Dolar 32,2801
%-0.18
Euro 34,7759
%-0.1
Altın 2.397,290
%0.16
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım Alevi dernekleriyle buluştu

Binali Yıldırım Alevi dernekleriyle buluştu

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım alevi dernekleri ve STK lar ile bir araya geldiği toplantıda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 15:37
İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden alevi derneklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantı Tunceli Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un öncülüğünde, daveti üzerine düzenlendi. Toplantıya katılan Alevi dernekleri başkanları ve temsilciler camialarının sorunlarını dile getirdi. Çoğunluğu İzmir olmak üzere farklı illerden 64 dernek başkanı ve temsilcisi toplantıda yer aldı.

Seçim beyannamesinde açıklanan Cem evlerine ilişkin maddenin kendilerini memnun ettiğini ifade eden dernek başkanları “Aleviler tüm siyasi partilere aynı mesafededir. Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz” diyerek Alevilerin ülkenin siyasi istikrarını sağlayacak kalkınma hedeflerine ulaştıracak çalışmalara destek vereceğini dile getirdiler.

“Alevi kültürüne uzak değilim. Çocukluğumda ve gençliğimde alevi ve Sünnilerin bir arada yaşama erdemini yaaşadım” diyen Binali yıldırım “Kültürümüzün, inancımızın zenginliğini temsil eden derneklerimiz STK’larımız buradalar. Din tartışılmaz. Mevla der ki; bana gelen yol nefes alan canlıların sayısı kadardır. Ne kadar mezhep din varsa herkes özgürce yaşamak durumundadır. İnançları tartışmak birbiri ile yarıştırmak doğru değildir. Bunun yerine birbirini örnek alarak etkileşim içince olması gerekir” dedi. Zaman Zaman Alevi-Sünni çatışması yaratılmaya çalışıldığı da dile getiren Yıldırım “bütün bu girişimler kötü niyetli zihniyetlerin oyunudur” diye konuştu

Yeni açıklanan seçim beyannamesinde yer alan vaati de paylaşan Yıldırım “Geleneksel irfan merkezleri ve cem evlerine hukuki statü tanınacak ve ihtiyaçlarının karşılanması için gereken kanunlarda düzenlemeler yapılacaktır. Bu bizim seçim beyannamemizde yer alan bir maddedir. Yıllardır beklenen bir husustur. “ dedi

1 Kasım seçimlerinin farklı bir anlamı olduğuna da dikkat çeken Yıldırım “ bu seçimlerde ülkenin istikrarını koruyacak ve güçlü siyasi iradenin ortaya konması gerekir. Bu tüm milletimizin ihtiyacı olan bir olgudur. Bu seçimleri onun için memleket meselesi olarak görüyorum” dedi

Derneklerden gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım desteklerinden dolayı Alevi temsilcilerine teşekkür etti.
 
 
Dernekler ile yapılan görüşmenin ardından 6. Uluslar arası Sosyal güvenlik sempozyumuna katılan Binali Yıldırım sempoyum katılımcılarını İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. İnsan kaynakları ve yönetişimin iki sihirli kemle olduğuna dkkat çeken Yıldırım insan kaynağını iyi hazır hale getirmemişseniz yönetişimde başarı olma şansınız yoktur. Geçen 10 yılda en büyük bütçeyi sosyal güvenlğe ayırdık. İyi yönetişim derken paylaşımcı olduk
Ssk sadece kend kapasitesi ile yönetilen bir yer değildir. Burada devlet çalışan ve çalıştıran olmak üzere 3 ayak vardır. Bu paydaşlar bir araya gelerek projeler takdim edilir yapılacak yasal düzenlemeler ortaya konur ve herkesin üzerinde uzlaştığı ortak kararlar uygulamaya konur. Paydaşların onaylamadığı tasaruflardan uygulamalardan fayda gelmez. Paydaşlara ne kadar çok söz hakkı tanınırsa o zaman hzurlu toplum iyi bir yönetişim sağlanır. Çağımızın en önemli konularından bir e-devlet sistemi. Bu sistemin altyapısını kuran da benim bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Bu tür toplantıarı çok önemsiyoum. Tüm uzmanlarımızın görüşerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum.
Dünyanın en güzel şehri sağlığın güneşin denizin medeniyetn merkezi izmirde sadece seminer yapmayacasınız aynı zamanda buşehrn güzelliklerine de şahit olacaksınız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.