Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca'da aday tamam ama o isimden adaylık sinyali!

AK Parti Buca'da aday tamam ama o isimden adaylık sinyali!

Beşinci Olağan Kongre takviminin tek adaylı kongrelerle devam işlediği AK Parti’de vekil Rıfat Sait ile İl Başkanı Bülent Delican’ı karşı karşıya getiren Buca’da yola mevcut başkan Neşat Aslan’la devam edilmesi kararı alındı.Aday tebliği yapıldı ancak delegenin büyük çoğunluğundan destek alan Cafer Büyükalmus, kongrede adaylık için açık kapı bıraktı. Öte yandan Foça’da parti mevcut başkan Kadir Özgirgin'le yola devam edecek.

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 13:13
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ - AK Parti’de beşinci olağan kongre takvimi, ilçelerde tek adaylı kongrelerle devam ederken,  Bayraklı krizini yeni çözen partide Buca krizi oluştu.

"AK Parti'de Buca adayı belli oldu: Sait ve Delican karşı karşıya!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

SAİT DELİCAN KARŞI KARŞIYA
Aday bolluğu nedeniyle çıkmaza girilen Buca’da ilçede etkin siyaset yapan Milletvekili Rıfat Sait ve  İl Başkanı Bülent Delican Genel Merkez’de Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ve  bölge koordinatörleriyle bir araya gelmişti. Sait, Mehmet İlkbahar ve mevcut başkan Neşat Aslan’ın ismini önerirken, İl Başkanı Delican karşı çıkmış ve Buca Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili, il yöneticisi Mustafa Arslan ismini önermişti. Tartışmanın yaşandığı toplantıda ikili geri adım atmayınca Soylu ve koordinatörler devreye girerek mevcut başkan Neşat Aslan’la yola devam edileceğini açıkladı. Sait'in diğer ilçelere karışmaması nedeniyle genel merkezin daha çok Sait'in istediği bir isimle devam etme noktasında karar verdiği öğrenilirken, Delican, Buca’da Aslan’la yola devam edileceğini Twitter adresinden duyurdu.

BÜYÜKALMUS: BASKI VAR DEĞERLENDİRECEĞİM
Buca’da aday noktasında yaşanan gelişme sonrası gözler delegenin büyük bölümünden destek alan Cafer Büyükalmus’a çevrildi. Geçtiğimiz günlerde 400 delegeden 260'ının  katılımıyla toplantı gerçekleştiren Cafer Büyükalmus 27 Aralık’ta gerçekleşecek kongre öncesi adaylık için açık kapı bıraktı. Büyükalmus Ege Postasına yaptığı açıklamada, “ Şuan kararsızım. Eğitimim, çevrem, potansiyelim ortada. Beni davet etiler Ankara’ya gittim, görüştüm dönüşte de çalışmalarımı yaptım. Mevcut başkanla yola devam edileceği açıklandı. Yoğun bir baskı var üzerimde aday olmama yönelik.  Buca çalkalanıyor desem yeri var ama bu işlerde ani kararlar vermek doğru değil. Değerlendireceğim” dedi.

FOÇA’DA ÖZGİRGİN
Öte yandan Foça’da da partinin adayı belli oldu. Mevcut Başkan Kadir Özgirgin'e görev için seçildiği tebliğ edildi. Özgirgin de yapılacak kongreye tek aday olarak girerek başkanlık görevine yeni dönemde de devam edecek.  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.