Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de adayların kafası karışık

CHP İzmir'de adayların kafası karışık

CHP’de önseçimden çıkan adayların 1 Kasım'da yapılacak erken seçimde yeniden listelere yazılacağının açıklanması ve adaylığı YSK tarafından düşürülen Atila Sertel’in listeye eklenecek olması sonrası gözler İzmir'de. Partinin her iki bölgeden 6’şar vekil çıkarttığı İzmir’de 7’inci sıranın üstünde yer alan adayların, sıra belirsizliği, maddi külfet, seçim yorgunluğu ve istifa zorunluluğu gibi nedenlerden dolayı kafası karışık. Yeniden aday olmak istemeyen de var, düşünmek isteyen de var. Ali Engin, Ülükmen Rodoplu ve Nurgül Uçar gibi isimler ise sıraların değişmesi yönünde beklenti içinde. Aday olmak istemeyen de var, düşünmek isteyen de ...

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 10:36
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçime kilitlendi. 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan seçim takvimi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, seçimin başlangıcı 31 Ağustos olacak. Siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül'de YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek. Yurtdışında 8-25 Ekim günleri arasında oy verilecek. Seçim propagandası ve yasakları 22 Ekim'de başlayacak.

İZMİR’DEN 12 VEKİL ÇIKTI
Aday listelerinin 18 Eylül’de teslim edilecek olması gözleri partilere çevrildi. CHP, erken seçimde milletvekili adaylarını merkez yoklaması ile belirleyecek. CHP’nin önseçim yapmamak için Parti Meclisi tarafından attığı yönetmelik değişikliği adımına YSK’dan sonra mahkemeden onay çıkmıştı. CHP 1 Kasım Genel Seçimi için adayları merkez yoklaması ile belirleyecek ancak önseçimden çıkan isimleri aynı sıralara yazacak. İzmir'de 12 milletvekili çıkaran partide önseçimden çıkarak milletvekili olanlar yeniden aday olacak.

SERTEL DÖNÜYOR
2. bölge 6. sıradan aday olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, Basın İlan Kurumu'nun toplantısına katıldığı için memur sayılmış ve adaylığı düşürülmüştü. Sertel’in listeye eklenecek olmasıyla birlikte 2. Bölge’de birer basamak değişiklik gündeme geldi.

SEZER VE BOZOĞLU GÖREVLERİNE DÖNDÜ
7 Haziran’da CHP’den milletvekili seçilemeyen adaylardan Hüseyin Sezer İZBETON’a, Turgay Bozoğlu da Ankara Çankaya Belediyesi’ndeki görevine döndü.

KAFALAR KARIŞIK
CHP’nin önseçimden çıkan adayların yeniden listelere yazılacağını açıklaması ve Sertel’in listeye eklenecek olması, İzmir’de gözleri her iki bölgede 7’inci sıranın üstünde yer alan isimlere çevirdi. Maddi külfet, seçim yorgunluğu ve istifa zorunluluğu gibi nedenlerden dolayı bir çok adayın kafası karışık.

Hüseyin Sezer:  Sadece süreci izliyorum. Net bir karar vermiş değilim. Süreç çok yeni. Bir anda karar alındı. İzliyorum daha vakit var. Aday olup olmama kararımı kısa zamanda vereceğim.

Turgay Bozoğlu: Kesin kararımı vermedim ancak aday olmamayı düşünüyorum.

Sevda Kılıç: Süreci izleyeceğim. Henüz bir karar vermedim.

Ali Engin: Ben seçimde yedinci sıradan adaydım resmi olarak. Kontenjan sayısının her iki bölgede de azaltılması gerektiğini düşünüyorum. Genel Başkanımız YSK nezdinde kontenjan sayısının azaltılması için girişimde bulunmuştu. O zaman hukuki bir engel vardı. Şimdi bu engel yok. Yerimde herhangi bir gerileme olursa örgütümüzle yeniden değerlendireceğiz. Aday olmasam da 7 Haziran sürecinde nasıl çalıştıysam aynı şekilde çalışırım.


Sabri Ergül:  Aday olmak istemiyorum. Ancak partimiz adına sorumluluğumuz var çalışacağım. Değişen yönetmelik listelerin korunması adına değil. PM’den bana göre yanlış bir değişiklik yapıldı. Önseçimi hep savundum. Genel Merkez her tarafta yüzde yüz istediği gibi düzenleme yetkisi elde etti.

