Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli meclisine gezi damgası

Çiğli meclisine gezi damgası

Çiğli Belediyesi Temmuz ayı birinci meclis toplantısına AK Parti Grup Başkan vekili Sıddık Soysal ile CHP’li Muhlis Yıldırımın tartışması damga vurdu.CHP'li meclis üyesi Muhlis Yıldırımın Başbakan Erdoğan hakkında söyledikleri salondaki ortamı gerdi. Soysal'ın gezi olaylarını değerlendirmesinden sonra söz alan CHP meclis üyesi Muhlis Yıldırım,” AK Parti grubu herhalde kendisi bu ülkede yaşamıyor. Bu ülke bizi birbirimize düşman eden Başbakanın kendisidir. Bunu kendisi söylüyor” demesi üzerine AK Parti grup Başkan vekili Sıddık Soysal, “Benim Başbakanım hakkında konuşulacaksa ben bu konuşmayı dinlemem ve meclisi terk ederim” diyerek meclis salonunu terk etti. Soysal’ın çıkması ile birlikte AK Partili diğer meclis üyeleri salondan çıktılar.

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 20:46

HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi Temmuz ayı birinci meclis toplantısı Belediye Başkanı Metin Solak’ın başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Metin Solak’ın konuşmasının ardında söz alarak gezi olaylarında yaşananlara dikkat çeken AK Parti Grup Başkan vekili Sıddık Soysal ” Türk polisi ne yapsın arkadaşlar, Eylem yapıyor Taş atıyor, bomba atıyor, kaldırımdan taşları söküp atıyor, kurşun atıyor devletin milletin malına kast ediyor. Ondan sonra siz tutuyor devletin görevlilerine laf söylüyorsunuz. Bu olaylar  hiçbir vicdanları karatıyor” diyerek konuşmasına başlayan Soysal Sözlerine söyle devam etti; “Bir gezi olayı tutturmuş gidiyorsunuz. Bu gezi olayının Türkiye’nin Geleceğine Türkiye’nin tarihindeki idolün yerini alması için dış dünyadaki iş birlikçilerinin eseri olduğunu da yüce milletin önünde bir kez daha ifade ediyorum.


KARAKOLLAR YAPILACAK!

Bu bir tuzaktır bu tuzağa düşmemek gerekiyor. Lice ile Gezi’yi birleştirdiler. Dün basında Diyarbakır’da neden TOMA yok diyen zihniyet bugün Diyarbakır’da da TOMA var, şimdi bunu diyenler kına yaksınlar. Devletin kurumu kendi kurumlarına korumak adına karakol yapacaktır buna kimsenin karşı çıkması mümkün değildir. Eğer bu karakolların yapılmasına karşı çıkıyorsanız demek ki zihniyetinizde bir sorun var.  Lice’deki olaylarla gezideki olayları bir birine karıştırmak yanlışların en büyüğüdür. Ülkenin zarar veriyor ve zarar vermeye devam ediyor. Lütfen bunları alkışlamayın.

“POLİS NE YAPSIN ARKADAŞ”

 Bu milleti birbirine düşürecek, bu milletti dünün karanlık noktaya götüren zihniyetler ile aynı noktada birleştirmeyin. Türk polisi ne yapsın arkadaşlar, Eylem yapıyor Taş atıyor, bomba atıyor, kaldırımdan taşları söküp atıyor, kurşun atıyor devletin milletin malına kast ediyor. Siz tuturmüş devletin görevlilerine laf söylüyorsunuz. Bu olaylar vicdanları karatıyor. Hangi demokratik eyleme engel oldular. Kaldırımları sökerek polisin kafasına taş atmak mı demokratik eylem, misket mi atmak demokratik eylem, Molotof kokteyli atmak mı demokratik eylem. Vatandaşın canına malına kast etmek mi demokratik eylem'. Bunları alkışlamaktan vazgeçin” dedi


AK PARTİLİLER SALONUNU TERK ETTİ

Soysal'ın konuşmasından sonra söz alarak cevap veren CHP meclis üyesi Muhlis Yıldırım AK Partili Soysal’a sen bu ülkede yaşamıyorsun” diyerek sözlerine katılmadığı dile getirdi. Konuşmasına şu sözlerle devam eden Yıldırım, ”Bu ülke bizi birbirimize düşman eden Başbakanın kendisidir. Bunu kendisi söylüyor” demesi üzerine AK Parti grup Başkan vekili Sıddık Soysal, “Benim Başbakanım hakkında konuşulacaksa ben bu konuşmayı dinlemem ve meclisi terk ederim” diyerek meclis salonunu terk etti.Soysal ile birlikte AK Parti grubu salonu terk etti. Yıldırım'ın konuşması dinlemedi.

