Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de Parti emekçisi Nalbantoğlu hız kesmiyor

CHP’de Parti emekçisi Nalbantoğlu hız kesmiyor

CHP'nin pek çok kademesinde görev almış olan İnşaat Mühendisi Selma Nalbantoğlu, “Kurtuluş CHP’de." diyerek İzmir 2. Bölge'den aday adaylığını açıklamasıyla yoğun ziyaret programına girdi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2015 - 12:59
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Selma Nalbantoğlu, Partililerce de sevilen ve sayılan bir emekçi olarak "Partimin ülkeme sunduğu gelecek tasarımı olan program vizyonunu, parlamentoda ve kamuoyunda daha dinlenebilir kılmak için aday olma kararımı tüm partililerim ve dostlarımla paylaşıyorum” dedi.

“CHP PARTİ PROGRAMI ANLAŞILIR”    
Nalbantoğlu, İzmirli partililerle yoğun görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmeler sürecinde günümüzün  zorlu koşulları altında ülke insanımıza yol göstermenin nezih ve güvenli bir ülke için farkındalık yaratmanın CHP parti programının ve politikalarının herkesçe anlaşılması ile mümkün olduğunu ve milletvekilliği  görevinin bu çerçevede çok büyük bir öneme sahip olduğunu vurguluyor.
Bir milletvekilinin temel konularda ‘partisinin görüşlerini açıklama’ çalışmasını, aynı zamanda, CHP’nin program vizyonunun daha dinlenilir ve benimsenebilir olmasına katkı olacağının altını çiziyor.  Nalbantoğlu "Örneğin kentsel planlama ve kamunun yarattığı rantın kamuya dönmesine ve ileri sanayileşmeye dair, program stratejilerini akademik çevrelerde duyurmak; akademisyenlerimizin eleştirel dikkatlerine sunmak da, bu farkındalık yaratma çabasının bir bölümüdür" diyor. 

SAĞLIKLI KENTLEŞME TARTIŞILMALI
En yüksek işsizlik tehditi altındaki üniversite gençliğimize; mühendislik, temel bilimler, sosyal bilimler vb. okuyan gençlerimize nitelikli iş alanları açabilmenin yegane yolunun CHP partisinin ileri sanayi ve tarım stratejilerinden geçtiğini dile getiren Nalbantoğlu, "İşte bu nedenle CHP Programının ileri sanayileşme ve sağlıklı kentleşme stratejilerini en büyük ilgi ile tartışacak olan toplum kesimlerinden biri de üniversite gençliğimiz" olduğunu söylüyor.

Bizim programımızın bu hedeflerinin üniversite gençliğimizce duyulur, tartışılır olması için de, parlamenterlerimizle gençlik kollarımız ve ilçelerimizin eşgüdümlü çabalarına şiddetle ihtiyaç vardır. Partimizin bana milletvekilliği görevi verdiğinde, buna önemli bir vakit ve enerji harcaması gerektiğine inandığını sözlerine ekliyor 

Ayrıca Nalbantoğlu Sandık Bölgesi Çalışmasının, TBMM–üyelerimiz–seçmenlerimiz arasındaki karşılıklı bilgi alışverişi, parti–seçmen iletişimi kapsamında öneminin çok büyük olduğunu ve temel sorunların, yurttaşların yaşamıyla yakın ilişkisinin ve partimizin bunlara yönelik program hedeflerinin, her yaş ve tahsil durumuna uygun bilgi aktarımıyla anlatılabilmesi için paha biçilmez bir araç olduğunu dile getiriyor.

Selma Nalbantoğlu kimdir'

Lise öğrenimini İzmir Kız Lisesi’nde tamamladı. 
Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. 
İş hayatına YSE Aydın Bölge Müdürlüğü’nde başladı. 
1980 Yılından itibaren İzmir YSE ve Köy Hizmetleri Bölge ve İl Müdürlüklerinde köy yollarının asfaltlanması, köprü inşaatları, içme suyu isale ve şebeke hatları, Ziraat Teknisyenlik Binaları inşaatlarında değişik kademelerde görev yaptı. 
Bu süreçte; Ege Bölgesi’nin (İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla illerini kapsar) hemen her köyünü dolaşarak, köylerin ihtiyaçlarının tespiti ve gerekli inşaat faaliyetlerinde bulundu. 
Memurların Sendikalaşma çalışmalarında yer alarak YAPIYOL-SEN İzmir Şube kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 
2000 Yılının Ocak Ayında emekli oldu ve 10 Şubat 2000’de Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçesine üye oldu. 
Kadın Kollarının çalışmalarına katılarak aktif siyaset hayatına başladı. 
2002 Yılı İlçe Yönetim Kurulu’na seçildi ve dönem boyunca Kadın Kolundan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde kurulan eğitim komisyonunda da görev aldı.
2004 Yılı yerel seçimlerinde seçim çalışmalarında aktif görev alarak, Bornova Belediye Başkan Adayı ve İlçe Örgütünün Seçim Bildirgelerinin hazırlanması çalışmalarını yürüttü. 
Bu seçimlerde Bornova Belediye Meclis Üyesi seçildi. 
2004-2005 Bornova Belediyesi SİYASİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI (İmar İşlerinden Sorumlu) 
Bornova Belediyesi’nde: 
Proje Koordinatörü – Kadınlar İçin Hasta ve Yaşlı Bakımı, 
Proje Koordinatörü – Ara Teknik Eleman Yetiştirilmesi 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı, 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 
İzmir Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı 
Proje Koordinatörü – Roman Kültürünü Tiyatro İle Tanıtmak görevlerinde bulundu 
2008 Yılında CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 
Bu tarihten sonra İlçe Kongreleriyle iki dönem olmak üzere üç dönem İlçe Yönetim Kurulu’nda İlçe Eğitim Sekreterliği görevini aldı. 
2011 Genel Seçimleri sürecinde, Genel Merkez Eğitmeni olarak, İzmir, Denizli ve Erzurum’da görev yaptı: Aile Sigortası’nı anlattı.
Genel Merkez Parti Okulu Eğiticilerin Eğitimi programına katılarak Parti Eğitmeni oldu. 
Parti İçi Eğitim programında aktif görevi devam ediyor. 
Meslek Odası İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesinde değişik dönemlerde aktif görevlerde bulundu. 
1985–1995 yıllarında İMO İzmir Şubesi Danışma Kurulu Üyeliği yapmıştır. 
Halen: 
Afet Komisyonu Üyeliği ve Kent Yatırımları İzleme Komisyonu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. 
DİSK Emekli-Sen, Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği (ÇÖYDER), Yeni Bornova Spor Kulübü, KAYED, Ege Yörükleri Derneği, Kentsel Dönüşüm Derneği üyesidir. 
Ege Politik Gazetesi / Haber Sitesi www.egepolitik.com’da yazıları yayınlanmaktadır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.