Dolar 32,4898
%-0.15
Euro 34,9653
%0.39
Altın 2.435,270
%0.5
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elfin Tataroğlu'ndan 'Yoldaş' formülü

Elfin Tataroğlu'ndan "Yoldaş" formülü

CHP Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu, Radyo Egepostası'nda Gündem programına katılarak, Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları ve gazeteci Adem Nakçı'nın sorularını yanıtladı. Adı milletvekili aday adayları arasında geçen Tataroğlu, "Siyaseti annemi gözlemleyerek öğrendim" derken, her türlü kutuplaşma ve ekipleşmenin partiye zarar verdiğini belirterek, CHP'nin "Yoldaşlık" ruhuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 13:34
EGEPOSTASI- CHP Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu, Radyo Egepostası'na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Egepostası'nda Gündem" programında Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı'nın sorularını yanıtlayan Tataroğlu,AK Parti'de kırılmalar olduğunu, oylmarının düştüğünü, buna karşılık CHP'nin oylarını sürekli yükselttiğini söyledi. Tataroğlu, CHP'deki parti içi mücadeleye karşı ise "Yoldaşlık ruhuyla hareket edilmesini" önerdi. 

CHP PM üyesi Elfin Tataroğlu, 2010-2012 yılları arasında 2 yıl kadın kolları MYK üyeliği yaptığını hatırlatarak, "Kadın kollarının uzun zamandır yapamadığı bir kurultayı Türkiye genelinde örgütü güçlendirerek gerçekleştiren bir ekiptik. 2011 yılında genel seçimlerde İzmir 2. bölge 9. sıradan milletvekili adayıydım. Benim için büyük onurdu. O dönemde partim için elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Onun haricinde parti okulu için ülkenin hemen hemen her bölgesinde çalıştım. En son yapılan kurultayda bana delegasyon açısından Mardin ve Diyarbakır'dan çok ciddi oylar geldi. Bugüne kadar yaptığım çalışmaların oylarını topladım bu kurultayda”  dedi. 

PARTİ İÇİNE DÖNÜK ÇALIŞMAKTAN ZİYADE...
Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Tataroğlu, şunları söyledi: 
“İzmir'de sürdürdüğüm çalışma planını kendim tasarladım. Benim için Genel Merkez'in sen bu işi sen bu işi yap diye bir çalışma planı çıkardığı yok böyle bir çalışma sitemimiz yok zaten. Ama ben şöyle düşündüm.  İzmir örgütü zaten kalabalık bir örgüt, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle kuvvetli olduğumuz bir il Anadolu illerine baktığımız zaman... Dolayısıyla örgüt içi çalışmaktansa parti paydaşlarımızla işbirliği yapmamız daha doğru. Seçildiktan sonra önce ilçe örgütlerini ziyaret ettikten hemen sonra sivil toplum kuruluşları, odalar, sanayi siteleri ve organize sitelerine gittim. Oralara ayrı bir önem veriyorum. Burada çalışan gençlere ve kadınlara yönelelik çalışmalara yaptık, incelermelerde bulunduk. Çalışmalarım parti içine dönük değil daha ziyade parti dışına dönük İzmir'deki bütün kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurmaya yönelik çalışmalardır. . il başkanı ve ilçe başkanları kendince bir çalışma yapıyor ve herkes kendi bölgesinde bir çalışma yürütüyor..
 
ONDAN GÖZLEMLEYEREK ÖĞRENDİM
Annemin bana elbette çok katkısı oldu. Ben en büyük tecrübeyi onunla beraber yaşayarak öğrendim. Annem 4 dönem seçime girdi, 21. dönemde seçildi. Ben 14 yaşından beri annemin seçim arabalarındaydım. Benim herhangi bir partiye üyeliğim olmadı. Ama hep onunla o deneyimi yaşadım. Annem gözü kara bir siyasetçiydi. Ondan gözlemleyerek öğrendim. Akıl verme değil. Tecrübe ederek öğrendim.

