Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de ‘sıçrama tahtası’ gibi koltuk: Eskiler 2015’te ne yapacak'

CHP İzmir’de ‘sıçrama tahtası’ gibi koltuk: Eskiler 2015’te ne yapacak'

CHP İzmir’de partinin yeniden açılıp SHP ile birleşmesinden bu yana geçen 20 yıllık sürede il başkanlığı yapan tüm isimler farklı görevlere talip oldu. 2015 yolunda il eski başkanları mecliste yer almak istiyor. Önseçim olması halinde il eski başkanları arasında da tatlı bir rekabet yaşanacak.

  • Ege Postası
  • 23.01.2015 - 11:09
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de İl Başkanlığı koltuğu siyasette adeta sıçrama tahtası gibi. CHP’nin yeniden açılıp daha sonra  SHP ile birleşmesinden bugüne kadar geçen 20 yıllık sürede İzmir’de il başkanlığı görevi yapan isimlerin tamamı belediye başkanlığına veya vekilliğe talip oldular. CHP İzmir’de il başkanlığı görevi yapan isimlerden sadece dördü vekil olmayı başardı. Eski il başkanlarından Ali Rıza Bodur, Bülent Baratalı, Selçuk Ayhan ve Alaattin Yüksel il başkanlığı görevinin ardından milletvekili olurken, il başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra belediye başkanı olmayı başaran tek isim Osman Özgüven... 10 yıl (1984-1994) Dikili’de belediye başkanlığı görevi yapan Özgüven, partide il başkanlığı yaptıktan sonra yeniden (1999-2014) Dikili Belediye Başkanı olmayı başarmıştı.

ESKİLER NE YAPACAK'
2015 genel seçimlerine gidilirken, CHP İzmir’de il başkanlığı görevi yapmış  isimlerin çoğu, mecliste yer almak istiyor.

CHP İzmir il eski başkanlarından Osman Özgüven, Selçuk Ayhan ve Kemal Karataş hakim huzurunda önseçim yapılması halinde vekillik için yola çıkacaklarını söyledi. Karataş, 2009 yerel seçimlerinde parti tarafından Konak Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ancak YSK tarafından adaylığı düşmüştü.

Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi olan Rıfat Nalbantoğlu ise, MYK’dan gelecek haberi bekliyor. YSK’nın kararı gereği 10 Şubat’a kadar istifa etmesi gereken Nalbantoğlu, partinin aday belirleme yöntemini bekliyor. Partide iki kez il başkanlığı koltuğuna oturan Nalbantoğlu, il başkanlığından istifa edip 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmuştu.

CHP’nin “Ekrem Abisi” Ekrem Bulgun ise ilerleyen yaşı nedeniyle aktif siyasete nokta koydu. Bir çok kez il başkanı olan Bulgun, “ Partim için ancak oy verebilirim” diyor.

Partide hem il başkanlığı hem de milletvekilliği yapan Bülent Baratalı ise aday adayı olmayacak. Baratalı, milletvekili aday adayı olan  büyük oğlu Urla İlçe eski Başkanı Yusuf Baratalı’ya destek olacak. Baratalı, “Siyasette gençlerin önünü açmak lazım. Oğlum aday adayı. Ona destek vereceğim” dedi.

Partide il başkanlığı yaptıktan sonra milletvekili olma onuruna erişen isimler arasında olan Ali Rıza Bodur ise 2015 için açık kapı bıraktı. Aday adayı olması yönünde talepler olduğunu ifade eden Bodur, “ Net bir karar vermedim. Önümüzdeki günlerde karar vereceğim” dedi.

Daha önce yeni dönemde vekillik düşünmediğini ifade eden mevcut milletvekili İl eski Başkanı Alaattin Yüksel aynı düşüncesini sürdürüyor.Yüksel, " 2015'te yokum" diyor.

Vekillik yolunda kafası en rahat olan il eski başkanları ise Ali Engin ve Tacettin Bayır…Her iki isimde aday adaylıklarını ilan ederken alan çalışmalarına başladı. Engin, il başkanlığı görevini sürdürürken, 2014 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı için nabız yoklamış ancak genel merkezden vize alamamıştı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.