Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de kongre için 5 bin özel davetiye!

AK Parti İzmir'de kongre için 5 bin özel davetiye!

AK Parti İzmir Teşkilatı’nda gözler 31 Ocak’ta gerçekleşecek 5. Olağan İl Kongresi'ne çevrildi. 20 bin partilinin katılması planlanan kongre için özel davetiye hazırlandı. Delican Saat Kulesi’nden vazgeçmedi. Delican’ın A Takımı’nı kamuoyuna duyurduğu İzmir Saat Kulesi kongre için hazırlanan özel tasarım davetiyenin kapağında kullanıldı. 5 bin davetiye hazırlanırken, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarına gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kongreye davet edildi.

  • Ege Postası
  • 22.01.2015 - 13:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı 31 Ocak’ta gerçekleşecek 5. Olağan İl Kongresi'ne kilitlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı kongrenin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleşecek kongrede mevcut İl Başkanı Bülent Delican,  genel merkezin adayı olarak kongrede yer alacak. 20 bin partilinin katılması planlanan kongre için özel davetiye hazırlandı. İzmir'in simgesi Saat Kulesi'nin yer aldığı özel tasarımla hazırlanan 5 bin davetiye  bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarına da gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kongreye davet edildi.


KAPAKTA SAAT KULESİ
AK Parti İzmir İl Kongresi için hazırlanan özel davetiye dikkat çekti.  Kapağında İzmir'in simgesi Saat Kulesi'nin fotoğrafının yer aldığı davetiyenin iç kapağında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafı ile partinin amblemi yer alıyor.  İl Başkanı Delican'ın imzası ve "Birlik içinde Yeni Türkiye" sloganının bulunduğu davetiye özel kağıda basıldı. Delican, atandıktan sonra A Takımı’nı da Saat Kulesi önünde açıklamıştı.

İZMİR’E EN FAZLA YAKIŞAN SİMGE
AK Parti İzmir Teşkilatı’nın yanı sıra muhalefet partilerinin temsilcileri ve belediye başkanlarına da davetiye gönderdiklerini ifade eden İl Başkanı Bülent Delican, “  "İl kongremize yaklaşık 25 bin kişinin katılmasını planlıyoruz. Bakanlar, milletvekilleri, genel başkan yardımcılarımız, belediye başkanları, teşkilatlarımız, siyasi partiler, iş dünyası, meslek odası ve derneklerin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı 5 bin kişiye de özel davetiye gönderdik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarını da davet ettik. İzmir'in simgesi Saat Kulesi'dir. Biz de İzmir'e en fazla yakışan bu simgeyi davetiyemizde kullanmayı seçtik. Kongrenin yapılacağı Halkapınar Spor Salonu ile ilgili salon düzenlemesi, görsel düzenlemeler, sahne, oturma alanları gibi bütün detayları ele alarak hazırlıkları sürdürüyoruz. Renkli, görsel zenginliklerinin yer alacağı bir kongre yapacağız. Kongremizle İzmirlilere demokrasi şöleni yaşatacağız"dedi.




"Büyükalmus Delican’a rakip mi oluyor!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

BÜYÜKALMUS İÇİN NE DEDİ'
31 Ocak’ta yapılacak olan AK Parti İzmir Beşinci Olağan Kongresi öncesi parti kulislerine sürpriz bir iddia düşmüştü. Buca’da genel merkezin adayı mevcut ilçe başkanı Neşet Arslan’a rakip çıkan ve geri adım atmaması nedeniyle kongrenin ertelenmesine neden olan Cafer Büyükalmus’un il başkanlığına aday olacağı öne sürülmüştü. Genel Merkez Buca’ya Arslan’ı atarken,  Büyükalmus il başkanlığına aday olacak yönündeki iddiayı yalanlamamış, “Bütün ilçelerden il başkanlığı konusunda şahsıma bir teveccüh var. Ciddi talepler var. Değerlendirme aşamasındayım” diyerek adaylığa yeşil ışık yakmıştı.

Delican, Buca’da kongrenin iptal olmasına neden olan  Cafer Büyükalmus'un, bu kez de il başkan adayı olacağı yönündeki iddialar için şunları söyledi;

“ Cafer Büyükalmus partili bir arkadaşımız, problem görmüyorum. Siyaseten katkı koymaya çalışıyor. Genel merkezimizin ve partimizin idaresi dışında kongrede adaylık sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. AK Parti İzmir İl Başkanı olarak bu göreve dayatmayla gelmedim. Koordinatör milletvekillerimizin yaklaşık 2 bin kişiyle görüşmeleri ve Ankara'da 17 kilik grubun 4 kişiye düşmesiyle istişare yapılarak göreve atandım. AK Parti'nin siyasi iradesinin dışında başka irade gösterilmesi parti kültürümüzde yoktur. Partimizin aldığı karara herkesin saygılı olacağını düşünüyorum." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.