Dolar 32,5555
%0.05
Euro 34,9404
%0.32
Altın 2.425,520
%0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vural'dan AK Parti ve CHP'ye eleştiri bombardımanı

Vural'dan AK Parti ve CHP'ye eleştiri bombardımanı

AK Parti ve CHP’nin açıkladığı seçim beyannamelerini sert bir dille eleştiren MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti’nin 7 Haziran için MHP’nin açıkladığı ekonomi vaatlerine saçmalık diyenlerin tıpış tıpış MHP’nin vaatlerine döndüğünü söyledi. Vural CHP’nin seçim beyannamesinde Türk kelimesi bulunmadığına dikkat çekerken, CHP’yi “Nöbetçi HDP gibi çalışan bir CHP karşımızda” sözleriyle eleştirdi. Vural’dan AK Parti ve CHP beyannamelerine

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 12:39
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural partisinin il binasında yaptığı toplantıda AK Parti ve CHP’nin 1 Kasım erken seçimi için açıkladığı seçim beyannamelerini eleştiri yağmuruna tuttu. Toplantıya İzmir milletvekili adayları ve partililer katıldı. Başbakan Davutoğlu’nun Samsun’dan başlattığı mitingde yaptığı konuşmada 'bizden öncekiler gibi terör örgütünün yol kesme eylemlerini görmezden gelmedik. Yol kesmeleri, infazları görmezden gelmedik' sözlerini soran Vural, "Davutoğlu’ndan önce kim vard? Dilinin altındaki baklayı çıkart. Erdoğan’nın döneminde silah depolarına izin verdiler, ben değil o suçlu mu demek istiyorsun'" dedi. 
DAVUTOĞLU DÜĞMESİNİ YANLIŞ İLİKLEDİ
Başbakan Samsun’da mitinge ilk adım ismini verdiğini ama düğmesini yanlış iliklediğini belirten Vural, “Yalan ve yanlışla başladı. Aldatma ve kandırma politikalarına devam edeceklerini gösterdi. MHP çayımıza hayır demedi, her şeye hayır dedi diyor. çaya evet diyen Başbakan Davutoğlu’ydu, 4 ilkeye de hayır diyen yine kendisi. Çayı biz ısmarladık evet diyor. Bahçeli’nin ikram ettiği çaya evet demedim ama ilkelerine hayır dedim diyor. İbretlik bir şekilde böyle karşımıza çıkar işte. Eey Davutoğlu çay içer misin dedik evet dedin. Milli birliğimize, yolsuzluk hesabı dedik olmaz dedin, çözüm sürecini sonlandıralım dedik kem küm ettin. Parlamenter demokrasi dedik ben saraya bağlıyım dedi. 45 günlük süreçte uğradı. İlkelerimizi kabul edersen değil elimizi gövdemizi taşın altına koymaya hazırız dedik. 17-25 Aralık faillerini adalete teslim edelim dedik. Darbe teşebbüsü dediler. MHP’nin çayına evet diyenler, milli ilkelere hayır diyebilmiştir. 32 gün boyunca ne konuştun rahmetli Birand’ın 32. gün programını mı yaptınız'” diye konuştu.
“KEKLİK GİBİ ÖTÜYORSUNUZ”
Başbakan Davutoğlu’nun Samsun mitingde kendinden öncekiler gibi terör örgütünün yol kesme eylemlerini görmezden gelmedikleri ifadesiyle dönemin Başbakanı Erdoğan’ı kast ettiğini öne süren Vural, AK Partililerin birbirlerini sattığını söyledi. Vural, “Korkmaya başladılar herkes birbirini suçluyor. Şimdi başbakan diyor ki; bizden öncekiler gibi terör örgütünün yol kesme eylemlerini görmezden gelmedik. Yol kesmeleri, infazları görmezden gelmedik. Davutoğlu’ndan önce kim vard? Dilinin altındaki baklayı çıkart. Erdoğan’nın döneminde silah depolarına izin verdiler, ben değil o suçlu mu demek istiyorsu? PKK ile görüştüler PKK Oslo’da verdiği sözü tutmadı PKK ihanet etti. Valiler, kamu görevliler görevini yapmadı. Efkan, Beşir aldattı dediler şimdi de benden öncekiler yaptı ben yapmadım diyor. Hep başkalarını suçlayarak sorumluluktan kaçanı millet görmüyor m? PKK alan hakimiyeti kurarken hepiniz oradaydınız be! Birbirlerini yiyorlar. Birbirlerini sata sata bu noktaya geldiler. Bugün geldiğimiz bu noktada gerçekten Arınç’ın ifadesiyle, ellerinde kalaşnikoflar diyen Arınç PKK’nın yol kesmelerine, silah depolamasına gözlerini yumuyorlar. Benden önceki AKP hükümetleri memleketi bu hale getirdi diyor hep birbirinizi satıyorsunuz milleti tuzağa çekmek için keklik gibi ötüyorsunuz” dedi.

