Dolar 32,4471
%-0.12
Euro 34,7922
%-0.51
Altın 2.446,430
%0.42
Bist-100 9.941,00
%2.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da Karaege istifa etti: Yeni başkan kim olacak'

CHP Karşıyaka'da Karaege istifa etti: Yeni başkan kim olacak'

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Karaege’nin istifasının ardından ilçe siyasetinin ağır topları düğmeye basarken, yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu oldu.

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 18:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yaklaşık 2 yıldır ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Karaege, istifa dilekçesini il başkanlığına gönderdi. Karaege Ocak 2013'te gerçekleşen olağanüstü ilçe kongresinde ilçe başkanı seçilmişti. Daha önce Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı yönetimden 7 isimle birlikte istifa etmiş ve milletvekili aday adayı olacağını açıklamıştı.

YENİ BAŞKAN MERAK KONUSU
Karşıyaka’nın CHP’nin kalesi konumunda olması ve olası önseçimde kilit rol oynayacak ilçelerin başında gelmesi nedeniyle Karaege’nin istifasının ardından yeni ilçe başkanının kim olacağı yönünde çeşitli senaryolar üretiliyor.

TALİP ÇOK
Yönetim içinde Öznur Yener Kılınç, Mehmet Kuzer, Ali Yaramış ve  Nail Uylaş ismi ilçe başkanlığı için öne çıkarken, ilçe siyasetinin ağır topları devreye girdi.

ÖZUSLU PLANI BEKLEMEDE
İl Başkanı Ali Engin’in geçtiğimiz günelrde yönetim içinde Öznur Kılınç hamlesi, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından karşılık bulamamıştı. Akpınar uzun süredir gündemde olan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özuslu hamlesi için düğmeye basmıştı. Akpınar ve ekibinin belediyede çalışan yöneticilerin istifasını sağlayıp yönetimi düşürüp Özuslu’yu kayyum başkanı olarak atatma planının kamuoyuna yansıması sonrası örgütten gelebilecek tepki nedeniyle planın rafa kalktığı öğrenildi.

GÖREVDEN ALINMALARI BEKLENECEK
Akpınar ve ekibinin 25 Aralık genelgesinde yer alan “Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterliğin bilgisi olmadan herhangi bir seçim yapmayın” ifadesinin uygulanmasını bekleyecekleri öğrenildi. İlçe yönetimi içindeki parçalı yapı ve uyumsuzluk nedeniyle genel merkezin yönetime seçim yaptırmayabileceği ve yönetimi görevden alabileceği iddia ediliyor. Yönetim görevden alınırsa kayyum atanacak.

YARAMIŞLI ÖNE ÇIKTI AMA…
Öte yandan  yönetim içindeki seçimde de ince hesaplar yapılıyor. Karaege’nin istifası sonrası yeni başkan belli oluncaya kadar ilçe başkanlığını Örgüten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Gürsoy Taşdemir yürütecek.Yönetim içindeki oylamada Ali Yaramışlı’nın ismi ön plana çıktı. 16 kişilik yönetim kurulunda Yaramışlı’ya 10’a yakın yönetici destek veriyor. İlçede aktif siyaset yapan ve Engin ile Akpınar’a muhalif olan eski belediye başkanı Cihan Türsen ve ekibi ise ilçe yöneticisi Mehmet Kuzer’e destek veriyor. Türsen’e yakın yönetimde 6 yöneticinin olduğu belirtildi.

KAYYUM BEKLENTİSİ
Yönetim içinde yapılacak oylamada Yaramışlı öne çıkıyor. Engin ve Akpınar Yaramışlı'ya olumsuz bakmıyor  ancak ilçenin önemi nedeniyle Yaramışlı’nın genç olması ve Türsen ekibinin yönetim içinde ağırlığının da olması nedeniyle Engin ve Akpınar’ın yönetimin görevden alınıp seçime kayyum heyetiyle gidilmesinden yana oldukları öne sürüldü.

10'DA VEDA BULUŞMASI
Öte yandan 23 Aralık'ta miilletvekilliği aday adaylığı için istifa edecek olan Engin, ilçe örgütlerini veda turu kapsamında yarın saat 10:00'da Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Karaege'de aynı buluşmada hem istifasını açıklayacak hem örgüte veda edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.