Dolar 32,4522
%-0.11
Euro 34,7352
%-0.68
Altın 2.436,040
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir adaylarını tanıttı

HDP İzmir adaylarını tanıttı

HDP İzmir, 1 Kasım için milletvekili adaylarını düzenlenen toplantıyla tanıttı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda konuşan İzmir milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan 1 Kasım için önemli mesajlar verdi. Toplantıya Kürkçü’nün sözleri damga vurdu. Kürkçü, “Tek seçenek geleceğe bakmak ve ortak yaşam ve ortak vatan kurmaktır. Kuramazsak Kürde gönül koymasınlar, alıp başımı giderim demeye hakkı vardır” dedi. Öte yandan İzmirlilere çağrıda bulunan Kürkçü, özgürlüğüne düşkün olan İzmir’in, özgürlüğü temsil ettiği için HDP’ye kulak kabartması gerektiğini vurguladı. HDP İzmir adaylarını tanıttı

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 20:40
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP İzmir İl Örgütü, Tepekule Kongre Merkezi Anadolu Salonu’nda milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya HDK Genel Eş Sözcüsü, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kalkınma eski Bakanı, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP İzmir il eş başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile çok sayıda partili katıldı. Uğur ve Aykan’ın giydiği ‘Hacı Lokman Gururumuzdur’, ‘Aziz Güler’in cenazesini verin ‘ yazılı tişörtler dikkat çekti. Tanıtım öncesinde 10 dakikalık sine vizyon gösterisi izletildi. Hazırlanan videoda, seçim çalışmaları ile HDP binalarına yönelik saldırılar ve 4 ölü, yaklaşık 200 yaralıyla sonuçlanan Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırı ile Suruç’taki bombalı saldırının görüntülerine yer verilirken, HDP seçim bildirgesini açıklayan HDP Eş Genel başkanları yer aldı.


UĞUR: MOTORLARI MAVİLİĞE SÜRECEĞİZ
Nazım Hikmet’in Nikbinlik isimli şiirinden ‘motorları maviliğe süreceğiz’ kısmını alıntı yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, “İçim burkuldu hep aynı filmi seyretmek zorunda kalmayacağız umarım umudunuz varsa yeni bir yaşamı kurarsınız. Yeniden iktidar olamayacaklarını düşünenlerin kardeşlikten değil kalleşlikten başka bir çıkarı yoktur. Bende bugün burada halkların özgürlüğüne mücadeleye giden kardeşimizi selamlıyorum. Bu büyük mücadele için kendi istikbalini terk ederek yeni bir devrimci kuşağı yaratmak için vazgeçmedi motorları maviliklere süreceğiz umudun partisiyiz. Acaba değişim mümkün mü diyorduk siz onu gösterdiniz halkların iktidarını hep beraber kuracağız” diye konuştu.

AYKAN: AKP CİDDİ BİR SAVAŞI REVA GÖRDÜ
HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, “AKP iktidarının hazmedemediği ve ardından geliştirdiği savaş konseptinin en alçak yüzü Hacı Birlik’le deşifre oldu ve 7 Haziran’da halkların iradesini saymayan AKP ciddi bir savaşı reva gördü. Kürt halkı öz yönetimini ilan etti. Selam olsun Cizre’ye yepyeni bir süreç başlayacak. Onurlu bir özgür Kürdistan ve demokratik bir Türkiye” dedi.


DOĞAN: EZEN SINIFIN EGEMENLİK ARACI DEVLET…
Kalkınma eski Bakanı, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan “Almanya’daki dostların selamlarını getirdim” diyerek sözlerine başlayan Doğan, izlenimlerini anlattı. Doğan, “Halklarımızın nasıl katledildiğini görüyoruz bizi bin yıllardır kuşattılar. Hakları ve inançları yok saydılar. Anadolu’da farklı inançlardan yaşayan insanlardan oluşmuştur. Kadim dostluk var bu ilişkileri yok etmek isteyen zihniyet 1 Kasım’da cevabı alacak. Bu sömürgeci politikanın yok olması için demokratik ulus projemiz var. Herkes temsil edilecek. Rojova ve Kobani’ye de o yüzden saldırdılar. Rojova ve Kobani de kurduğumuz sistemi Anadolu’da da kuracağız. Radikal demokraside herkes eşit olacak ancak mücadele ile olacak. 1 Kasım’da bu sisteme tekrar dur dersek demokrasi inşa etmede önemli bir adım atmış olacağız. Bu saray zihniyeti devletin zihniyetidir. Ezen sınıfın egemenlik aracı devlet var olduğu sürece sömürgeci politikadan kurtulamayacağız. Bu ülkede herkesin partisine dönüştü. HDP Türkiye partisidir. Yoldaşlar. HDP Türkiyelileşti” dedi.

