Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den ilk rapor: Eksikler,öncelikler...

CHP İzmir'den ilk rapor: Eksikler,öncelikler...

Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir’e bağlanan 9 ilçe için çalışma başlatan CHP İzmir İl Başkanlığı ilk etapta pilot ilçeler olarak Dikili, Kınık, Kiraz ve Karaburun’u belirledi. İl Başkanı Ali Engin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay’ın ilk adresi Kiraz oldu. İncelemeler sonrası yapılması gereken çalışmalara yönelik hazırlanan rapor Büyükşehir’e teslim edilirken, STK’lar ve hayırsever iş adamlarıyla da temasa geçildi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 13:39
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için 2014 yılını beklemeden kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda en büyük yardımı CHP İzmir İl Başkanlığı yapıyor. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Temmuz başında Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı kritik zirve sonrası ilk ‘koordinasyon’ adımını attı. 

İLK ADRES KİRAZ
Yeni yasayla birlikte Büyükşehir’e bağlanan 9 ilçe için çalışma başlatan CHP İzmir İl Başkanlığı ilk etapta pilot ilçeler olarak Dikili, Kınık, Kiraz ve Karaburun’u belirledi.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay ve bölgelerden sorumlu il yöneticileri ilk olarak Kiraz’a çıkarma yaptı. Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ve ilçe örgütüyle Kiraz’da inceleme yapan İl Başkanı Engin ve beraberindekiler öncelikli olarak ilçede yapılması gerekenlere ve eksiklere yönelik rapor hazırladı.

GARAJ VE KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN DESTEK
Kiraz’da yaptıkları tespitler hakkında bilgi veren Engin, “ Kiraz’da öncelikli olarak bir camii onarımının yapılması, 11 okula oyun grubunun konması ile okullarda onarım ve badana yapılması, ilçe merkezinde yapılacak kültür merkezi ve garaj için Büyükşehir’in destek olması, bazı köy yollarının asfaltlanması tespitlerimiz. Büyükşehir Belediyesi zaten buralarda çalışmalar başlattı. Biz süreci hızlandırmak adına bir nevi koordinasyonu sağlıyoruz. Raporu Büyükşehir’e sunduk. Ayrıca bazı konular STK’ları ilgilendiriyor. Onlara da durumu anlattık. Yine bazı işler için hayırsever işadamlarıyla temasa geçtik” dedi. İl Başkanı Engin, önümüzdeki günlerde Kiraz Belediye Başkanı Korkmaz’la birlikte Büyükşehir’de Başkan Aziz Kocaoğlu’yla bir araya geleceklerini belirtti.Engin, benzeri çalışmada sıranın Cuma günü Dikili ve Kınık’ta olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.