Dolar 32,4068
%0.08
Euro 34,5220
%-0.19
Altın 2.381,910
%0.07
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özer: Biz bu partide yaşlandık

CHP'li Özer: Biz bu partide yaşlandık

Çiğli ve Bayraklı'da örgütle buluşan CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rıfat Özer, Karşıyaka'da meclis üyesiyken, her iki kentin de bağımsız ilçe statüsüne kavuşması döneminde büyük gayretler sarf ettiğini belirtti, partililere "Sizden yetki istiyorum" diye seslendi. Rıfat Özer Çiğli ve Bayraklı'da konuştu

  • Ege Postası
  • 06.03.2015 - 11:02
EGEPOSTASI - CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rıfat Özer, Çiğli ve Bayraklı'da partililerle buluştu. Örgüte "Kapım, beynim size her zaman açık" diyen Özer, "Türkiye'min sorunlarının aşılmasına katkı koymak için sizden yetki istiyorum" dedi. 
 
Çiğli buluşmasında, ilk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, daha önce il yönetiminde birlikte çalıştığı Rıfat Özer'in partiye büyük önem verdiğini söyledi. Daha sonra konuşan Özer, Çiğli'nin siyasi hayatındaki öneminden söz ettikten sonra, "Çiğli’nin ilçe olması için Karşıyaka meclisinde büyük uğraş verdik. Hiçbir ilçe bölünerek parçalanmak istemez ama cografi konumu nedeniyle bu Çiğli'nin zaten hakkıydı. Belediye meclisi kararıyla Çiğli ilçe oldu" dedi.
Partinin gençleşmesi, yaşı ilerlemiş olanların gençlerin önünü açması gerektiği eleştirilerine yanıt veren Özer, "Ben bu partiye 1972'de girdim. Tabii ki parti gençleşmeli ama 1972’de partiye girdiğim zaman ben de gençtim. Kendi çabamla bir yere gelmeye çalıştım. Yapılan tüm ön seçimlerde de ben hep liste başı oldum. Biz başka partilerde yaşlanarak bu partiyegelmedik. Eğer yaşlandıysak bu partide yaşlandık. Ayrıca matematik olarak yaşlı gözükebiliriz ama ben kendimi fiziksel olarak iyi hissediyorum" dedi. 



Karşıyaka ve Büyükşehir'de yedi dönem meclis üyeliği yaptığını, 1972'den bu yana avukatlık yaptığını, bir süre genel başkanları Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de de hakimlik görevinde bulunduğunu anlatan Özer şunları söyledi: 

"Ülkemizin çok önemli sorunları var. Biri işsizlik sorunu. Türkiye'nin her dönemde genel sorunu işssizlik olmuştur. Bu sorunun CHP’nin iktidarıyla ortaya koyacağı vizyonla ortadan kaldırılması lazım. Ülkemizin bir diğer sorunu ise özgürlüklerimizin sürekli kısıtlanmasıdır. Biliyorsunuz hepmiz şu an makul şüpheli durumundayız. Özgürlüklerimiz darala darala neredeyse boynumuzu sıkacak duruma gelmiştir. Bir sorunumuz daha var tabii ki o da laiklik sorunu. Laiklik cumhuriyetimizin temel ilkelerinden biridir ve o Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün en önemli temellerinden birtanesidir. Geçmişte Atatürk tarafından laiklik ilkesi getirildiği zaman din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması amaçlandı. Din ve devlet işleri birbirinden ayrıldı ama bizim dinimiz devletten hiç ayrılmak istemedi. Arkadaşlar sizden Türkiye'min sorunlarının aşılmasında katkıda bulunmak için yetki istiyorum. Partim içinde gerekiyorsa dönüşüm sağlamak istiyorum. Ben siyasi düşüncelerle doğru bildiğimi sakınmış bir insan değilim. Ne varsa içimde, onu söyledim ama hiçbir zaman partimi kamuoyunda küçük düşürmedim. Ben sizden yetki istiyorum. Şimdi olduğu gibi sizlere kapım, beynim her zaman açık olacaktır." 


 
Özer'in Bayraklı'da örgütle buluşmasında konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Türkiye'nin CHP’ye her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğunu hissetmekteyiz. Dilerim artık salonlar bize dar geliyor alanlar da bize dar gelsin. İktidara giden yolda bütün bireysel düşüncelerimizi bir kenara bırakıp partimizi iktidara taşımak için uğraşmalıyız. 78 tane aday adayı arkadaşımız öncelikle ön seçim için başvuran arkadaşlarımın hepsini yürekten kutluyorum. Biz bu partinin rütbesiz askerleriyiz. Her dönem her yerde görev ayırmaksızın partimiz için birşeyler yapmaya hazırız. Bu seçim son seçim bizim için bir dahaki seçimler olmayabilir. CHP’nin kalesi İzmir yerel yönetimlerde iktidara çıkaramıyorsa biz bizleri yönetenlere buradan sesleniyorum. İzmir 3-4 kişi ile yönetilicek bir il değil. İzmir örgütü ve insanlarıyla Türkiye’ye ışık saçan bir kenttir, bireyler ile yönetilicek bir kent değildir" dedi. 
Rıfat Özer, burada yaptığı konuşmada da Bayraklı'nın siyasi yaşamındaki önemine değindi. Özer, "Bayraklı'nın bütün sokaklarında karış karış yürüyerek siyaset yaptım. Bayraklı ilçe olarak ayrılacağı zaman Karşıyaka meclis üyesi olarak çok gayretler sarfettim. O zamanki arkadaşlarım bunu hatırlayabilir. Ben sizden yetki istiyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.