Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li adaylar denizcileri dinledi

CHP'li adaylar denizcileri dinledi

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan veİMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi yönetim kurulu bir araya geldi. Sorunları ve projeleri dinleyen vekil adayları “Denizcilik ülkemizin geleceğinde ve CHP’nin vizyonunda önemli bir yer tutuyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 09:54
Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke veCHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi yönetim kuruluyla bir araya geldi. Denizciliğin önemine dikkat çekerek, sektörün sorunlarını yaptıkları sunumla aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, “Size denizciliği anlatalım, gönüllü elçileriniz olalım. Bizler buradayız ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Lütfen bizi mecliste temsil edin. Denizin ve denizciliğin temsilcisi olun” ifadelerinde bulundu. Yapılan sunumda, denizciliğin global durumu, ihtisas gümrükleri, liman yatırımları, tershaneler, kıyı tesisi sorunları, lojistik gibi pek çok konuya değinildi. Yönetim kurulu, ‘Büyük İzmir Limanı, ‘İzmir’de tekne imalatı’ gibi çeşitli projeleri de anlatarak hayata geçebilmesi için destek istedi.


‘BU MESELELERİ ÖNEMSİYOR VE SAHİPLENİYORUZ’
Yapılan sunumla ilgili notlarını alan ve odayla beraber çalışma yürütmeye her zaman açık olduğunu ifade eden Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, “Sunumda anlatılan bütün konuları önemsiyor ve sahipleniyoruz. Bu Türkiye meselesi. Merkez Türkiye Projesi de tam olarak bu; tüm bunların birbirine bağlanarak çözümlenmesi. Ben ve Murat vekilim Ankara’da mecliste sözcülüğünüzü yapacağız. Bunun için karşılıklı iletişim halinde olalım ve beraber üzerimize düşeni yapalım” diye konuştu. Seçimlerle ilgili kısa bir değerlendirme de yapan Böke, koalisyonun neden kurulamadığını anlattı. Türkiye’nin ekonomik istikrarı için öncelikle siyasal istikrarının olması gerektiğini ve bunun da CHP iktidarında sağlanacağının altını çizen Böke, “Türkiye’nin potansiyeli çok yüksek, asla karanlık görmeyelim. Şu an kavgadan çok birlikte iş yapmaya ihtiyacımız var. Milli irade, tek kişinin iradesine sıkıştırıldı. Biz, üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerinde bulundu.
‘DENİZLERİN SÖZCÜSÜ OLACAĞIZ’
Türkiye’de denizcilik sektörünün olması gerektiği yerde olmadığını söyleyen CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, “Tüm bu sorunların çözümü, projelerin geliştirilmesi ve denizciliğin ilerlemesi için parlamentoda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Odanın, İzmir’i bütünsel bir liman olarak gören ve limanlar kenti yapacak yaklaşımını benimsediğini ifade eden Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Denizcilikteki bürokrasiyi azaltmak için çaba sarfedeceğiz. İktidarımızda bir kamu yatırımı olarak İzmir limanına kruvaziyerler için yapılması gerekenlerin takipçisi olacağız. Ayrıca İzmir Limanı için İzmir Büyükşehir Belediyemizin ‘Büyük Körfez Projesi’nin gerçekleşmesi noktasında yerel yönetime gereken desteği de sağlayacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.