Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşer AK Parti'yi rakamlarla vurdu

Taşer AK Parti'yi rakamlarla vurdu

MHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden milletvekili aday adaylığı için ayrılan, teşkilatın sevilen ismi Murat Taşer, aday adaylığı başvurusunda bulunmaya hazırlanırken, İzmir’in matematik diplomalı siyasetçisi, AK Parti iktidarını rakamlarla hedef aldı. İzmir’in matematik diplomalı siyasetçisi

  • Ege Postası
  • 06.03.2015 - 10:00
EGE POSTASI - MHP’de milletvekili aday adaylığı başvuruları 12 Mart’ta başlayacak, 18 Mart’ta sona erecek.
MHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden milletvekili aday adaylığı için ayrılan, teşkilatın sevilen ismi Murat Taşer, aday adaylığı başvurusunda bulunmaya hazırlanırken, İzmir’in matematik diplomalı siyasetçisi, AK Parti iktidarını rakamlarla eleştirdi.

BAŞBAKANLIK MAKAMI RENCİDE EDİLİYOR
Genel seçim sürecine yönelik değerlendirmede bulunan Taşer, “Süreç, AKP’yle değil Cumhurbaşkanıyla karşılıklı gidecek gibi görünüyor. AKP’nin benim kişisel görüşüme göre tüzel kişiliği kağıt üstünde kalmıştır. Cumhurbaşkanı tüm yetkileri kendi üstünde toplamış, AKP adına vatandaşa ulaşmaya çalışıyor. Başbakanlık makamı rencide edilmektedir, yok sayılmaktadır. Bugün diyebilir miyiz ki AKP’de milletvekillerini, Başbakan’ı genel başkan seçecek veya merkez yürütme kurulları seçecek. Böyle bir şey mümkün değil. AKP’nin tüm icraatları Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda... Başbakan kendi iradesini ortaya koyamamaktadır. AKP tüzel kişiliğini kaybetti. Demokrasi anlamında sakıncalı bir durum. Bu şartlar altında seçime gidiyoruz. Cumhurbaşkanı mağdur edebiyatlarına başladı. PKK konusunda silah bırakma çağrıları başlayacak, biz gidersek ekonomi batacak naraları atılacak. AKP nasıl olsa kazanır algısını vatandaşa yerleştirilmeye çalışılacak.AKP’nin aday adaylarını incelediğimizde bürokratlar arasında müthiş bir panik var. Kendilerini dokunulmazlık zırhına almaya çalışıyorlar. Bir iktidar değişikliği söz konusu olduğunda hesap vereceklerinden korku içindeler” dedi.

BORÇ 700 MİLYAR DOLAR
AK Parti iktidarının geride kalan 13 yıllık dönemini rakamlarla eleştiren Taşer, “Öyle bir  algı yaratılmaya çalışılıyor ki iktidar tarafından çok büyük yatırımlar yaptık söylemleri var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonraki bütün hükümetler rencide edilerek yapılıyor bir de bu….Matematiksel veriler bunu vermiyor. Cumhuriyetin kurulduğu günden AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar Türkiye’nin  ortalama kalkınma hızı yüzde 5…Bunların şaşalı bahsettiği 13 yıllık sürede Türkiye’nin kalkınma hızı yüzde 5…O zamanda yüzde 5 şimdi de…Neye rağmen…Geçmişteki iç ve dış borçlanmalara bakarsanız, bunların iç ve dış borçlarına göre vızıltı kalır.  İç ve dış borç toplamı bugün 700 milyar dolarları bulmuş vaziyette…Bunlar iş başına geldiğinde 2002’de iç ve dış borç toplam 230 milyar dolardı. O tarihten almışlar 700 milyar dolara çıkarmışlar. Matematiksel kargaşa içinde vatandaşa yönelik algı yönetimi yapılıyor. Vatandaşta iyi niyetle algı yönetiminin etkisinde kalıp AKP’ye oy verme durumunda alıyor” dedi.


