Dolar 32,5285
%0.25
Euro 34,8702
%0.43
Altın 2.485,170
%0.93
Bist-100 9.540,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uyar: Gelsem ne diyeceğim!

Uyar: Gelsem ne diyeceğim!

CHP'li Urla Belediyesi tarafından Kıyı Kanunu kapsamında kaçak olduğu gerekçesiyle evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri geceyi CHP İl Binası’nda geçirdi. Balıklıovalılar sorunları çözülene kadar il binasındaki beklemeyi ısrarla sürdüreceklerini belirtti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İl Başkanı Bedri Serter'in "İl binasına gel" çağrısına olumsuz yanıt verdi, "Gelsem ne diyeceğim dedim. Açık ve net bir kadınım. Gelip de ne diyeyim. Yıkacağım desem ayrı dert, yıkmayacağım desem ayrı dert. Hiç kimsenin elektriği, suyu kesik değil orada" dedi. Serter'in "İl binası gel" çağrısına Uyar'dan olumsuz yanıt:

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 11:00
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - CHP'li Urla Belediyesi tarafından Kıyı Kanunu kapsamında kaçak olduğu gerekçesiyle evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı işgal etti. Üzerinde 'evini yıktırma yuvanı terk etme' yazılı tişörtler giyen vatandaşlar, battaniyeleriyle partiye geldi ve odalara yerleşti.

"CHP İl binasına yastıklı battaniyeli çıkarma!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Gün içinde önce basın açıklaması yaptı. Mahalleli adına konuşan Yusuf Altun, 30 yıl önce muhtarlıktan sözleşmeyle kiraladıkları arazide yaptıkları evlerinden Kıyı Kanunu gerekçesiyle Urla Belediyesi Encümeni'nin aldığı yıkım kararıyla tahliye edilmek istendiklerini belirterek, yıkım kararıyla yıllardır burada yaşayan halkın sokakta kalacağını söyledi. Vatandaşlar, üzerinde 'Evini yıktırma, yuvanı terk etme' yazılı tişörtler giydi.


Mahalle sakinlerinin sorun çözülene kadar hiçbir yere gitmeyeceklerini açıklamasının ardından İl Sekreteri Osman Peri ve İl Başkanı Bedri Serter vatandaşlara açıklama yaptı. Kalabalık ikna olmayınca geceyi il binasında geçirdi.



Vatandaşlar sabaha kadar masa ve sandalye üzerinde uyudu. Balıklıovalılar sorunları çözülene kadar il binasındaki beklemeyi ısrarla sürdüreceklerini belirtti. 



UYAR’DAN AÇIKLAMA GELDİ
İl Başkanı Bedri Serter ile görüşen vatandaşlar işlemin durdurulması için çağrıda bulundu. Bunun üzerine İl Başkanı Bedri Serter tarafları bir araya getirmek için Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı İl Başkanlına davet etti. Başkan Serter’in davetini Belediye Başkanı Sibel Uyar kabul etmedi. Uyar İl Başkanı Serter ile yaptığı görüşmeyi doğrularken, “Ben oraya gelsem ne olacak, Başkan bana ‘gel’ dedi. Gelsem ne diyeceğim. Açık ve net bir kadınım. Gelip de ne diyeyim. Yıkacağım desem ayrı dert, yıkmayacağım desem ayrı dert” dedi.

Uyar sözlerine şöyle devam etti;
 “ Bu arkadaşlar geçtiğimiz hafta benimle görüşmek istediğini söylediler, bende geçen hafta Çarşamba günü arkadaşlarla görüştüm ve durumu kendilerine anlattım. Benim bugün halk günüm var 3 saat vatandaşlar ile bir aradaydım. Benimle görüşmek isteyen arkadaşlarımız ile halk gününe gelip benimle görüşebilirdi. Benim İl Başkanlığıma gelerek onlarla görüşmem neyi değiştirecek. Hukuki süreç devam ederken, benim oraya gelip, gidip ne demem gerekiyor. Bir mahkeme kararı var. Hani ne söylemem bekleniyor ben bunu bilmiyorum, anlamadım hala. Geçen hafta Çarşamba günü de buradalardı, anlattım. Daha öncede anlattım. Bundan sonrada anlatacağım.


BEN DELİMİYİM YA!
Bir kere iki kere değil, bunlar defalarca konuşuldu. Bu mallar bize geçti mi köy tüzel kişiliğinden, geçti. Burası 1998'de başlıyor Valilikçe, 2002'de de mühürleniyor. Oradaki yapılar ev vasfı niteliği taşımıyor. Semt kurallarına, sıhhi kuralların hiçbirine uygun şeyler değil. Ben deli miyim y? Bu kadar insanı karşıma alayım. Hem idari mahkeme hem bölge idari mahkeme bana diyor ki, uygulamada yap diyor. Diğer gerçek Balıklı ovalılar ki bu insanların hiç biri ikinci konuttur orada birinci konutları da değildir. Adresleri bizde vardır. Asıl evleri değil ikinci konut, yazlık evler diye tabir ettiğimiz konutlar. Gerçek Balıklı ovalılar 250 kişilik dilekçeyle bana geldi. Biz istemiyoruz niye kaldırmıyorsunuz diye sorguluyorlar.

YUVA YIKAN BİR KADIN OLDUM
Benim hukuka aykırı bir uygulama yapmam mümkün mü' Burada bir inisiyatif kullanmak mümkün mü' Bana bunu birisi anlatsın. Ben yuva yıkan bir kadın oldum, yuvayı dişi kuş yapar, Sibel Uyar yıkar dediler. Bunlara tebligat yeni gitmedi ki.

CHP DEMOKRATİK BİR PARTİ
CHP bu kadar demokratik bir yapı ki, adı lazım değil, herhangi başka bir partinin il binasına gidince neler olacağı malumunuz.  CHP böyle de bir parti ama CHP hukukun üstünlüğüne inan da bir parti. Ben burada ne yapmalıyım anlamadım, gerçekten çok şaşkınım. Balıklıova'yı gidin görün, ben onlarla Balıklıova’da konuşacağım çünkü. Balıklıovada'ki gerçek Balıklıova halkıyla beraber.

İL BAŞKANI DAVET ETTİ GİTMEDİM!
Sayın İl Başkanımız Bedri Serter beni arayarak  'Başkan bana gel ' dedi.  Gelsem ne diyeceğim dedim. Açık ve net bir kadınım. Gelip de ne diyeyim. Yıkacağım desem ayrı dert, yıkmayacağım desem ayrı dert. Hiç kimsenin elektriği, suyu kesik değil orada. Bu yalan beyan ve oradaki elektrik aboneliği Urla Belediyesi'nin üstüne. İstediği dakikada kesebilir. Ama böyle bir girişimimiz olmadı. İstesek bir dakika keserdik, ama böyle bir girişimimiz olmadı. O neden ile elektriklerin kesildiği doğru değil.

BEN İYİ NİYETLİ BİRİSİYİM
Ben yargı ve hukukun üstünlüğüne inanan biriyim bana hukuk derse ki haksızsın ben zaten yapmam bu işi. Hukuk bana yapmalısın diyor. Orada bir yangın çıksa bunun sorumlusu ki? Belediye... Gecekondu kanununa göre yıkmadığı için. Ben iyi niyetli birisiyim. Kötü niyetli olsam elektriklerini keserdim. Çok daha farklı uygulamalarda yapabilirdim. Ben olsam başkan yardımcım görüştüm. Mahkemeye verin tamam verse yıkmayacağım dedim. Durduk yere niye yıkayım deli miyim ben'”



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.