Dolar 32,3293
%-0.09
Euro 34,7755
%-0.05
Altın 2.389,100
%-0.32
Bist-100 10.250,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Çam’dan Vural’ın ‘nöbetçi’ sözüne tepki

CHP’li Çam’dan Vural’ın ‘nöbetçi’ sözüne tepki

“Terör araştırılmasın diyen Vural 'nöbet' derdinde”

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 12:23
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MHP’li Oktay Vural’ın partilerin seçim beyannamelerini değerlendirdiği İzmir’deki toplantıda ‘CHP nöbetçi HDP gibi’ sözlerinin MHP’nin birkaç aydır takındığı tavırdan dolayı ‘komik’ bulduğunu söyledi. MHP’li Vural’ı İzmir adayı olarak ‘şov’ yapmakla suçlayan Çam, “Terör araştırılsın dediğimizde hayır demekle eyleminizi ortaya koydunuz. Kimin nöbetçi olduğu, eksik oyları tamamladığı gayet ortada. Her şeye ‘hayır’ çeken parti olarak gerçek niyetiniz ne siz önce onu açıklayın” dedi.

CHP’li Çam, Meclis’i 29 Temmuz’da olağanüstü toplayarak ‘artan terör olaylarının araştırılması için komisyon kurulsun’ diyen CHP’nin teklifini Oktay Vural’ın grubunda çekimser kalanların da el kaldırması için işaret yaparak AKP’nin ‘hayır’a yetmeyen oyunu tamamlattığını hatırlattı.   

“MHP'nin ‘hayır’ oyu kullandığı tasarı, PKK terörünün araştırılmasının durdurulmasına yönelikti” diyen Çam sert eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Elini kaldırarak, işaretler vererek terör araştırılmasın diyen Vural bugün gelmiş İzmir’e bir takım ‘nöbet’ laflarıyla her zamanki gibi ‘şov’ yapıyor. İzmir’deysen İzmir’i konuş ha onu yapamıyorsan partinin adına gerçekleri konuş. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ve öğretilerinden asla vazgeçmeyecek tek parti vardır o da CHP’dir. Milli birliğimiz yok mu oldu da beyannamede yok diyorsun. Biz ‘milli birlik’i ağzımızda sakız değil kalbimizin en derinlerinde hissederiz.  Atamızın devrimleri ve ilkelerinden taviz vermeden Türkiye coğrafyasındaki tüm yurttaşlarımıza eşit davranmak bizim için yeni değil. Sizin oy arttırmak için girdiğiniz türlü işlere biz girmeyiz. Bizim özümüz de sözümüz de hep nettir.”

‘HACI BİRLİK OLAYINDAKİ İHLAL KABUL EDİLEMEZ’
Şırnak'ta öldürülen PKK'lı Hacı Birlik'in cesedinin polisler tarafından panzere bağlanarak sürüklenmesini de değerlendiren Çam, bir insanı suçu ne olursa olsun bu vahşetin ortasında bırakmak ve bunun yayınlanmasına göz yummak insanlığa yakışmayan bir durumdur. Bu AKP’nin savunduğu gibi bir ihlalse buna partiler üstü bir gözle bakıp hepimiz karşı çıkalım. Bu sıradan bir olay değil, o fotoğraflar o kadar önemli bir güvenlik alanında çekilebiliyor ve servis edilebiliyorsa bunun altında başka bir şey aramak lazım. AKP Hükümetinin bu vahşete milleti tatmin etmeyen söylemlerle değil, gereken tüm çabayı göstererek, soruşturmanın kapsamını genişleterek hakim olması gerekir. Yoksa bu sadece o bölgede yaşayanlarda değil hepimizde bir travma olarak kalır!” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.