Dolar 32,2586
%-0.06
Euro 34,8481
%0.07
Altın 2.434,190
%0.38
Bist-100 10.097,00
%0.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Oğuz Oyan ve Hüseyin Saygılı'ya 'Akil Adam' görevi

İzmir'de Oğuz Oyan ve Hüseyin Saygılı'ya 'Akil Adam' görevi

Çözüm sürecinde AK Parti'nin 7 bölge için oluşturduğu 'Akil adam' heyetinin ardından bu kez CHP Genel Merkezi çözüm süreci için harekete geçti. Doğu ve Güneydoğu illerini gezmesi için 8'er kişiden oluşan 2 heyet yola çıkmaya hazır. İzmir'den de Milletvekili Oğuz Oyan ve Parti Meclisi üyesi Hüseyin Saygılı heyetlerde görev alacak isimler olacak

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 17:54
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Çözüm süreciyle birlikte yaşamımıza giren 'Akil Adam' heyetleri geçtiğimiz günlerde bölgelerde yaptıkları temasların raporunu Başbakan Erdoğan'a sunmuştu. Oluşumu ve süreçte yaptıkları temaslarla sürekli tartışma konusu olan Akil Adam heyetlerinin bir benzerini CHP Genel Merkezi de yaşama geçirmeye hazırlanıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 8'er kişiden oluşan 2 heyet hazırlandı. AK Parti'nin aksine CHP 7 bölgeyi değil, Doğu ve Güneydoğu illerini mercek altına alacak. Gezi Parkı eylemleri, çözüm süreci, özgürlük, demokrasi ve barış süreciyle ilgili temaslarda bulunacak olan heyetlerden birinin başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan yapacak. CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı da diğer heyetin İzmirli üyesi olarak görev alacak isim olacak.



HANGİ HEYET, HANGİ İLLERE BAKACAK'
Oğuz Oyan'ın başkanlığındaki heyet Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Mardin'i dolaşırken, Hüseyin Saygılı'nın bulunduğu ikinci heyetin görev alanı Adıyaman, Hakkari, Şırnak, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Malatya olacak. CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı 'AK Parti'nin Akil Adam uygulamasını biz 2012 de zaten önermiştik. AK Parti bizden aldığı öneriyi değiştirerek uygulamaya kalktı, ancak istenen sonucu vermedi. Parti olarak biz de kendi 'Akil Adam' heyetlerimizi oluşturup, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla bölgeyi ziyaret edeceğiz. Özellikle Gezi Parkı eylemleri sonrası hem oradaki parti örgütlerimizle hem halkla hem de Sivil Toplum örgütleriyle birebir temaslarda bulunup, hazırladığımız raporu Genel Merkez'e sunacağız' dedi.

NE ZAMAN YOLA ÇIKIYORLAR'
Daha önce 1 Temmuz olarak belirlenen başlangıç tarihi Meclis Başkanlık seçimleri nedeniyle rötarlı başlayacak. CHP Genel Merkezi heyetlerin yola çıkma tarihi olarak son anda bir değişiklik olmazsa 5 Temmuz Cuma olarak belirledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.