KÜRKÇÜ: DEMİRİ TAVINDA DÖVMEK GEREKİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gitme zamanı geldiğini söyleyen HDK Genel Eş Sözcüsü, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “İzmir’de dil ikiye inse de zengin hayatı İzmir’e iade etmek için bir aradayız. İnadına bir arayışa gelişe saygı duyuyorum. İki haberim var önce kötü haber, 4 gündür gözaltında tutulan arkadaşlarımız İzmir’de tutuklandı. İstanbul ve Ankara’da tutuklama furyası devam ediyor devletin Kürdistan’da açtığı soykırımı eşsiz bir direnmeyle karşılanıyor. İyi haber gidecekler, gidecekler. İzmir’den 4 vekilimizi Türkiye’nin her yerinden 90 vekil alacağız. Biz ne yapacağız diye düşünmüyorlar. Onlar gidecekleri yeri düşünsünler. İtalya’ya gidebilir ve ya hesap vermek için adil bir mahkeme seçebilirler. Tayyip Erdoğan cinayetleriyle, zalimliğiyle iktidardan gidecek. 2 Kasım’dan itibaren hazırlanmamız gereken konu, koltuğu halk mı yoksa düzenin başka bir kuvvetimi alacak… Orayı halk sarayı haline mutlaka getireceğiz. Bundan emin olabilirsiniz zamanı gelmiş bir fikirden daha güçlü bir şey yoktur. Erdoğan’ın gitme zamanı gelmiştir. Demiri tavında dövmek gerekir. HDP’nin 7 Haziran’da yaptığımızdan daha fazlasını yapması gerekiyor” diye konuştu.

“HALKLAR EĞER ADIM ATMAZSA…”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kürkçü, “İki seçim arasında ne yaptığınız önemlidir. İki sandık arasında geçmeniz gereken bir sokak bir de meydan var. Sonra sandıktan çıkan şey sandık ve meydan da yaptıklarınızın sonucudur. Halklar 2019’un adımını atmazsa, Tayyip Erdoğan’lı bir Ak saray layık görülebilir. Her halk kim tarafından yönetiliyorsa ona layıktır derler. Sömürgeciliğe, zulme, kibre, faşizme layık mısını? Layık olmadığımızı ispat etmemiz gerekiyor. Biz eşitliği adalet sağlanıncaya kadar bu sınavlardan geçeceğiz. Erdoğan HDP’ye ikmale bıraktım bütünlemeye gelin diyor. Erdoğan’ı kendisinin sandığından çok daha az bir şey ettiği seçime mahkum ediyoruz. Biz kendi bildiğimiz gibi kazanacağız”  şeklinde konuştu.

“İZMİR HDP’YE KULAK KABARTMALIDIR”

İzmir’e seslenen ve İzmir’in özgürlüğüne düşkün olan bir kent olarak HDP’ye kulak kabartmasını isteyen Kürkçü, “AKP’yle ittifak halinde bir güç müdür cevabını aldı seni başkan yaptırmayacağız dedik yaptırmadık şimdi bu geride kaldı onu gönderecek miyiz onsuz yaşamayı Türkiye başaracak mı başaramayacak mı bu sorunun cevabını vereceğiz. Aklınızda hayalinizde kendi yaşam tarzınıza göre iyilik, gerçek yaşam, özgürlük nedir diye kurduğunuz tasavvuflar var ise onun gereğini yapmaya özgürsünüz HDP kimseye şuna neden oy vermiştin, neden şöyle bir mitinge katıldın diye sormayacak adalet eşitlik dayanışma istiyor musu? Hiçbir halk ezilmesin diyor musun o zaman yerin HDP’nin saflarıdır geldin geldin, gelmedin sen bilirsin yine de size hizmet edeceğiz hizmetkarınız. Buna İzmir’in Türkiye’nin ihtiyacı yok m? İzmir özgürlüğüne düşkünse o zaman İzmir bunu temsil eden biricik partiye HDP’ye kulağını kabartmalıdır. O zaman AKP’ye ve zalim ortaklarına, Kürdistan’daki zalim çetelerine bir cevap vermelidir. İzmir Osmanlı Ocakları’nın kışkırtmasının dışında kaldı” açıklamasında bulundu.

“KİMSE KÜRDE GÖNÜL KOYMASIN”
Ortaklık çağrısıyla ortak bir vatan kurulmazsa kimsenin Kürde gönül koymaması gerektiğini söyleyen Kürkçü sözlerini şöyle tamamladı: “Artık 1923’e 2000’lere 1980’e dönemeyiz. Tek seçenek geleceğe bakmak ve ortak yaşam ve ortak vatan kurmaktır. Bunu birlikte kurabilirsek kurduk. Kurmazsak Kürde gönül koymasınlar, alıp başımı giderim demeye hakkı vardır. Ortak vatan için elinden gelen yapmayanların ona silah çekmeye hakkı yoktur. Ortaklık çağrısı Kürtlerden geldiği için önemlidir ama kendi vatanında esir yaşamaya mahkum etmiş olanı eşit olarak yaşamak ilke bulunmuş demektir. HDP bu mücadelenin partisidir.”

