Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de Buca adayı belli oldu: Sait ve Delican karşı karşıya!

AK Parti'de Buca adayı belli oldu: Sait ve Delican karşı karşıya!

AK Parti Genel Merkezi’nde Buca zirvesi yaşandı. Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ve bölge koordinatörlerinin yer aldığı toplantıda İl Başkanı Bülent Delican ve ilçede etkin siyaset yapan milletvekili Rıfat Sait farklı isimler için karşı karşıya geldi. Ankara'daki görüşme sonrası Delican Twitter'dan Buca adayını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 17.12.2014 - 21:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de aday belirsizliğinin yaşandığı  Buca’da flaş bir gelişme yaşandı. Aday bolluğu nedeniyle çıkmaza girilen Buca’da ilçede etkin siyaset yapan Milletvekili Rıfat Sait ve  İl Başkanı Bülent Delican Genel Merkez’de Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ve  bölge koordinatörleriyle bir araya geldi, Buca masaya yatırıldı.

DELİCAN VE SAİT BASTIRDI AMA...
Delican’ın toplantıda Buca Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili, il yöneticisi Mustafa Arslan’ı ilçe başkanı olarak önerdiği, vekil Sait’in ise Arslan ismine karşı çıktığı öğrenildi. Sait’in Mehmet İlkbahar isminde ısrar ettiği, Delican’ın da İlkbahar ismine sıcak bakmadığı belirtildi. Toplantıda  iki tarafında geri adım atmaması ve istedikleri isimler için bastırması nedeniyle mevcut başkan Neşat Aslan’la yola devam edilmesinin koordinatörler tarafından önerildiği,  Delican ve Sait’in de “tamam” dediği öğrenildi.

DELİCAN ASLAN'I DUYURDU
Delican, gece Twitter'dan Buca adayı olarak mevcut başkan Neşat Aslan'ı açıkladı. Delican, Aslan'la birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşarak  "Buca İlçemizde Kongreye mevcut İlçe Başkanımız Sayın Neşat Arslan ile gidiyoruz.Hayırlı uğurlu olsun" diye yazdı.



ASLAN'I İLK SAİT ÖNERMİŞTİ
Mevcut başkan Aslan ismini ilk olarak Sait önermişti. Sait'in diğer ilçelere karışmaması nedeniyle genel merkezin daha çok Sait'in istediği bir isimle devam etme noktasında karar verdiği öne sürüldü.

BÜYÜKALMUS İSTEKLİ
Öte yandan geçtiğimiz günlerde 260 delegenin katılımıyla toplantı gerçekleştiren Cafer Büyükalmus’un yaşanan gelişmeleri değerlendireceği, kongrede aday olarak çıkabileceği bildirildi. Büyükalmus, geçtiğimiz günlerde “Tabandan talep geliyordu. İstişare toplantısı yaptık. Büyükşehir meclis üyeleri olsun, il başkanlığına adaylık için çağrılan isimler olsun destek verdiler. Mevcut ilçe yönetiminden, kadın kollarından gençlik kollarından gelenler oldu. 280 delege katıldı. Delegeleri üstelik ben yazmadım. Ortak talep ilçe başkanı olmam yönünde” açıklamasında bulunmuştu.

Buca’dan Ankara’ya ilk olarak mevcut başkan Neşat Aslan'la birlikte Cafer Büyükalmus,İhsan Centilmen ve Mehmet İlkbahar çağrılmıştı. Genel merkez bu isimlere ek olarak Fikret Aktaş ve Sabahattin Kocagöbek’i de Ankara’ya çağırmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.