Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Direnayol' diyen vekil kim'

Direnayol' diyen vekil kim'

İzmir'de, Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transseksüellerden (LGBT) oluşan yaklaşık bin 500 kişinin 'Onur Yürüyüşü' adını verdikleri etkinlik büyük ilgi topladı. Etkinliğe destek olan isimler arasında siyaset dünyasından bir isim dikkati çekti. O isim CHP İzmir Milletvekili...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 12:39
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- İzmir tarihinin en renkli etkinliklerinden birine sahne oldu. Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transseksüellerin yaşadıklarını sıkıntıları yüksek sesle haykırdıkları 'Onur Yürüyüşü'ne onlara destek olmak için katılan 'cesur' insanlarla çok daha gür seslerin yükseldiği bir etkinliğe dönüştü. 'Direnayol', 'Zeki Müren'in askerleriyiz', 'Freddıe Mercury'nin askerleriyiz', 'Direnişin 'O' biçimi', 'Sevmeyi sizden öğrenecek değiliz', 'Yasak ne ayol', 'Ne suç, ne günah, yaşasın eşcinsel aşk', Homofobi hastalıktır', 'bağzı polisler çok tatlı ayol', 'Translar vardır', 'gey, lezbiyen, biseksüel, transseksüel, Türk, Kürt, göçmen, Roman, gayrımüslim, sünni, Alevi, sağcı, solcu, dindar, laik arkadaşıma dokunma', 'biz gay olmayı da iyi biliriz', 'faşizme karşı bacak omuza', 'Tayyip var ya hiç tipim değilsin' , 'sevişe sevişe kazanacağız', 'erkek adamın, erkek sevgilisi olur', 'bi seksüelim biseksüelim ki, sorma gitsin', 'sevişmenin rengi yoktur, pozisyonu vardır' slogan ve afişleri dikkati çekti.

''GEY VE LEZBİYENLER ONUR YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



CHP'Lİ MUSTAFA MOROĞLU DA ORADAYDI
Çoğunluğunu lezbiyen, gey, transseksüel ve biseksüellerin oluşturduğu eylemciler seslerini duyurmak istedikleri Başkent Ankara siyasetinden yeterli desteği bulamamış gibiydi. Etkinliğe destek amacıyla katılan tek siyasetçi CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'ydu. Büyük bir cesaret örneği gösteren CHP'li siyasetçi yürüyüş boyunca eylemcilere destek verdi. 
CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, Türkiye’de 2002 yılından bu yana 69 trans bireyin öldürüldüğünü, sadece geçen yıl 8 trans bireyin nefret cinayetine kurban gittiğine dikkat çekerek, “LGBT bireylerin, homofobiye ve transfobiye karşı tek vücut olma çağrısına kulak vererek eyleme katıldım. (Öteki)lerin çoğaldığı, (ötekileştirme)nin kurumsallaştığı bir baskıcı dönemi yaşıyoruz. Bu dönemi aşmak adına, her türlü sindirme ve korkutmaya karşın barışçıl eylemlerle meydanlarda olmak, özgürlük ve eşitlik talep etmek demokratik bir haktır. Tüm LGBTT bireyleri ve ailelerini, hak arayışları nedeniyle kutluyorum”  dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.