Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'nin kanayan yarasına Yelekli formülü

Güzelbahçe'nin kanayan yarasına Yelekli formülü

Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği’nin toplantısında iddialı açıklamalarda bulundu

  • Ege Postası
  • 08.11.2013 - 10:00
İZMİR- Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği’nin (GÜLDER) “Başkanını Tanı” başlığıyla sürdürdüğü etkinliğine konuk oldu. Toplantıyı, Güzelbahçe’nin CHP’li iki aday adayı İlhan Pınar ve Cem Yıldırım da takip etti. Toplantıya Yelekli’nin Güzelbahçe’ye yapılması planlanan mezbaha ile ilgili açıklaması damga vurdu. Yelekli, “Eğer mezbaha için kararda imzam varsa söz veriyorum adaylıktan çekileceğim” dedi. 

Yelekli, toplantıdan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin işleyişi ile ilgili bilgi vererek, “Vurmak istedikleri en önemli etkenlerden biri bu… Ben hazırda Karabağlar meclis üyesiyim. Meclise önce önergeler gelir, ilk mecliste komisyonlara havale edilir. İmara havale edilen bu konuda orada hiçbir zaman İBB’de ‘Buraya mezbaha yapalım mı yapmayalım mı’ tartışması hiçbir zaman olmadı. Bunları ilçenin kendi meclis üyesi ya da komisyon başkanı bilir. Karabağlar dendiğinde meclis gündemine olan şeylere bakarız, yanlış gelmiş deriz grupta tartışarak hallederiz. İmzam var diyorlar, eğer mezbaha için kararda imzam varsa söz veriyorum adaylıktan çekileceğim. Konu üzerinden vurulmaya yıpratılmaya çalışılıyor. Mezbaha oylaması yapılsın, adaylığıma mani olacaksa adaylığım feda olsun” sözlerine yer verdi.

YELEKLİ; ‘’BENİM ANLAYIŞIM NE ALIRIM DEĞİL, NE VERİRİM…’’
Kızı ve oğluyla birlikte Güzelbahçelilerin karşısına çıkan, Yelekli, ‘’Politika anlayışım her zaman ben ne alırım değil ne veririm tarzında oldu. Bundan beslendim hep… 25 yıldır siyaset hayatımı sürdürüyorum. Yaşımın yarısı… Bu kadar görev benim için bir okuldu. Ben artık bu kadar yıldan sonra okuldan da mezun olduğumu düşünüyorum. Neden Güzelbahçe sorusuyla hep karşılaşıyoru? 6 yıldır Güzelbahçe’de oturuyorum, sabah çıkıp akşam geliyordum çünkü merkez siyasetçisiydim, merkezde birçok önemli görevde bulundum. Dokunmayı, dinlemeyi, sorun çözmeyi seven bir anlayışım var. Bugüne kadar CHP içerisinde aktif rol aldım, bütün bunları yaparken sabah çıkıp akşam gelmenin dışında yapabilecek bir şeyiniz kalmıyor. Katılımcılığı seven, STK’larla, muhtarla birleşmeyi seven biriyim’’ diye konuştu ve Güzelbahçe’nin hayallerindeki kent olduğunun altını çizdi.

‘’ADAY GÖSTERİLMEZSEM KÜSMEYECEĞİM’’
Güzelbahçe’nin hak ettiği yerde olmadığından dolayı yola çıktığını belirten Başkan aday adayı Yelekli, ‘’6 tane aday adayı arkadaşımız var, hepsini saygıyla selamlıyorum başarılar diliyorum. Onlarla ilgili tek bir laf söylemedim söylemeyeceğim, söylettirmeyeceğim. Onlar da partimin başarısı için elini taşın altına koyan arkadaşlarımız… Ben olmayabilirim başkası olabilir ama ben hiçbir zaman küsmem. Güzelbahçe’nin bir Atatürk şehri olduğunu düşünüyorum. Son dönemde Ata’mızı unutturmaya çalışan, bu kadar saldırının olduğu bir ortamda bu çıkışım sizin sadece başkanı değil kardeşi, abisi evladı ama onunla birlikte tüm değerlere sahip çıkmak için sizlerin de lideri olmak istiyorum. Başkanlık sadece yol yapmak çöp toplamak değil… Benim anlayışım burada daha çok sanat, kültür, mutlu insanlar topluluğu… Birbirimize kenetleneceğiz, Güzelbahçe ruhu ortaya çıkaracağız.

‘’HALKA RAĞMEN HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ’’

Son Gezi olaylarının ‘Halk rağmen hiçbir şey yapılmaz’ anlayışını ortaya çıkardığını hatırlatan Yelekli, ‘’Halkın derdi dinlenilmemiş herkes küsmüş, çözüme katılmamış, böyle bir Güzelbahçe’de kendimizi sorgulamamız lazım. 2 ayrı Güzelbahçe var… Yapacaklarımızı hayal etmeden gerçekleşmesi mümkün değil… Benim projelerim Güzelbahçe halkının projeleri, eğer ben STK’larla kol kola girersem, halkımla, muhtarlarımla olursam, akademisyenleri yanıma alırsam, onlardan fikir danışacağımız insanlar grubu oluşturursam ‘Bu Benim projem oldu da bitti’ diyemez kimse. Halka rağmen hiçbir şey yapılmaz son Gezi olayları bunu gösterdi. Geçmişten bugüne insanları dinleyen, çözüm önerilerini halka yapan bir anlayışla, sizlerle kol kola girip birlik olma anlayışında olacağım’’ açıklamalarına yer verdi.