Ülkümen Rodoplu: Partimiz bir karar aldı. Genel Başkanımızın yeniden adayımız olduğu düşünüldüğünde 1 Kasım’da İzmir'de 2. Bölgenin en güçlü kadroyla halkın karşısına çıkması gerektiğini düşünüyorum. Kontenjanlar değerlendirilirken mutlaka İzmir’in sokaklarını bilen yolunu tanıyan sorunlarını yaşayan insanlardan oluşmasına da özen gösterileceğine inanıyorum.  Sıranın değişeceğini düşünüyorum. Ben de adayım.


Nurgül Uçar: Yeni bir seçim. Yani aynen liste gibi bir şey düşünmüyorum. 26.  dönem vekilleri seçilecek. Ben adaylık için başvuracağım. Sokaktaki bir kadınım. Emekçiyim.  CHP’nin İzmir'deki  ilk kadın belediye başkanıyım. Emeklerimle var olma mücadelesi verdim. Önseçim bizim gibi sıradan insanlar için eksik ya da tam ideal değil. 23 yıldır yaptığım çalışmaları genel alana yayma fırsatı buldum, görünür oldum. 80 aday adayıyla yarışarak arkasında kimse olmadan örgütün desteğini alarak 8. sırada yer buldum. Ben hep beklentisiz çalıştım. Yine aynı şeyi yapacağım. Başvurumu yapacağım. Benim emek için, kadınlar için önemli misyonum var ve bunu yarım bırakmayacağım. Zaten gönüllüyüm, emek veriyorum. Genel Başkanın İzmir’e yakışmayan önseçim sonucunu değiştireceğini düşünüyorum. İzmir’den kadın temsilci çıkaramadık.

Ali Kemal Elitaş: 10. sırada çalışırken 1. sıradaki adaymış gibi mücadele ettim. Partimin başarılı olması için çalışıyorum. Bugünde düşüncem bu... Parti bir karar aldı. Bize düşen sorumluluğu yapacağım. İlla Ali Kemal milletvekili olsun mücadelesi vermiyorum.

Ednan Arslan:  Parti emektarıyım. Gençlik kollarından beri partide siyaset yapıyorum. Seçilmeme kaygım yok. Parti bana hangi sırada görev verirse o sırada 1. sıradaymış gibi çalışırım. Son sıradan bile aday olmak onurdur. Sandık görevlisi olarak ihtiyaç varsa  yaparım. Sonuncu sırada ihtiyaç varsa oradan aday oluruz.Önemli olan partinin iktidar olması.


Ali Hıdır Uludağ: Birinci sırada olsam da dokuzuncu sırada olsam da çalışacağım. Amacımız ülkeyi yönetmekse tercih bireysel hedef olmamalı. Ben aday olacağım ve çalışacağım.

SEZER İSTEMİYOR
Ege Postası'nın edindiği kulis bilgisine göre "Henüz net bir karar vermedim" diyen Hüseyin Sezer’in yakın çevresine aday olmak istemediğini söylediği öğrenildi.

İSTEMEYENİN YERİNE KİM GEÇECEK'
Aday olmak istemeyenler Genel Merkez'den izin isteyecek. Listelere yazılmamaları durumunda yerlerine yeni isimler yazılacak. Önseçim listesine bakılıp yukarı kaydırma veya  yeni isimler yazma ihtimaller arasında.Genel Başkan'ın kontenjan sıralamasında değişikliğe gitme olasılığıda yüksek. Parti kulislerinde kontenjan adaylardan bir ya da ikisinin değişmesi yönünde beklenti var. 

ADAYLIK BAŞVURUSU BAŞLIYOR
1 Kasım ‘da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olacakların 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 09.00 ile 07 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 17.00 arasında CHP Genel Merkezi’ne başvuru yapmaları gerekiyor.

Siyasi Partiler Yasası, Parti Tüzüğü ve Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylık başvurusunda bulunan kadın ve gençlerden 2.500 TL, diğer başvurulardan 5.000 TL ödenti alınacak. Engelli adaylardan özel ödenti alınmayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.