Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de eleştirilerin ve iddiaların odağındaki Temizel konuştu!

CHP İzmir'de eleştirilerin ve iddiaların odağındaki Temizel konuştu!

CHP İzmir’de gözler milletvekili aday listesinde. Önseçimden çıkan adayların 1 Kasım'da yapılacak erken seçimde yeniden listelere yazılacağı açıklanırken, İzmir Örgütü’nde kontenjan adaylarına yönelik değişiklik beklentisi var. “Bu seçim aday gösterilmeyecek” iddialarının ve “Örgütten kopuk” eleştirilerinin odağındaki isim ise Zekeriya Temizel….İzmir Milletvekili Temizel iddialara tepki gösterdi, “ Bu dönemde adaylık dosyası alacağım. Türkiye şu koşullar altındayken siyaset dışında kendi isteğimle kalmam. İzmir’de olmadığıma yönelik algı çıkartılıyor. İzmir uçaklarını bir denetlesinler" dedi. Eleştirilerin ve iddiaların odağındaki isim konuştu:

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 11:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması sonrası, Türkiye 1 Kasım’da yeniden sandık başına gidecek.  Seçim hükümeti kuruldu. Siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül'de YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliği adaylık başvuruları 31 Ağustos Pazartesi başlıyor. 7 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecek başvurular Genel Merkez’e yapılacak.

SERTEL LİSTEYE YAZILACAK
CHP’de önseçimden çıkan adayların 1 Kasım'da yapılacak erken seçimde yeniden listelere yazılacağı açıkladı. CHP’nin İzmir’de gerçekleştirdiği önseçimde 2. bölge 6. sıradan aday olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, Basın İlan Kurumu'nun toplantısına katıldığı için memur sayılmış ve adaylığı düşürülmüştü. Sertel’in 1 Kasım’da seçime girecek aday listesine eklenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sertel’in eklenmesiyle birer basamak değişiklik yapılacağı veya 7 Haziran’da listelerde kontenjan aday olarak yer alan isimlerden birinin çıkarılacağı ihtimalleri ağırlık kazanmış durumda. 7 Haziran’da seçilemeyen bir çok aday da  daha üst sıradan aday gösterilmenin hesabını yapıyor.

İDDİALARIN VE ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDAKİ İSİM TEMİZEL
CHP İzmir kulislerinde Genel Başkan’ın 2011 genel seçimlerine göre bir vekil eksik çıkılan İzmir’de liste de rötuş yapacağı ağırlık kazanmış durumda.  “Bu seçim aday gösterilmeyecek” iddialarının  odağındaki isim ise Zekeriya Temizel…Seçimlerde Genel Başkan’ın İzmir’e kontenjan aday olarak koyduğu Temizel’in örgütten kopuk olduğu, saha çalışmalarında yer almadığı,  yerel seçimlerde DSP’ye gidenlerin dönüşü için çalışma yaptığı yönünde eleştiriler getirilmiş, İzmir Örgütü’nde ‘değişim’ beklentisi olmuştu. Temizel’e yakın kaynaklardan da   “Bu dönem dosya almayacak” iddiaları ortaya atılmıştı.


BU TÜR ZIRVALAR DAVRANIŞLIMI DEĞİŞTİRMEZ
Temizel Ege Postası’na yaptığı açıklamada kendi durumuna yönelik net mesajlar verdi. Aday olmamak gibi bir düşüncesinin olmadığını ve dosya alacağını ifade eden Temizel, “Bir takım insanlar bir şeyler çıkartıyor “Aday olmayacağım veya gösterilmeyeceğim” doğrultusunda… Siyaseti 45 yıldır yapıyorum. Siyasete girdiğim günden beri  sosyal demokratım bu tür zırvalar, dedikodular benim davranışlarımı yönlendirmez. Günümün 20 saatimi çalışarak geçiriyorum. Özel işlerim yok hepsini devrettim. Üzerimde kalan tek bir işim bile yok. Türkiye şu koşullar altındayken siyaset dışında kendi isteğimle kalmam. Bir takım insanların evhamı oluyor. Kayseri’ye gittim parti adına geçen gün. Sinop’a gideceğim. Fuar açılışına geldim yer aldım. Böyle bir çalışma içindeyim. İzmir’de olmadığıma yönelik bir algı çıkartılıyor. İzmir uçaklarını bir denetlesinler. Hafta sonumu İzmir dışında bir yerde geçirmiş miyim. Bu dönemde adaylık için dosya alacağım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.