Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da gündem önseçim!

CHP Karşıyaka'da gündem önseçim!

CHP İzmir’de ‘önseçim’ seslerinin en çok yükseldiği ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da örgüt bu talep doğrultusunda bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 18:34
 EGE POSTASI - CHP İzmir’de ‘önseçim’ seslerinin en çok yükseldiği ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da örgüt bu talep doğrultusunda bir araya geldi. 2 Eylül sürecinde istifa etmeyen ancak ismi sürekli olarak Karşıyaka Belediye Başkanlığı için gündemde olan İl Başkanı Ali Engin’e yakın isimlerin organize ettiği toplantı Altınbalık Restoran’da gerçekleşti.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıya katılım geniş oldu.YDK üyesi Sumru Karaer ,CHP Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel ve il yöneticisi Dilek Bilgin’in de hazır bulunduğu toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak katılmadı.

Toplantıya Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylarından sadece Müjdat Ünsalan katıldı. Toplantının divan heyetinde Cevdet Tümtürk, Muammer Gezginci, Rıdvan Özer, Fatoş Ergül ve Muhti Şahvural yer aldı.Toplantıda kürsüye çıkan isimler 'önseçim' vurgusu yaptı ve belediye başkan adayı için örgüte sorulması gerektiğinin altını çizdiler. 



KARAER:BİZE BİZDEN BAŞKA DOST YOK


Kürsüye ilk gelen YDK üyesi Sumru Karaer oldu. Seçim sürecinin yaklaşmasıyla birlikte aday adaylarının birbirlerini yıpratmaya yarayan kampanyalar yapabileceğini belirten Karaer, ‘’AKP iktidarının yaşattığı büyük travmanın ertesinde bizim asıl hedefimiz AKP iktidarıdır. Bize bizden başka dost yoktur. Bütün CHP’liler kardeştir. Hep birlikte, omuz omuza olarak bu seçimden alnımızın akıyla çıkmamız gerekiyor. Bizim mücadelemiz iktidar mücadelesidir. Bu normal bir yerel seçim değil, bize iktidarın yolunu açacak bir sınavdır. Başarıyla geçmek zorundayız, lütfen kardeşliğimizi pekiştirelim. Karşıyaka’da mevcut 8 adayımız var, 241 civarında da belediye meclis üyesi aday adayımız var. Hepsine sonsuz başarılar diliyorum. Herkesin şansı eşit olsun, yarışı barış içinde geçirsin’’ dedi. 
YDK üyesi Sumru Karaer, toplantıdan çıkan her türlü kararın arkasında olacağını ve destek vereceğini söyledi. 

Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Serdar Aktop ise, “Önseçim yapılan yerlerde dinamizm artıyor. Antidemokratik yapıya karşı mücadele etmeliyiz. Örgüt isterse önünde hiçbir şey duramaz” diye konuştu. 
Kürsüye çıkan Azimet Gürbüz, Mustafa Özuslu, Ali Temel ve Hüseyin Özkaynak da ‘önseçim’ vurgusu yaptı.



OKAN DAMGA VURDU!

Kürsüye son gelen İzmir’in tanınmış doktorlarından CHP Üyesi Taha Okan, konuşmasıyla toplantıya damga vurdu ve büyük alkış aldı. Okan, ‘’Karşıyaka İzmir demek, İzmir’in kalbi demek… Karşıyaka ve Çiğli CHP’nin İzmir’de AK Parti’ye attığı farkı yarattı. Karşıyaka’yı ve Çiğli’yi verirseniz İzmir’i verirsiniz, İzmir’i verirseniz Türkiye’yi verirsiniz, Türkiye’yi verirseniz bütün orta doğuyu verirsiniz Örgütün emeği varsa sözü de olmalı.CHP’nin burada hata yapma lüksü yok. Karşıyakalı korkmaz. Karşıyaka’nın başkanı da korkmaz. Belediye başkanları önseçimden korkmamalı. Kendi, içimizde yapacağımız önseçimden korkan başkan AKP ile yapacağımız seçim yarışından korkmaz mı'CHP'nin adında bir Cumhuriyet var bir de halk var. Laiklik demokrasi çağdaşlık Cumhuriyet kimliğinde saklı. Parti halka yaslanmalı halkta biziz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılanların girişte attıkları imzaların CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, CHP İzmir İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi’ne gönderileceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.