“CHP'Yİ HALA DEVLETÇİ GÖRÜYORLAR”
Bence şuan yönetimimizdeki herkes parti büyüklerimiz sorunu çok iyi biliyor. Hatta benden daha iyi biliyorlar. Şöyle tanımlayabilirim 80 ihtilali sonrasında doğu ve güneydoğuda çok büyük ve ciddi kırılmalar yaşanmış. Ondan evvel CHP çatısı altında yer alan kadrolar ve o bölgelerde uygulanan kıyımlardan sonra CHP'ye devletin temsilcisi işte statükonun temsilcisi algıyı kırmak olarak gördüler konumlandırdılar. Dolayısıyla bu algıyı kırmak  yani o bölgede AKP ile HDP ile siyaset yapıyorsunuz. CHP diyince devlet algısı var CHP'yi hala devletçi görüyorlar. Halbuki devleti temsil eden bir kurum varsa o da faşist AKP iktidarıdır. Ama işte bu algıyı bir türlü o bölge de kırılamamasının nedeni süregelen yaşanmışlıklardır. Bunun bir yolu var ve biz o yolda yürüyoruz. İnsanlar kesinlikle size uzutılan eli geri çevirmez. Ama siz yeter ki elinizi uzatın. Ülkenin hiçbir tarafında düşmanca bir tavır yok. Siz bir adım atarsanız onlar on adım atıyor. Siz yeter ki gidin oturun, konuşun, beraber yemek yiyin... Dost olun arakadaş olun. Genel başkan seçildikten sonra MYK ile ülkenin dört bir yanını gezdiler. Bir defa gitmeyle falan hemen bağ kurulmaz. Bu bağları kurmak kolay değil. Emek gerekiyor. Bölgenin sorunları gerçekçi ele almak lazım. Ben CHP'nin bu yolda ciddi adımlarla yürüdüğünü görüyorum” dedi..



CHP İKTİDARA ÇOK YAKIN!
CHP'nin yoldaşlık ruhuyla hareket etmesi gerektiğini savunan Tataroğlu, “Siyasi kişiliğim olarak, ahlaki değerlerim olarak parti içi bir meseleyi kişililerle karşılıklı diyaloğa girerek konuşmayı uygun bulmuyorum kişiler üzerinden konuşmak istemiyorum partide amaç bütünlüğü ve dil bütünlüğü olsun olması gereken zaten bu olmalı... Partinin bir politikası varsa en üst düzeyde genel başkanın bir sözü varsa elbette ki ben bir CHP'nin bir üyesi olarak bu açıklamarı deteklerim. Bunların arkasından yürürüm. Desteklemiyorsam herhalde ben başka Bir şey düşünürüm.  
İnanamadığım bir partide yer almam bizim karşımızda mücadele ettiğimiz gerçekten çok zalim bir iktidar var. Biz kendi içimizdeki mücadeleyi bırakıp iktidarla mücadele edersek. O zaman işte İktidar CHP 'ye çok yakın. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Son çıkan anketleri tam olarak açıklamıyorlar. AKP'nin oylarında çok ciddi bir düşüş var. CHP belirli ivmede yükseliyor.  Yeter ki biz inanalım. Herşeyden önemli de yoldaşlık bağları kuralım çok önemli. Yoldaş aynı parti çatısı altında birlikte hareket edendir. Her türlü kutuplaşma ve ekipleşme partiye zarar veriyor. CHP mantığı ile hareket etmeliyiz” dedi.

ULUSAL MEDYA CHP ÜZERİNDE ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR
Ulusal medyanın CHP üzerinde özellikle algı yatarmaya çalıştığını belirten Tatatroğlu, “Ulusal medayanın CHP ile ilgili özellikle yaratmaya çalıştığı algı çok magazinsel. O ona ne dedi işte bu buna ne yaptı gibi haberler çok fazla yer buluyor... ama onun dışında CHP'nin her hafta açıkladığı ekonomi ile ilgili sosyal hayatla ilgili gelişmeler raporlar yer bulamazken diğer olaylar hemen ulusal medyada yer alıyor. AKP bizi nereden nereye getirdi. Hemen açıklayayım. Bundan 12 yıl önce işsizlik 8.3 iken şimdi 10. 8 görülüyor. TÜİK verilerine göre ama kayıtdışı yüzde 17'e kadar çıktığı söyleniyor. Yaani ülkede 5.5 milyon genç işsiz... Kredi kartı borçları bu çok önemli yine 12 yıl evvel 4.3 Milyar TL iken bugün 83 Milyar TL'ye çıkmış. Hepimiz borçluyuz bu bir gerçek. Borçlu hale getirilmişiz. O borçtan nemalanan AKP aman istikrar sürsün diye algı yaratıyor. 293 milyon dolara satılan Tekel 1,5 yıl sonra 1,5 milyar dolara yabancı sermayeye satıldı bu nasıl bir ranttır” dedi.

