Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aliağa'da gözler kongrede

CHP Aliağa'da gözler kongrede

CHP Aliağa’da nefesler tutuldu gözler olağanüstü ilçe kongresine çevrildi. 7 Temmuz da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongrede adaylığı kesinleşen ilk isim son ilçe kongresindede aday olan Özcan Durmaz… Kongrede Durmaz’ın karşısına rakip çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Durmaz’a sıcak bakmayan yapıların kongrede adaylık için dört isim üzerinde durduğu öğrenildi. 3 Haziran itibariyle görevinden istifa eden eski ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “ Kongrede aday değilim. Herhangi bir ismide desteklemiyorum.Tek adaylı bir kongre olmasını isterdim ancak Özcan Durmaz isminde uzlaşılması mümkün gözükmüyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 14:36
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Aliağa’da gözler Pazar günü yapılacak olağanüstü kongreye çevrildi.Son ilçe kongresinde başkanlığa aday olan ve imzacıların ‘aday ol’ çağrısı yaptığı Özcan Durmaz ‘adayım’ derken Durmaz’a sıcak bakmayan yapılar aday arayışında.
Özellikle ilçeye yapılan polis baskını ve yönetimde yaşanan istifalar sonrası düğmeye basan delegeler kongre için yeterli olan imzayı noter aracılığıyla CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve İzmir İl Başkanlığı’na ulaştırmış ve kongrenin startı verilmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine belediye başkanlığına aday adaylığını çok önceden açıkladığı ve ilçe örgütünde birlik beraberliği sağlayamadığı için delegelerin tepkisini çeken CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 3 Haziran itibariyle ilçe başkanlığından istifa etmişti.

DURMAZ: ADAYLIĞI DÜŞÜNMEYENLERE BASKI YAPILMASI DOĞRU DEĞİL

7 Temmuz da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongrede adaylığı kesinleşen ilk isim son ilçe kongresinde Oğuzhan’a rakip olan Özcan Durmaz oldu. İmzacıların sürecin başından beri adaylık için ikna etmeye çalıştığı Durmaz kongrede ‘adayım’ dedi. Delegelerden kendisine yönelik güçlü bir teveccühün olduğunu belirten Durmaz, “ Kongrede aday olmaya karar verdim. CHP Aliağa uzun süredir zaman kaybetti. İç işleriyle uğraştı parti burada…. Kongreden güçlü bir şekilde çıkıp kısa zamanda ivmeyi kazandıracağımızı düşünüyorum. Bir önceki ilçe kongresinde de adaydım. Az farkla kaybettim. Önemli projelerim vardı. Onları hayata geçirmek istiyorum.Başkanlık için tecrübemde zamanımda var. Tek aday konusunda uzun zamandır çağrı yapıyorum. Farklı yapıların yer aldığı güçlü bir yönetim oluşturabiliriz. Adaylığı düşünmeyen isimlere adaylık baskısı yapılmasını doğru bulmuyorum. Başkanlık istek işidir. Gönül işidir” dedi.

4 İSİM GÜNDEMDE

Kongrede Durmaz’ın karşısına rakip çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Durmaz’a sıcak bakmayan yapıların kongrede adaylık için dört isim üzerinde durduğu öğrenildi. Oğuzhan’ın istifası sonrası ilçe yönetimi tarafından kongreye kadar başkan seçilen eski ilçe sekreteri Musa Özcan, ilçede müteahhitlik yapan Yücel Taşdemir ve eski ilçe başkanları Cengiz Kahraman ile Şefik Tereci’den birinin kongrede Durmaz’ın rakibi olarak yer alması bekleniyor.Özellikle Durmaz’a destek vermeyen yapıların eski başkanlar Kahraman ve Terece’yi ikna etmeye çalıştıkları ifade edildi.

OĞUZHAN: DURMAZ DA UZLAŞILAMAZ

3 Haziran itibariyle görevinden istifa eden 2014 için belediye başkanlığına aday adaylığı devam eden Oğuzhan kongrede aday olmadığını delegeye de herhangi bir isim üzerinde baskı yapmadığını söyledi. Uzlaşılabilecek tek bir adayla kongreye gidilmesinin doğru olacağını ifade eden Oğuzhan, “ Delegeler sürekli toplantılar yapıyorlar. Bu toplantılara katılıp bir isim telaffuz etmem söz konusu değil. Herkes sandık başına gidecek ve partiyi yerel seçim sürecine başarılı bir şekilde götürecek başkanı seçecek. Tek aday olarak Özcan Durmaz da uzlaşılacağını düşünmüyorum. Durmaz kongreye aday olarak girerse kesinlikle karşısına rakip çıkacaktır” dedi.

ÜLKÜ VE UÇAR TARAF DEĞİL

Aliağa’da önemli isimleri arasında yer alan eski belediye başkanı ve eski İzmir milletvekili Hakkı Ülkü ile mevcut belediye başkanı Turgut Oğuz'un kongrede taraf olmayacakları öğrenildi. Her iki isminde yakın çevrelerine, “ ilçeyi delegeler kongreye taşıdı. Delege özgür iradesiyle sandıkta kararını versin” dedikleri belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.