“BU COĞRAFYADA HİÇBİR ZAMAN KÜRDİSTAN OLMADI”
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenen Vural, Selahattin Demirtaş’ın Frankfurt'ta yaptığı konuşmada "Kürtler bu ülkeye ne kattı diyenler iyi duyun. Kürtler bu ülkeye vatanlarını kattılar, daha ne yapsınlar" sözlerini hatırlatarak, “HDP Eş Genel Başkanı mıdır Kürtler, Kürdistan gibi bir vatan verdiler diyor bunu söyleyerek vatanımızı bölme istediğini ortaya koyuyor bu coğrafyada hiçbir zaman Kürdistan olmadı olmayacaktır. Herkes haddini bilmelidir bu milletin tek bir vatanı vardır bu vatan bölünmeyecektir. Bu millet bölünmeyecektir” dedi.
“HALK PARLEMENTER SİSTEME SAHİP ÇIKTI”
AK Parti’nin seçim beyannamesini eleştiren Vural şunları söyledi: “İki siyasi parti fantezilerle rüzgarın akıbetine bırakacak seçim beyannamesi ortaya koydular. Vaatlerinden biri Başkanlık sistemi. Israrlı olacaklarını söylüyor. Halk 7 Haziran’da bunu istemedi. Parlamenter sisteme sahip çıktı. Zorla başkanlık sistemi için bu süreç kullanılmıştır. Başkanlık sistemi olmazsa hükümet kurulmaz diyor. 400 vekil vermeyince al sana huzursuzluk al sana kaos diyerek bundan vekil çıkartmaya çalışıyorlar. MHP güçlendi AKP’ye oy verenler de sordu. Şu milleti bir aldatalım kandıralım yola devam ederiz ey PKK birlikte devam ederiz diyorlar.”
“SENİN NEREN YERLİ'”
AK Parti’nin seçim beyannamesinde PKK’nın adının geçmediğinin altını çizen Vural, “2 Ekim 2015’de AK Parti Milletvekili Muhsin Kızılkaya, çözüm sürecinin bittiğine dair bir söz çıkmadı diyor. Bu bir reklam arası çözüm süreci var. AK Parti çözüm sürecinin mimarıymış paralel devlet oluşturmak isteyen kaçak inşaatçısınız siz. PKK çözüm sürecinde güçlenmiş, AKP çözüm sürecini yüceltiyor. PKK her gün can alıyor, özerklik ilan ediyor senin neren yerl? PKK gücüne güç katıyor bu 2023’ün hedefi olur diyor. Bunlar terörle mücadelenin göstermelik bir kampanya olduğunu seçim beyannamesinde itiraf etmişlerdir. Hani Kürt sorunu yokt? CHP gibi ikisi de aynı şeyi bahsetmeye devam ediyor. AKP çözüm süreci yasalarını ballandıra ballandıra anlatmaktadır.  AKP’nin seçim beyannamesinde PKK’nın adı geçmiyor adını koyamıyorlar. Bugün yapılan terörle mücadelesine sahip çıkmıyor. Teröre karşı miting düzenliyorlar ama bir duruş söz konusu değildir. 1 Kasım’da çözüm sürecini dolaptan çıkartacağız mesajı var” diye konuştu.