AKP İÇERİSİNDE ÇOK CİDDİ KIRILMALAR VAR
AK Parti içerisinde çok ciddi kırılmalar olduğunu öne süren Tataroğlu, “Mesele Saray yapmakta değil. Altında yatan neden önemli sarayın sembolize edildiği şeyler niye yasama yetkisi yavaş yavaş çıkarılıp başka yerlere götürülmeye çalışılıyor. Niye meclis boş. Ne için yapıldı.Saray falan bunların sembolü yeni bir düzen kuluyor. AKP içerisinde çok ciddi kırılmalar var. Fakat su yüzüne çıkmamasının nendeni aradaki suç ortaklarının olması. Herkesin birbirine b,r göbek bağı var.  bu sebeple ortaya çıkmıyor. Yoksa yılar önce söylemiştik cemaatle AKP arasında sıkıntı var ozaman hepsi ayağa kalkmıştı. O zaman bir kardeşiz diyorlardı. Şimdi önümüzdeki günlerde sessiz duran  Abdullah Gül, Bülent Arınç ve diğerlerinden farklı şeyler duyacağız” dedi.

CHP İÇİN DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR TÜZÜKTÜ 
Tataroğlu, “Şimdi ortada bir cinsiyet kotası var. BKYP olarak biz hazırladık haırlayan gurubun içinde ben de vardım. Hakikaten CHP için devrim niteliğinde tüzük maddesiydi. Ve bir çok alanda da uygulanmaya çalışıldı. PM'ye çok değerli hocalarımız girdi. Ama hiçbir kadın mağdur edilmesin isteriz. Yani destek gördüğümüz parti büyüklerimiz oldu olacaktır da ben bu platformdan seçilerek girmenin gururunu yaşıyorum. Hemen hemen bütün bölgelereden bana oy geldi” dedi. 



SİYASETİN GENELİ DEĞİŞMELİ
Tataroğlu, “Siyasetin genelinde değişmesi gereken birer yapı var. Küçük kemik yapılaşmalara oligark yapılar bunların hepsinin kırılması gerekir. Çok fazla kongre ve kurultaylara bağımlı bir siyaset yürütmemeliyiz. Bu içerdeki yapıyı daha sağlıklı hale getirmeliyiz. Kadınların mücadelesi çetin bir mücadele bugün CHP içinde kadınlar da söz sahibi .Bizler birbirimize sahip çıkmalıyız. Kadınlar olarak birbirimize destek olmalıyız.Üç kadın dört kadın yan yana seçim çalışması yaptığını görmedim. Erkekler bunu rahatlıkla yapıyor.”dedi.

GÖNLÜMDEN GEÇEN İZMİR İÇİN HAYIRLI OLSUN
Yeni İl başkanı nasıl biri olması hakkında düşüncelerini  aktaran Tataroğlu, “Herkesin gönlünden geçeni söylemesini çok doğru bulmuyorum. Parti de herkesin bir görevi var. Gönlümden geçen İzmir için hayırlısı olsun. İçeriden de çıkabilir atana da bilir. Çok kritik bir 6 ay var. Haziran da seçim var Nisan 10 gibi listeler belli olacak. 4 ay çalışma ve alışma dönemi geçirecek. İzmir örgütü organize bir şekilde çalışmalı.... Bu çalışmayı en profesyonel şekilde yürütecek tecrübeli İzmir'i rahatlıkla taşıyacak bir başkan olmasını dilerim” dedi. 

VİZYONUMUZ İŞ, AŞ, EMEK 
CHP'nin 2015 vizyonu hakkında bilgi veren Tataroğlu, “2015 vizyonumuz önümüzdeki ay açıklanacak sona gelindi. Ağırlıklı olarak ekonomik ve istihdam üzerine kurulu içerisinde aile sigortası yine olacak. Ağırlıklı olarak iş, aş, emek olan bir seçim bildigesiyle çok kuvvetli bir şekilde geliyoruz. Herkesin CHP'ye güveni tam olsun artık AKP için son dönemeç. Soma da, Ermenek'te başımıza gelen katliamlara tepki çığ gibi oldu bu saray onların sonları olacak. Yanlış politikalarını halak gördü. Halkımız bu AKP'ye oy verdiyse hep bunların biz yokluktan geldik söylemiydi. Geldikleri son nokta şatafat içerisinde yaşıyorlar.
Onların bir argümanı vardı biz yokluktan geldik sonra ne oldu. Şimdi AKP önce bir sınıf atlama hezeyanı içerisinde lüks konutlar bitmek bilmeyen bir kibir aç gözlülük rekabet bunların sonu olacak AKP şuan tükenmişlik içerisinde.” dedi. 


PROGRAMIN TEKRARINI DİNLEMEK İSTEYENLER İÇİN GECE SAAT 00:05'DAN İTİBAREN 92.2 RADYO EGE POSTASI (KRT FM)'NDA TEKRAR YAYINI OLACAKTIR.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.