Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yüksel gönlündeki il başkanını anlattı!

CHP'li Yüksel gönlündeki il başkanını anlattı!

CHP İl Eski Başkanı, PM Üyesi Alaattin Yüksel, kongreler sürecind önemli bir açıklamada bulundu. Yüksel katıldığı bir TV programında gönlünden geçen il başkanını tarif etti. CHP PM Üyesi Yüksel

  • Ege Postası
  • 23.11.2015 - 11:31
EGE POSTASI - CHP'de delege seçimlerinden sonra ilçe kongreleri başlarken, 20 Aralık’ta da il kongresi yapılacak.

Eski milletvekili ve PM üyesi Alaattin Yüksel'den çok tartışılacak açıklama geldi. Yüksel katıldığı bir TV programında  gönlünden geçen İl Başkanını tarif etti. Yüksel,  il başkanı olması gerektiğini düşündüğü ismi şu sözlerle anlattı;

“ İl yöneticilerinin ne düşündüğünü dinleyen ve sürekli o bilgileri alarak birlikte kararlar alan ve kararlar oluşturan. İlçe başkanları ile birlikte kararlar oluşturan, yerel yöneticileri ile birlikte kararlar alarak çalışma yapan, toplumun bütün kesimleri ile barışık olan genç yaratıcı toplumun her kesimine kucak açan her kesimi ile barışık olan bir portreye uyan bir kişi olsun.”
 
HERKESİ KUCAKLAYAN BİR İL BAŞKANI OLMALI
Cumhuriyet halk partisinden uzun yıllar İl Başkanlığı, iki dönem milletvekilliği yapan PM üyesi Alaattin Yüksel il yönetimi ve il başkanı arasında uyum olmasını ifade ederken, “ İl Başkanlığı kongresinden önce ilçe kongreleri olur, bu kongrelerden sonra bütün örgütünü kucaklayan bir il başkanı olmalı. Birlikte seçildiği ya da başka listelerden gelen kadrosu ile yönetim kadrosunda açık şeffaf bir yönetim anlayışı ile hareket eden bir il başkanı olmalı. Yönetim kurulunda dürüst davranırsa o yönetiminde yeni bir takım oluşur. Benim başıma gelmişti, üç ayrı liste yarışan arkadaşlarla seçilmiştim. Ve üç sene boyunca hep 32 kişi çalıştık. Hep birlikte bir yere yumruğumuzu vurduk. Hep oy birliği ile kararlar aldık” dedi.
 
KENDİSİNİ MODEL GÖSTERDİ
Yüksel, İl başkanlı yaptığı dönemde başarılı işler gerçekleştirdiğinin altını çizerek şunları söyledi;  “Benim İl Başkanlığım döneminde Cumhuriyet Halk Partisi parlamento dışındaydı, 60-70 belediye başkanları vardı sadece iki ilçe belediyesi CHP'liydi.Ve biz öyle bir dönemde 2002 seçimlerinde çok büyü bir başarı elde ettik. AKP Türkiye'de iktidar olurken biz İzmir'de 24 milletvekilinin 16'sını kazanmıştık. Orada en güzel şey örgütlenme modelimizdi. Her ilçede sandık bazında örgütlenmeye gittik. Ama şimdi milletvekili adayı olduğum zaman dolaştığımızda örgütler sizi kendi yakınlarına kendi kahvesinde dolaştırıyor. Bu nedenle bizim gibi düşünmeyen seçmenle buluşmakta zorlanıyor milletvekili adayları. Bizim yaptığımız örgütlenme modeli çok başarılı oluyor. Çünkü seçmeni atlamıyorsun, herkese ulaşıyorsunuz, gittikçe büyüyorsunuz ve kartopu gibi kazandıkça büyüyorsunuz. Ve mahallerde sandık sandık örgütlendiğiniz zaman seçim öncesi ne kadar oy alacağınızı biliyorsunuz. Seçim günüde o insanları sandığa götürüyorsunuz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.