Dolar 32,5190
%-0.09
Euro 34,7984
%-0.19
Altın 2.422,430
%-0.32
Bist-100 9.710,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tahir Şahin'den Değirmenci'ye açık destek

Tahir Şahin'den Değirmenci'ye açık destek

İzmir’in son İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Serdar Değirmenci, kurucu İlçe Başkanı olduğu CHP Menemen İlçe Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasıyla Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Tecrübeli siyasetçiye açık destek veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Benim bütün desteğim Serdar Değirmenci ağabeyime” sözleriyle büyük alkış aldı.

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 16:01
40 yıldır 6 oklu CHP Bayrağı altında aktif siyaset yapan Ahmet Serdar Değirmenci’nin düzenlediği basın toplantısına; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisinin son üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak ve eski İlçe Başkanları, İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları Mehmet Arısoy ve Birgül Sural Üner ile çok sayıda partili katıldı.

Başkan Şahin’den açık destek..!
1999’da ön seçimle Belediye Başkanlığı’na aday olan ve 4 dönemdir CHP’den Menemen Belediye Başkanı seçilerek kırılması zor bir rekora imza atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Ön seçimi her fırsatta dile getirmeye çalıştım. 1999’da iyi ki ön seçimi yapmışız. Adalet Parti’nin kalesi olan Belediyeyi, CHP’nin kalesi yapmamızın altında yatan tek sebep ön seçimdir. CHP bayrağını o burçlara dikmemizin sebebi ön seçimdir” diye konuştu.

İzmir'de milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi gerektiğini ilk olarak ortaya koyan yerel yönetici olduğu için, kamuoyunda ‘Başkan Tahir Şahin milletvekili adayı mı olacak'’ sorususun çok konuşulduğunu hatırlatan Başkan Tahir Şahin, “Hiç aklımdan milletvekilliği aday adaylığı geçmedi. Benim tek amacım parti içi demokrasinin biran önce işler hale gelmesiydi. Şimdi kontenjan 1-3-5 olmasına karşın yine de buna şükür diyoruz. Benim mücadelem ön seçim yaptırana kadardı, ondan sonrası bize yakışmazdı. Biz aday değiliz diye, bizi yetiştirenlere biz destek vermezsek Tahir Şahin olmayız. Benim bütün desteğim Serdar Değirmenci ağabeyime. Serdar Değirmenci ağabeyimle 1998’de yapılan Olağan Kongre’de birlikte yönetimde çalıştık. Kendisinin Başkan Yardımcılığını yaptım. Çok şeyler öğrendik kendisinden. Gençlik kollarından tutunuz, siyasetin her kademesinde özümseyerek gelmiş bir arkadaşımız. Her yerde partimizi temsil edebilme yeteneğine sahip bir ağabeyimiz. Milletvekilliği adaylığını hak ediyor. Dik duran insanlar sonunda kazanıyor. İşte o dik duran insanlardan birisi olan Serdar Değirmenci. Hepimiz Serdar Değirmenci için var gücümüzle çalışmaya söz veriyor muyuz'” sözleriyle salondan büyük alkış aldı.

Değirmenci; “Cumhuriyet tarihimizin en önemli Genel Seçimi”
Türkiye’nin 7 Haziran’da tarihinin en önemli Genel Seçimi’ni gerçekleştireceğini söyleyen CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Serdar Değirmenci, “13 yıldır tek başına iktidar olan AKP artık Türkiye’yi yönetemiyor. AKP+ Gülen ortaklığının bozulması sonucu ortaya dökülen kirli çamaşırları, ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarları, medyaya sızan telefon tapelerindeki konuşmaları artık yandaş basın bile örtemiyor.  Yolsuzluklara bulaşan bakanlar TBMM’de AKP çoğunluğunun oylarıyla yargıdan kaçırılıyor. Hukuk bitmiş, Yüksek Yargı yeniden yapılandırılmış, Türk ordusu sahte delillerle, uyduruk Ergenekon, Balyoz, Casusluk suçlamalarıyla esir alınıp Silivri zindanlarına atılmış, muhalif yazarlar, çizerler, aydınlar, profesörler, dekanlar, rektörler hapislerde çürütülmüş, üniversiteler bilim yuvası olmaktan çıkmış, TRT iktidarın borazanı haline gelmiş, devlet eliyle, devlet parasıyla yandaş bir medya yaratılmış, devletin bütün kurumlarının içi boşaltılmış yeniden dizayn edilmiş, dış politikası tamamen iflas etmiş bir Türkiye’de yaşıyoruz” dedi.
 
