-0.07
Altın 2.428,510
%0.15
Bist-100 10.056,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan AK Parti vekillerine sert eleştiri

Çıray'dan AK Parti vekillerine sert eleştiri

CHP İzmir milletvekili Dr. Aytun Çıray yaptığı açıklamada bazı AKP İzmir Milletvekillerinin ve Egemen Bağış’ın evlerde kalan öğrencilere ilişkin yaptıkları açıklamaları sert bir şekilde eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2013 - 11:41
İZMİR-  “Sayın Başbakan evlatlarımızın şeref ve namusları hakkında kuşku yaratacak, ana babaları sorumsuzlukla itham eden çok ağır bir hakarette bulundu,” diyen Çıray, Başbakan’ın mahremimize ilk defa burnunu sokma teşebbüsünün ‘Dindar nesiller yetiştireceğiz’ sözü olduğunu hatırlattı.

“Şimdi de evlatlarımıza, gençlerimize kendi ruh dünyasında kurguladığı fantezilerle saldıran Başbakan’ın sözlerine mazeret arayan bazı AKP’li İzmir Milletvekillerini kınıyorum. Başbakan’ın evlatlarımıza hakaretleri karşısında dik duramayan bu milletvekilleri modernliğin, yüksek ahlakın ve demokrasinin kalesi olan ‘İzmir medeniyeti’nin milletvekili olmayı hakketmiyorlar.”

Biri lise son sınıfta diğeri iş hayatına atılmış iki kız çocuğu sahibi olduğunu hatırlatan CHP İzmir Mv. Dr. Aytun Çıray, ailelere de seslenerek evlatlarının hayatlarına kirli iftiralarla bulaşılmasına izin vermemenin ana-babaların görevi olduğunu öne sürdü.

“Yaşam tarzımızı korumak Bağış’a mı kaldı'”

“Sayın Başbakan doğrudan doğruya gözümüzden dahi sakındığımız çocuklarımızı tehdit ediyor. Gençlerimize savaş açıyor ve Devlet gücünü genç hayatları işgal etmek için kullanmaya hazırlanıyor,” diyen Çıray, sözlerine şöyle devam etti; “AKP tek parti devletini kuranlar sahte bir muhafazakarlıkla gelecek nesle pranga vurmak istiyorlar. Egemen Bağış, 'Her bir vatandaşımızın yaşam tarzı güvencemiz altındadır' diyerek suç ikrarında bulunuyor. Anayasa ve yasalar varken sen kimsin de bizim yaşam tarzımız senin güvencen altında oluyor Sayın Bağı? Biz sizin tebanız mıyız'”

AKP’li yöneticilerinin bir seçim yenilgisinin ayak seslerini duydukça zorbalıklarını arttırdıklarını, bunun da totaliter zihniyetin doğal sonucu olduğunu anlatan Çıray, “İzmirliler bu gerçeği çoktan gördüler inşallah AKP milletvekilleri de görürler,” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.