“TORNİSTAN ETTİLER”
Beyannamede Türk kelimesinin yer almadığını söyleyen Vural, “Bu coğrafyada yaşayanların adı Türk milletidir.  Türk kelimesini Anayasa’da hangi cüretle çıkartacaksın Çanakkale’de, Dumlupınar’da Sevr’de çıkartamadılar çözüm sürecinde mi çıkartacaksı? Türk kelimesi yok” dedi. Yolsuzluklarla ilgili açıklanan Şeffaflık  paketin içinden önemli konuların çıkarıldığını ifade eden Vural, “Yolsuzluklarla ilgili bir şey yok. Şeffaf paketi açıkladılar ama Erdoğan başımız belaya gider dedi. Kamu görevlilerini ihbar etmeyi de çıkartmışlar. Şeffaflıktan da tornistan ettiler. 14 Ocak’ta herkes mal beyanı verecek dedin yüksek mahkeme başkan ve üyeleri var neden çıkarttın Millet görür değil m? Hani yolsuzluğu ihbar edenlere ödül neden korktun. U dönüşü yapmıştır. Basın özgürlüğü genişleteceğim diyor. Bu kadar özgürlük fazla. Köşe yazarları dövülüyor, medya basılıyor, sansürler yapılıyorlar. Alo Fatihler, Mustafalar havalarda uçuşuyor. Çok fazla özgürlük bu kadar olur mu'” şeklinde konuştu.
“TIPIŞ TIPIŞ OLUYOR”
AK Parti’nin beyannamede ekonomi politikalarını sert ifadelerle eleştiren Vural, MHP’nin 7 Haziran vaatlerine saçmalık diyenlerin tıpış tıpış MHP’nin vaatlerine döndüğünü söyledi.  Vural, “Vaatlerinizin kaynağını nereden bulacaksın diyenler MHP’nin vaatlerine döndü. Nihat Zeybekçi açık arttırmayla asgari ücret, havada görüyoruz hiç bu saçmalıkları yapmayacağız deyip iş verenlere şikayet etmişti. Erdoğan, asgari ücret tıpış tıpış oluyor. Millet vermeye niyetiniz yok vermeyeceksiniz. Sadece milleti aldatıyorsunuz. Gerçekten 4 ay önce bizim vaatlerimizi eleştirenler tıpış tıpış bize gelmeye başladı. Tek başına iktidarı kaybedince hadi biraz verelim 13 yıldır iktidarda iktidara gelince asgari ücreti 1.300  TL yapacağız diyor. Mert olun dik olun. Kaynağı soruyordunuz. Dün hayır dediğine bugün evet diyorsun .  Tek bir amaçları vardır oyu nasıl çalarız. Davutoğlu 2017’de bütçe fazlası vereceğiz inşallah dedi. Kaynak orada dedi. Ölme eşeğim ölme. Azimli Başbakan ne kadar kaynak bulabilecek'” ifadelerini kullandı.
“NÖBETÇİ HDP GİBİ ÇALIŞAN CHP”
CHP’nin HDP çizgisinde PKK’nın taleplerini gündeme alan bir beyanname hazırladığını savunan Vural sözlerini şöyle tamamladı: “Türk milleti kelimesi yok AKP gibi onlarda da yok. 11 defa Kürt adı geçiyor, daha fazla. CHP’nin haline bakın ya kime hizmet ediyorsunu? Kürt sorunu için eşit vatandaşlık diyor, vatandaşlarımızı sindiren PKK ve KCK’ya hiçbir suçlama yok. PKK’nın adı da yok.  Nöbetçi HDP gibi çalışan bir CHP karşımızda. Etnik kimliklere dayalı bir yurttaşlığın önünü açmak istiyorsun. CHP’nin de milletimizin adıyla bir sorunu ortaya koymaktadır. Eşit vatandaşlık ilkesini Anayasa’da yazdığı şekilde kabul etmemektedir. PKK ve KCK’da aynı görüşü savunarak tam demokrasiden bahsetmektedir. PKK ve KCK’nın istediği gibi tam demokrasi derken özerklik vaat ediyor. Atatürk yok devrimleri ve altı okla geçiştirilmiştir. Kürdistan’ı Atatürk’ün yırtıp attığı paçavrayı kabul eder gözükmektedir. Ona oy verenlerden öte bir duruş sergilemiştir. Kılıçdaroğlu milli devlet, kültür yok neren mill? Cumhuriyetin temelleriyle ilgili bir duruş yok. Milli piyango, milli güvenlik var ama Türk milleti, milli birlik yok. 17-25 Aralık’la ilgili hiçbir şey yok. Niy? Hani bunun hakkında soruşturma önergeleri vermiştiniz, rafa mı kaldırdını? Gerçekten hiç bu konularla ilgili bir şey yok mazota zam yapmışlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.