“Türkiye umutsuz, Türkiye mutsuz.”
AKP'nin 13 yıllık iktidarının sonucunda dış borcumuzun 400 milyar dolar ve 7 milyon vatandaşımız işsiz olduğuna dikkat çeken Değirmenci açıklamalarına şöyle devam etti; “Asgari ücret açlık sınırının altında, 1200TL. İşçi, köylü, esnaf, memur, tüm emeğiyle geçinenler mutsuz. Onun için ülkemizde şiddet artıyor, onun için kadınlar öldürülüyor, onun için üniversiteler karışıyor, onun için hak arayanlar, hukuk arayanlar, işçiler sokakta. Türkiye umutsuz, Türkiye mutsuz. Yandaşlara, bakanlara, çocuklara milyon dolarlar, gemicikler; hakkını arayan yurttaşlara iç güvenlik paketi, biber gazı, polis copu, dayak...” 
“Türkiye’de Başbakan yok. Tarafsız Cumhurbaşkanı da yok.”
Türkiye Cumhuriyeti’nin tarafsız bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu ifade eden Değirmenci şunları söyledi; “Artık ülkede Başbakan yok. Çünkü Cumhurbaşkanı Başbakan. Her şeye o karışıyor, o karar veriyor. Ülkemizde Cumhurbaşkanı da yok. Anayasamıza göre tarafsız olması gereken bir Cumhurbaşkanı yok. Sayın ERDOĞAN bir partinin genel başkanı gibi seçim mitingleri düzenliyor, AKP’ye 400 milletvekili istiyor.”

“Seçenek CHP”
Türkiye’nin AKP iktidarından kurtulmak zorunda olduğunu söyleyen Değirmenci konuşmasında; “Türkiye yeni bir seçenek arıyor. O seçenekte Cumhuriyet Halk Partisi. Partimiz 16 yıl aradan sonra yarım da olsa milletvekili adaylarını, başka hiç bir partinin cesaret edemediği bir yöntemle, önseçimle belirliyor. Tüm üyelerimiz özgür iradeleriyle vekillerini seçme hakkına sahip. Ben de; üyelerimize güvenerek, onların vereceği her türlü karara saygı duyacağımı belirterek İzmir 2. Bölgeden milletvekilliğine aday adayı olduğumu siz değerli hemşerilerimle ve tüm İzmir halkıyla paylaşıyorum. Burada bulunan, bana destek veren tüm örgütümüze, dostlarıma, arkadaşlarıma şükranlarımı, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi. 

“Büyük bir aileyiz”
CHP’nin çok büyük bir aile olduğunu ifade eden Değirmenci açıklamalarına şöyle devam etti; “CHP olarak biz büyük bir aileyiz. Kökleri Ulusal Kurtuluş Savaşına kadar uzanan, İstiklal Savaşının kan, barut, ateş kokusundan, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetlerinden doğan ülkemizde devleti de, cumhuriyeti de, demokrasiyi de kuran bir partiyiz. Atatürk’ün, İnönü’nün partisiyiz. Türkiye’nin tarihiyiz, Türkiye’nin geleceğiyiz. Birinci Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk: ‘Benim 2 eserim vardır. Birisi Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ demiştir. Biz cumhuriyeti kuran partiyiz. Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyeti AKP’den kurtarmak bizim boynumuzun borcudur. Cumhuriyeti kurtarmak, kurmaktan zor değildir. İkinci Genel Başkanımız İsmet İnönü; ‘Bu ülkede namus erbabı olan insanlar, en az namussuzlar kadar cesur olmazsa bu ülke kurtulmaz’ diyerek bizim yolumuzu çizmiştir. Korkmuyorum, korkmayacağız. En az namussuzlar kadar cesur olacağız. Hep birlikte 7 Haziran’da Haramilerin Saltanatını yıkacağız. Yolumuz açık olsun.”

Ahmet Serdar Değirmenci Kimdir'
Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi mezunu. 1973-1978 yılları arasında Menemen CHP Gençlik Kolu Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin Menemen kurucu İlçe Başkanı. 3 dönem İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 1984- 1994 ve 2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliği yaptıktan sonra, 2009- 2014 yılları arasında 5 yıl İzmir İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine seçildi. Bu süreç içinde 7 Vali ile çalıştı. İzmir’in 30 ilçesini, 597 köyünü karış karış gezerek hizmet götürdü. İzmir’i yurt içinde ve dışında temsil etti. Şimdi de İzmirlileri milletvekili olarak TBMM’de temsil etmek istiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.