Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin açıkladı: Yönetim içinde bir talip, bir teveccüh!

Engin açıkladı: Yönetim içinde bir talip, bir teveccüh!

23 Aralık'ta istifa edecek olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il başkan yardımcısı Osman Peri’nin başkanlığa talip olduğunu, bir diğer il başkan yardımcısı Orhan Karaoğlu’nun ise kendisine yönelik yönetim içinde bir teveccüh olduğunu bildirdiğini açıkladı. Engin yeni il başkanı konusunu Pazar gününe kadar netleştirmek istediklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 17.12.2014 - 22:40
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Milletvekilliği aday adaylığı için 23 AralıK'ta istifa edecek olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yönetiminden Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Peri'nin yönetimden aday olması yönünde talep olduğunu bu nedenle il başkanlığına talip olduğunu kendisine ilettiğini, Bilim Kültür Yönetim Platformu(BYKP) ve AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Orhan Karaoğlu’nun ise “Benim bir talebim yok ancak yönetimden aday olmam için teveccüh var. İhtiyaç olursa bana görevden kaçmam, yaparım ” dediğini açıkladı. Engin, “Her iki isimde bu görevi yapabilecek isimler. Başından beri söylüyorum ortak akıl, parti kamuoyu, yönetim ve genel merkezin görüşleri önemli. Değerlendireceğiz” dedi.

Milletvekilliği için daha önce istifa edeceğini açıklayan Peri’nin bazı yöneticilerden ve ilçe örgütünün bir bölümünden gelen baskı sonrası istifa kararından vazgeçtiği ve il başkalığına talip olduğu bildirildi.



"CHP İzmir'de il başkanlığı koltuğuna içeriden talip çıktı"HABER  İÇİN TIKLAYINIZ

DEĞERLENDİRECEĞİZ
Engin, dışarıdan bir çok ismin koltuğa talip olduğunu, kendisini arayanlarında olduğunu ifade ederken, içeride bir uzlaşma olmaması halinde dışarıdan bir ismin gündeme geleceğini belirtti. Engin, “Dışarıdan önereceğimiz ismin parti kamuoyunu tatmin etmesi gerek.  Önemli olan genel merkezin  de sıcak bakacağı ve yönetimle uyumlu çalışacak bir ismin olması. Yönetim bugüne kadar kavgasız gürültüsüz geldi. Dışarıdan bir isim olacaksa uyumlu çalışacak bir isim olmalı” dedi.

PAZAR GÜNÜNE KADAR NOKTA
Pazar gününe kadar yeni il başkanı konusunu netleştirmek istediklerini ifade eden Engin, Salı günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği toplantının devir teslim töreni haline gelmesini istediğini belirtti. 

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR'
Parti kulislerinde il başkanlığı için şu isimler konuşuşuyor; İTO seçimlerinde aday adayı olan İşadamı Salih Özçifçi, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü,  Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, Buca Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, Karşıyaka Belediyesi Grup Başkanvekili Süha Barlak,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski grup Sözcüsü Murat Bakan, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen, Eski İl Başkan Yardımcısı Serdar Sandal…

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.