Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu duruş tek adam diktasına karşı bir duruştur

Bu duruş tek adam diktasına karşı bir duruştur

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Temmuz ayı meclis toplantısı açış konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine değindi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 16:38
İZMİR- İzmir İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan Meclis toplantılarının açış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, 31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve halen değişik şekillerde devam eden Gezi Parkı eylemlerine değindi. 
Başkan Değirmenci, “Geçen ay 3 Haziran’da Meclis açış konuşmamda Gezi Parkı olaylarına değinmiş, bu eylemlerin daha fazla büyümeden yatışması için, başbakan Erdoğan’ın halka hakaret etmekten ve halkla inatlaşmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirtmiştim. Biraz anlayış, biraz sakinlikle olaylar önlenebilecekken, sayın başbakanın halkla inatlaşması, hakaretlerine devam etmesi olayların büyümesine ve tüm yurda yayılmasına neden oldu. 81 ilin 80’ninde Gezi Parkı eylemlerine destek verildi. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Göztepelisi, Karşıyakalısı kol kola, omuz omuza bu direnişe destek verdi” dedi.
Sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook’un baş belası olarak ilan edildiğini de hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Eyleme katılanlara çapulcu diyerek, Başörtülü kadınlara saldırıldı, camiye ayakkabı ile girilip, içki içtiler gibi gerçekle ilgisi olmayan şeyleri söyleyerek toplumu germeye devam etti. Polis şiddetini eleştiren Avrupa Konseyini ve Parlamentosuyla kavga ederek ilişkilerimizi bozdu. Karşı mitingler düzenleyerek tansiyonu daha da yükseltti. Sonuçta, Gezi eylemlerine ülke genelinde 2,5 milyon kişi katıldı. Eylemlerde 4 kişi öldü, 11 kişi gözünü kaybetti. 1 kişinin dalağı alındı. 55’i ağır olmak üzere, 8038 kişi yaralandı. 4900 kişi gözaltına alındı. Polis sertleştikçe eylemciler yeni protesto biçimleri geliştirdiler. Şarkılarla, türkülerle, duvar edebiyatlarıyla, mizahla, sloganla direnişlerini sürdürdüler. Bu süre içinde Facebbok’ta, Twitter’de görüşlerini paylaşanlar bile gözaltına alındı” dedi.
Gezi Parkı eylemlerinin bir süre sonra şekil değiştirerek devam ettiğini söyleyen Başkan Değirmenci, “Duran Adam sahneye çıktı. Hiçbir şey yapmadan, konuşmadan protestosunu yapan adam bile polis tarafından gözaltına alınıp sorgulandı. Her türlü baskıya, zulme rağmen Duran Adam eylemi bir anda tüm yurdu sardı” diye konuştu.
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Bu duruş; Cumhuriyete karşı olanlara karşı, Atatürk İlke ve Devrimlerini hiçe sayanlara karşı, Cumhuriyeti kuranlara 2 ayyaş diyenlere karşı, 23 Nisanların, 19 Mayısların, 30 Ağustosların, 29 Ekimlerin, Milli Bayramların yasaklanmasına karşı, Kurumların başından T.C. ibaresinin kaldırılmasına karşı, Anayasa’dan Türk ibaresinin kaldırılmasında karşı, Yargının siyasallaştırılmasına karşı, Silivri toplama kampındaki adaletsizliğe karşı, Eğitim sistemindeki 4+4+4 uygulamasına karşı, Halkını bizler ve onlar diye ayıran zihniyete karşı, Yurttaşlarına çapulcu diyen zihniyete karşı, Camide içki içildi yalanına karşı, Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, camide içki içilmedi diyen müezzininin sorgulanmasına karşı, İçki içen herkes alkoliktir, ayyaştır söylemine karşı, Polis şiddetine karşı, CHP zihniyeti pisliktir, çöptür söylemine karşı, Yaşam biçimimize karışılmasına karşı, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı yapılan uygulamalara karşı barışçıl bir tepkidir, anayasal haktır. Bu duruş; Tek adam diktasına karşı bir duruştur” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.