Dolar 32,3627
%-0.23
Euro 34,7598
%0.05
Altın 2.438,650
%0
Bist-100 10.018,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kongre isteyenler 'yöntem' konuştu!

CHP İzmir'de kongre isteyenler 'yöntem' konuştu!

İzmir’de CHP’nin yerel seçimlerde başarısız olduğunu,aday adaylıkları sürecinde anti-demokartik uygulamaların yapıldığını savunan ve olağanüstü il kongresi isteyen partililer ilk büyük ve organize toplantısını gerçekleştirdi. Daha çok Konak, Karabağlar, Bayraklı,Balçova, Karşıyaka ve Çiğli’den il kongre delegesi olan partililerin katılımıyla Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda olağanüstü kongre için ‘yöntem’ tartışıldı.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 17:51
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlere İzmir’de 30 artı Büyükşehir hedefiyle giren CHP’de 8 ilçenin kaybedilmesinin ardından olağanüstü kongre talepleri dillendirilmeye başlamıştı. Yol almak isteyen bazı grupların kendi aralarındaki temasları ile işleyen süreçte ilk önemli adım atıldı.

TEPEKULE’DE GERÇEKLEŞTİ
Olağanüstü kongre isteyen partililer ilk büyük ve organize toplantısını ‘CHP birlik beraberlik platformu’ adı altında gerçekleştirdi. Metropol dışı ilçelerden birer temsilcinin katılımıyla Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantı saat 15:00’te başlarken yaklaşık 2 saat sürdü. Daha çok Konak, Karabağlar,Bayraklı, Balçova, Karşıyaka ve Çiğli’den il kongre delegesi olan partililerin katılımının ağırlıklı olduğu toplantıda yaklaşık 60 kişi yer aldı.

İZMİR’DE BAŞARISIZ OLDUK

İl disiplin kurulu üyesi Birol Soylu'nun öncülüğünde gerçekleşen toplantıda söz alanların büyük kısmının  “Parti Türkiye genelinde başarısız oldu. İzmir’de de başarısız olduk. İzmir’deki seçim sonuçlarından Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimi sorumlu” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.  Söz alan bazı isimlerinde aday adaylığı sürecinde 5’li komisyonun oluşturulmasının yanlışlığına dikkat çektiği bildirildi.
 
İLÇELERDEN BAŞLASAYDIK BAŞARISIZ OLURDUK
Toplantıda yer alan bazı partililer  “İlçelerden mi başlamalıydık” önerisi getirirken toplantı sonunda  “İlçelerden başlasaydık başarısız olurduk. İl’den tek hedefle başlatıp aşağıya doğru yaymamız daha doğru olur.” görüşünde katılımcıların hem fikir olduğu öğrenildi.

GENEL MERKEZİN HABERİ OLSUN
Toplantıda yer alan partililerin tamamı  “ Biz bir isyan yapmıyoruz. Böyle bir algının oluşmasına izin vermemeliyiz. Amacımız anti demokratik uygulamalara karşı gelmek, parti içi demokrasiyi hakim kılmak” görüşünü dile getirirken, imza hareketi için atılacak adımların Genel Merkezle paylaşılması noktasında fikir birliğine varıldığı bildirildi. 

ADAYDA UZLAŞALIM
İsim konusunda net bir adım atılmazken, önümüzdeki toplantılarda tek bir aday konusunda uzlaşılması gerektiğine dikkat çekildiği bildirildi.

Bir daha ki toplantının haftasonu gerçekleştirilmesi, daha geniş katılımlı yapılması ve deklerasyon yayınlanması kararı alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.