Dolar 32,3611
%-0.37
Euro 34,7393
%-0.19
Altın 2.393,550
%-1.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Kemalpaşa'da kongre kulisleri hareketlendi

CHP Kemalpaşa'da kongre kulisleri hareketlendi

CHP’nin yerel seçimlerde kaybettiği ilçelerden olan Kemalpaşa’da ilçe başkanlığı koltuğu için iki aday yarışacak. Geçtiğimiz dönem olağanüstü kongrede karşı karşıya gelen mevcut İlçe Başkanı Ulviye Üreten ile emekli astsubay Ramazan Coşkun 5 Aralık'da yapılacak ilçe başkanlığı seçiminde ikinci defa karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz olağanüstü kongreyi Ulviye Üreten 113 oy alarak kazanmıştı. CHP Kemalpaşa'da kongre kulisleri hareketlendi

  • Ege Postası
  • 23.11.2015 - 16:11
EGEPOSTASI - HABER SERVİSİ / CHP’de delege seçimlerinden sonra Konak ve Urla kongreleriyle başlayan ilçe başkanlığı seçimlerinde Kemalpaşa’da yaklaşan kongre öncesi tansiyon yükseliyor. 2014 seçimlerinden sonra yapılan olağanüstü kongrede karşı karşıya gelen mevcut İlçe Başkanı Ulviye Üreten ile emekli astsubay Ramazan Coşkun ikinci defa karşı karşıya gelecek.
 
MEHMET AYÇİL FAKTÖRÜ
Geçtiğimiz dönem mevcut İlçe Başkanı Ulviye Üreten’i destekleyen ve seçilmesinde önemli rol oynayan Kemalpaşa’nın ağır toplarından Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Ayçil’in bu kongrede Ramazan Coşkun’u destekleme kararı aldığı ifade edildi. Ayçil’in bu kararı almasının nedeniyse, geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanı Ulviye Üreten’le Ayçil’in kendi aralarında yaptığı görüşmede İlçe Başkanı Üreten ’in Ayçil’e  “ben aday olmayacağım” demesi üzerine Mehmet Ayçil’in Ramazan Coşkun’a aday olması için teklif götürdüğü ve yakın çevresine;  “Ulviye hanımla yaptığımız görüşmede aday olup olmayacağını sordum, bana aday olmayacağını söyledi. Ben de bunun üzerine Ramazan Bey’e aday olması için teklif götürdüm bundan sonra Ramazan Beyle yolumuza devam edeceğiz” dediği öğrenildi.
 
METİN ARAS, COŞKUN LEHİNE ÇEKİLDİ
Ayçil’in desteğini alarak eli güçlenen Ramazan Coşkun’dan da ilk hamle geldi. Coşkun, geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Metin Aras ile görüşerek adaylıktan çekilmesi ve kendisini desteklemesini istedi.  Bunun üzerine Metin Aras’ın da Ramazan Coşkun lehine çekildiği ifade edildi. Aras’ın yakın çevresine “Ben belediye başkanlığına adayım, ilçe başkanı olmak gibi bir niyetim yok. Başka aday çıkmayacağını düşündüğüm için aday olmuştum. Ramazan Bey aday olunca çekilip ona destek vereceğim” dediği öğrenildi.
 
ULVİYE ÜRETEN’E SÜRPRİZ DESTEK
Öte yandan mevcut ilçe Başkanı Ulviye Üreten’e sürpriz bir destek geldi. Geçtiğimiz kongrede karşı listede yer alan İlçe Sekreteri Yüksel Çelik’in Ulviye Üreten’i arayarak “yanındayım” mesajı verdiği öğrenildi. Yüksel’le birlikte hareket eden Yukarıkızılca’dan Hüsamettin Saydam, bazı meclis üyelerinden oluşan yapının kongreye bu iki adayla gidilmesi durumunda Yüksel’le birlikte mevcut İlçe Başkanı Ulviye Üreten’e destek verebileceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.