“DURAN ADAMA TAHAMMÜLLERİ YOK”

Soysal’ın salonu terk etmesinin ardından CHP’li Yıldırım konuşmasına devam etti. Yıldırım”  Başbakan getiriyor olayları Cumhuriyet Halk Partisine mal ediyor. Cumhuriyet Halk partisi ezilen, düşünenleri temsil ediyor. Bir kere bu hükümetin duran adama tahammülü yok, duran adam ne yapabilir.

Duran adamı içlerine sindiremiyorlar. Bu ülkede neyi yapmaya çalışıyorlar Padişahlığı getirmeye çalışıyorlar. Bu ülkede Cumhuriyet demokrasisi Atatürk’ün kurduğu ordunun yerine dini monte etmeye çalışıyorlar. Atatürk olmasaydı bu ezan sesi ibadet olmazdı.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BU ÜLKENİN KİLİT NOKTASIDIR

Yunanistan’da da Müslümanlar var ama oradaki Müslümanlar ibadetlerini yapamıyorlar, dışarıya ezan sesini dışarıya veremiyorlar. Bunları kimse düşünmüyor. Ne var ne yok Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kilit noktasıdır. Ama Sıddık Bey bunu içine sindiremiyor. Siz diyor Başbakana bir şey söylemeyin.  



BAŞKAN SOLAK’TAN 2 TEMMUZ VURGUSU

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, mecliste açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Sivas madımak otelinde 37 kişinin hayatını kaybettiği madımak olayına vurguda bulunan Solak sözlerine söyle devam etti;  “2 Temmuzda bu ülkede hiç istemediğimiz bir gündü. Bu günde Ülkemizin iç savaşa ve karanlıklara sürüklenmek istediği bir süreçti. Bu sürecin nasıl geliştiğini ne olduğunu zaman geçtikçe tarih ilerledikçe ortaya koyacak birçok tarihi veriler çıkıyor karşımıza. Ama özellikle madımak otelinde insanları hunharca yakan katleden zihniyetin arkasında kimler varsa bu tarih onların yakasını bırakmayacaktır.

“SİVAS KATLİAMINI YAPANLARI KINIYORUM”

 Ve bizim dualarımız ve bizim nalelerimiz tarih içerisinde her zaman onların karşında olacaktı. Bir kez daha hem toplum önünde hem de vicdan yönünde hem de büyük yaratıcı önünde tarihi sorumluluklarının hak ettiği cezayı bulmasını umuyorum. 2 Temmuz Türkiye’de bir katliamın acı bir günü olarak hatırlanacaktır. Ve bu katliamın yapılmasında katkısı olmasa bile, bu katliamı yeterince kınamayan bu katliamın suçlularını kınayamayan, zaman aşımına uğratan, bu katliamın sanıkları arasında yer alanları ödüllendiren tüm zihniyeti kınıyorum ve lanetliyorum” dedi.

KARABAY, ”ÇİĞLİ’YE 2 TEMMUZ ANITI YAPILSIN”

CHP Grup Başkanı Ali Karabay ise, 2.Temmuz madımak katliamına vurgu yaparak, konuşmasına başladı. Karabay,” Temmuz ayı karanlık bir aydır. Geçtiğimiz aylarda demokratik haklarını ifade etmek için alanlarda olan gençleri kaybettik. Burada hayatlarını kaybeden gençlerin ailelerini baş sağlığı diliyoruz. 2 Temmuz Başka bir ülke görünmeyen bir olaydır. 33 tane bu ilkenin aydını diri diri katledilmiştir.  Bu insanlar cezalandırılması gerekirken, maalesef bu inşalar zaman aşınıma uğratılarak haklanmışlardır. Çiğli’ye 2. Temmuz anıtı yaparak 2 Temmuzun ölümsüzleştirelim.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.