‘’GÜZELBAHÇE TÜRKİYE’DE TANINMALI’’
Güzelbahçe’nin Türkiye genelinde tanıdığı bir ilçe olmasını istiyorum diyen Yelekli, hayalindeki Güzelbahçe’yi anlatarak; ‘’Güzelbahçe’deki plajların denizini kullanmak istiyorum. Uzmanlarda inanılmaz şekilde güç veren bir bilgi aldım. Suni plajlar yaratacağız. Adı suni ama eskisi gibi… Malzememiz deniz kumu olacak, kumu İBB Çiğli’de kanal projesi yapıyor oradan çıkaracağız’’ şeklinde konuştu ve Güzelbahçe’nin denizden yararlanamadığını söyledi. Yapılmayan projeleri gelecek dönemde Güzelbahçelilere sorarak hayata geçireceklerinin altını çizen Yelekli, tek amacının Türkiye genelinde tanınan Güzelbahçe yaratmak olduğunu belirtti.

‘’İMZAM VARSA ADAYLIKTAN ÇEKİLECEĞİM’’
Büyükşehir Belediye meclisinden geçen ‘Mezbaha’ kararında imzası olup olmadığının sorulması üzerine Yelekli, ‘’Vurmak istedikleri en önemli etkenlerden biri bu… Ben hazırda Karabağlar meclis üyesiyim. Meclise önce önergeler gelir, ilk mecliste komisyonlara havale edilir. İmara havale edilen bu konuda orada hiçbir zaman İBB’de ‘Buraya mezbaha yapalım mı yapmayalım mı’ tartışması hiçbir zaman olmadı. Bunları ilçenin kendi meclis üyesi ya da komisyon başkanı bilir. Karabağlar dendiğinde meclis gündemine olan şeylere bakarız, yanlış gelmiş deriz grupta tartışarak hallederiz. İmzam var diyorlar, eğer mezbaha için kararda imzam varsa söz veriyorum adaylıktan çekileceğim. Konu üzerinden vurulmaya yıpratılmaya çalışılıyor. Mezbaha oylaması yapılsın, adaylığıma mani olacaksa adaylığım feda olsun’’ dedi.

CEZA YORUMU: ‘’HERKESİ AFFEDECEĞİM DEMİYORUM AMA…’’
Geçmiş dönemlerde mevcut başkan Mustafa İnce’nin kestiği ceza konusunun sorulması üzerine aday adayı Yelekli,‘’Gerekirse referandum yaparız. Kentsel dönüşüm mü, kentsel yenileme mi, kentsel sağlıklaştırma m? Halkla birlikte en uygun projeyi seçeceğiz. İmar sorunun çözmemiz gerekiyor, Güzelbahçe’nin dokusuna dokunmadan çözmemiz gerekiyor ama bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Cezalar konusunda mağduriyeti görmemek mümkün değil. Bardak kırılmış, nasıl kırıldı neden kırıldı tartışması yapmak mümkün değil. Olmaması gerekiyordu. Kucağımızda bu sorunu bulacağız, bütün cezalar affedeceğim demiyorum ama artık olmaması için çözümün bir parçası olacak ekiple çalışacağım’’ şeklinde konuştu ve Doğalgazın kente gelmemesi sorusuna da ‘’Genel müdürle konuştum, bana gelecek yılın bütçesini yapıyoruz ve Güzelbahçe’yi katıp katmama aşamasındayız dedi. Şakayla karışık Güzelbahçelilerle kapında eylem yaparız dedim. İstemek önemli tabi ki…’’ cevabını verdi.
Bugüne kadar birçok aday adayını ağırladıklarını ve tanımaya devam edeceklerini belirterek konuşmasına başlayan

GÜLDER Başkanı Turgut İnel, ‘’Bir önceki toplantıda AKP’nin adayını çağırdık diğer adayları da çağıracağız. AKP’den MHP’den var onlar da gelecekler. GÜLDER olarak olması gerektiği gibi davranıyoruz eşit mesafede duran çevre odaklı oluşan bir derneğiz. GÜLDER yönetim kurulu ve üyeleri yaşadıkları yerin geleceğini belirlemek için toplantılar yapıyordu, yerel seçim sürecinde bir görev üstlendik umuyorum sonucuna hizmet edecek şekilde bir yerlere vardırmayı düşünüyoruz. Demokratik bir yapıda olduğumuz söylenemez. Demokrasiyi her ortamda içimize sindirmeliyiz. Tepeden indirme adaylar hiç de hoşumuza gitmiyor. Tepeden inme kararlarla burası AVM’dir, mezbahadır gibi dayatmalar istemiyoruz. Ortak alanlarımızı belediyeyle bütünleşerek halkçı bir yönetim şekli istiyoruz. Şimdiye kadar uygulanmıştır ama eksiktir bize göre…’’ şeklinde konuştu ve Güzelbahçe’nin yeteri kadar değer görmediğinin altını çizdi.

Toplantı 10’ıncı yıl marşının okunmasıyla birlikte son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.