YANLIŞ YOLDA YÜRÜYORLAR
İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’nin kurucuları arasında yer alan  Taşer, iktidarın tarım ve hayvancılık politikasını hedef aldı. 2002 yılından 2015’e gelinceye kadar, hayvancılık politikasında  her iki üç senede bir ithalatın yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirten Taşer, “ Böyle olmasının bir tek maddesi var.  Hani çantası cebinde derler, vergi vermezler adam çalıştırmazlar parayla iş yaparlar para kazanırlar ithalat yaparlar getirirler satarlar bu tür adamlara gün doğar. Voli vurma dönemleridir. Bilmezler ki tarım ve hayvancılıkla geçinen insanların hayatlarını zorlaştırırlar. Saadet zinciri iki yılda bir kuruluyor bugün yine bunu yaşamaktayız. Kırmız et piyasasında fiyatlar yükseliyor durdurmak için ithalat şarttır sözleriyle ithalat ülkeye girmektedir. Bir de en yüksek girdiyle oluyor. 2-3 yılda kurulan bu saadet zincirle dışarıya verilen dövizin cüzi miktarı içerdeki üreticiye destek olarak aktarılırsa ithalat yapma ihtiyacı hissedilmez. Yanlış yolda yürüyorlar. Ne kadar damızlık sığır desteğini yükseltirseniz kırmız et ihtiyacını karşılar. Damızlık sığırlar kesildiğinde düşüklük arz ediyor hemen ithalat sesleri yükseliyor. Bu yanlışlık her seferinde tekrar ediliyor. Dünyadaki gıda fiyatları düşme eğilimi gösterirken, enflasyon verilerini yükselten sebeplerden bir tanesi ki mevcut bakanların açıklamalarına göre tarım gıda fiyatlarının yükselmesi gerekçe. Dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye’de yükselmesinin sebebi ne. Böyle bir çarpıklık olabilir mi. Dünya’dan farklı bir ülke miyiz” dedi.

NASIL OY İSTEYECEKLER
2015 bütçesinde İstanbul, Ankara ve Antalya büyükşehir belediyelerinin metro yapımlarının bir kısmı devletin bütçesinden karşılanacağını hatırlatan Taşer, “ Metro ihtiyacının en üst düzeyde olduğu İzmir’de yerel seçimlerde en büyük söylem haline getirdikleri bu konuda metro maalesef devletin bütçe rakamları içinde yer almamaktadır.AKP’nin milletvekilleri adayları hangi yüzle İzmirlilerden oy isteyecek. İzmir için kılınızı kıpırdatmazsanız, İzmir için bu bütçeye metronun girmesi için çaba sarf etmezseniz hangi yüzle gelip oy isteyeceksiniz” dedi.

SEÇMENE 7 HAZİRAN MESAJI
Seçmene seslenen Taşer, “ Vatandaşın ülkeye sahip çıkması gerekiyor. Yarın çok geç olabilir. Bir kişinin ihtirasına bırakılamaz bu ülke. Bir burun kanamadan iktidar değişikliği yaşanmalı…Suistimal, adam kayırmacılık bilinenler duyulanlar. Bilmediklerimizin görmediklerimizin hayalini bile kuramıyoruz. İktidar değişikliğinde bunlar ortaya çıkacak. O yüzden bir iktidar değişikliğinin zamanı geldi. 7 Haziran seçimi ülke için büyük önem arz ediyor. 7 Haziran seçiminde oy kullanma oranı yüksek olması gerekiyor. Vatandaşın duyarlı olması gerekiyor. Başkanlık sistemi algı yönetimi, ütopik bir söylem. AKP nasıl olsa iktidar olacağız  algısı yaratmaya çalışıyor. 7 Haziran demokrasi anlamında Türkiye Cumhuriyeti’nin son şansı olabilir” dedi.

TÜRKİYE’DE RAHATSIZLIK VAR
İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsünde, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili de konuşan  Taşer, şunları söyledi;
“Bir evladımızı kaybettik. Ne yapsak onu geri getiremeyiz. Bundan sonra vatansever milliyetçi insanların kaybedilmemesi için bir takım şeylerin uygulanması lazım. Bir kere bu işin sebebinin kaynağının PKK olduğunu bilmemiz gerek. Karşı gruplu öğrenciler arasında tartışma gibi söylemlere saklanmak daha büyük tehlikeleri beraberinde getirir. Bugün Ege Üniversitesi’nde PKK ve KCK yapılanması vardır. 10 maddelik açılım seçim öncesi bir atraksiyon. Kendi aralarında ne konuşulduğu bilinmeyen sadece siyaset mühendislerinin toplumu fazla germeden ne kadar hangi maddeleri hangi kelimelerle yazarızdır. Sonucun ne olduğu açık ve seçik. Siz bölücü başını serbest bırakmadığınızda bunların hayata geçmeyeceği malum ve açık. Bunu açık yüreklilikle söylemeniz lazım. Bunu ifade ediyorsunuz. Bu bölgenin ayrışmasına neden olacak maddeleri de saklıyorsunuz. Türkiye dış güçler tarafından ulus devlet olmaktan çıkarılıp çok uluslu bir devlet haline getirmeye çalışılıyor. Hangi etnik kökenden olursa olsun inancı ne olursa olsun Türkiye’yi vatan kabul eden bir ve beraber yaşamayı arzu eden insanlarda büyük bir rahatsızlık var. Türkiye’de sadece bir bölüme çok özel şeyler yapmaya kalkarsanız bunun karşısında diğer etnik kökendeki insanları rahatsız edesiniz. Türkiye’de bu rahatsızlık var.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.