BİRTANE: SARAY KURMAYA ÇALIŞAN SULTAN…
Seçimlerin saltanatın kaldırıldığı 1 Kasım’da yapıldığına dikkat çeken 1. bölge 2. sıra adayı Mülkiye Birtane ise şunları söyledi: “Türkiye’nin doğu sınırında bağımsız olduğum Kars ilinden milletvekili seçildim. Diyarbakır’da yaşamaktaydım. Bugün her karış toprağında her halkın kanı olan bir ülkede yaşıyoruz. İzmir’den aday gösterildik. Hangi süreçlerden geçtik ezilenler halklar inançlar tüm ötekiler nereden nereye geldiler canlı tanığısınız. Bizim önümüzde 1 Kasım seçimleri var Kobani Günü’nde yapılacak. Saltanatın yıkıldığı 1 Kasım’da yapılacak tekrardan saray kurmaya çalışan sultan, bugünü gönlünce kutlamamaları için 1 Kasım ilan edildi. Tarihi günlerde tarihi kararlar alındı tümü yok etme yok sayma üzerinden alınmıştı ama bu devrimciler bu ezilenler 1 Kasım Dünya Kobani Günü için gösterdiği direnişi tekrardan 1 Kasım’da gösterecektir. Biz buna inanıyoruz. Halkı tekrar seçime götürüyor bir hata yapıyor ama hatayı başarıyla kendi lehimize çevireceğiz. İnkar edilen dillerimizi tekrar yaşatmak için ”

KOÇYİĞİT: HDP OLARAK BU TOPLUMUN HEPSİYİZ
AK Parti’nin yenilgiye alışmamak için bir daha seçim istediğini söyleyen 2. bölge 2. sıra adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit “Türkiye demokrasi tarihinde aslında not düşülmesi gereken bir seçimdi. Yenilgiye tekrar alışmamak için bir daha seçim dediler. Bizler kendi iktidarlarını korumak için önümüzdeki koydukları seçimin İzmir’deki startını bir kez çok çaldınız, çok çırptınız canımızı yaptınız kadınlar, ötekiler, Kürtler, Ermeniler vebalini taşıyorsunuz alın terimizi ayakkabı kutularında saklıyorsunuz. 1 Kasım’da bir daha soracak 7 Haziran’da anlamadı o gün anlayacaksınız. Koltuk öyle bir hastalıktır ki Saray’ın sultanına soruyoruz neyden korkuyorsun da koalisyonda kendinin ve ailenin korunmasını istiyorsu? Neyden korkuyorsan söyle bize, neyden korkuyorsun da çocuklarımızı katlediyorsu? Biz HDP olarak bu toplumun hepsiyiz. İnadına HDP, inadına kardeşlik, inadına çocukla yan yana duran bir partiyiz” şeklinde konuştu.

HDP İZMİR ADAYLARI VE MESLEKLERİ
1. Bölge Milletvekili adayları: Ertuğrul Kürkçü (Gazeteci, Yazar, Editör), Mülkiye Birtane (Eğitimci, Dilbilimci ve Yazar), Recep Aydemir(Ticaret), Semra Uzunok(Eğitimci), Bayram Ercan(Tıp Doktoru), Derya Öz(Dış Ticaret Uzmanı), Ömer Balkaş (Esnaf), Latife Canan Kaplan (Mütercim Tercüman), Ahmet Önerge (Avukat), Ayşe Erkek (Muhasebeci), Abuzer Kılınç (Serbest Ticaret), Nevzat Alkan (Yönetişim Uzmanı), Nihat Yıldırım(Esnaf).

 2. Bölge Milletvekili Adayları: Müslüm Doğan (Yüksek Mühendis), Gülistan Kılıç Koçyiğit (Sağlık Çalışanı, Sendikacı), Süleyman Gündüz(Müteahhit), Eylem Yıldız(Avukat), İbrahim Akın(Anaokulu Yöneticisi), Nazlı Masatçı(Tiyatro Sanatçısı), Cemal Bıçak (Esnaf), Hüseyin Az (Emekli), Hediye Tekin (İşçi), İmdat Ataş (Avukat), Ülkü Yalçınkaya(Takı Tasarımcısı), Ferzande Deniz (Din Görevlisi), Hamdi Öztürk (Sağlık Memuru). 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.