Dolar 32,2554
%-0.06
Euro 35,0555
%-0.08
Altın 2.468,370
%0.09
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'lere 'Yolsuzluk eylemi' soruşturması

CHP'lere 'Yolsuzluk eylemi' soruşturması

CHP’nin 17-25 Aralık haftasında Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadeleye dikkati çekmek amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirdiği pankartlı eylem nedeniyle CHP İzmir Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Kılıç hakkında kamu görevlisine hakaret iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 22.01.2015 - 14:16
Kılıç ve diğer partililerle birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne gelen CHP Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman, ifade verdikten sonra yaptığı açıklamada, suç işlemediklerini, sadece etkin muhalefet görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.
Korcan Uçman, “Biz bir siyasi partiyiz. Ana muhalefet partisiyiz. Yolsuzluk ve Rüşvetle mücadele konusunda siyasi bir eylem gerçekleştirdik. Bu konuda ifademiz alındı. Siyasi partiler kanuna göre İktidarın politikalarını ve siyasetçilerin faaliyetlerini izlemek, denetlemek, yanlış olanlar konusunda halkı uyarmak, farkındalık yaratmak, kamuoyu oluşturmak ve ayrıca parti politikalarımızı çeşitli yollarla halka anlatmak görevimizdir. Bizler Ana muhalefet partisi olarak bu konuda halkın bize verdiği etkin muhalefet görevini yapmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeki Doğakan Sezen ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gizem Dinçer konu hakkında açıklama yaptı, tepkilerini dile getirdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ Biz ana muhalefet partisinin il ve ilçe örgütleri olarak iktidarı eleştirmek, yanlış uygulamalar konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek ana muhalefet partisinin en önemli görevidir. Tüm ülke çapında yolsuzluk ve rüşvetle mücadele konusunda iktidarında üzerine gitmesi gereken bir konuda siyasi etkinlik nedeniyle Gençlik Kollarımız hakkında yapılan ceza soruşturmasında yanlarındayız. CHP’nin tüm ülkedeki birçok yöneticisi hakkında da yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla yaptıkları eylemler sebebiyle soruşturma başlatıldığını biliyoruz. Bu süreçte yanımızda olan avukatımız Sayın Nilay KÖKKILINÇ’a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Umarız ülkemizdeki tüm haksızlıklar ve hukuksuz uygulamalar son bulur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.