Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter 1 Kasım için iddialı:Emanet oyları geri alacağız

Serter 1 Kasım için iddialı:Emanet oyları geri alacağız

Erken seçimin 1 Kasım'da yapılması kararı ile siyasi partilerde YSK takvimine göre aday adaylığı süreci ile birlikte seçim kampanyası yeniden başlayacak. Seçim stratejisini anlatan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "Emanet oyların CHP'nin evine dönmesini bekliyoruz. Bunların döneceğini ve oyların artacağını bekliyoruz" dedi. Kendisinin de milletvekili adayı gösterileceği yönündeki soruları yanıtlayan Serter, "Aday olmaya niyetim yok. Partimiz bize nerede görev verirse orada olmaya da hazırız" diye konuştu. Serter 1 Kasım için iddialı:

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 11:46
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP'nin birinci parti olduğu İzmir'de genel merkez kararıyla önseçimden çıkarak milletvekili seçilenlerin doğrudan aday gösterilmesi beklenirken, 6 kontenjan milletvekilliğiyle ilgili değişim yaşanabileceği konuşuluyor. Başkan Serter, "Aday profilinin çok değişeceğini sanmıyorum. Ama kontenjanda değişiklik olabileceğini düşünüyorum. Bu örgütten gelen bir talep değil. Buna Genel Başkan karar verecek" dedi. 

AYNI MUTLULUĞU İKİNCİ KEZ YAŞAMIŞ OLURUM 
CHP Parti Meclisi'nin yeniden önseçim yapmama yönünde karar aldığını,YSK'nın da bunu onayladığını ifade eden Serter, "Aday gösterilecek isimlerle ilgili tek yetkili genel başkanımızdır. Kararlar ona bağlı. Önümüzdeki hafta şekilleneceğini düşünüyorum. Mutlaka aday adayları olacaktır. Benim düşünceme göre de önseçimden çıkan adayların yeri korunacaktır. Ama kontenjan adaylarında genel başkan ne karar verir bilemiyoruz. Resmi kurumlardan çalışanların istifaları da 31 Ağustos Pazar günü olacak. Bununla birlikte aday adayları belirlenmeye başlar. Aday profilimizin çok değişeceğini sanmıyorum. Ama kontenjanda değişiklik olabileceğini düşünüyorum. Bu örgütten gelen bir talep değil. Buna genel başkan karar verecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Milletvekilidir. Bu seçimde de İzmir'den yeniden aday olmasını bekliyoruz. Bende il başkanı olarak aynı mutluluğu ikinci kez yaşamış olurum" ifadelerini kullandı. 

"EMANET GİDEN OYLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ"
CHP İzmir İl ve ilçe örgütlerinin erken seçim kampanyasında izleyeceğini stratejiyi anlatan Başkan Serter şunları söyledi: "Seçim kampanyası çok kısa bir süreç. İzleyeceğimiz yöntemleri ve çalışmaları örgütlerimizle önümüzdeki günler kararlaştıracağız. Adaylar belirlendikten sonra ciddi bir şekilde vatandaşla buluşmamız gerekiyor. 7 Haziran seçimleri üzerinden çok az bir zaman geçti. Aynı adaylar üzerinden gidilecekse, İzmirliler adaylarımızı az çok tanıyorlar ama yine de çalışmak zorundayız. İzmir'de 1. ve 2. seçim bölgesinde CHP'den diğer partilere (MHP ve HDP) giden emanet oylar var. O emanet oyların CHP'nin evine dönmesini bekliyoruz. Bunların döneceğini ve oyların artacağını bekliyoruz. Seçime yönelik özel stratejimiz genel başkanımızın söylemleri ile şekillenecek. Genel başkanımızın diliyle halkımıza somut şeyler anlatacağız."

YİNE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ
Hedeflerinin en yüksek sayıda milletvekili çıkartmak olduğuna dikkat çeken Serter, "Koalisyon görüşmeleri dönemini genel başkanımız çok iyi ve özverili götürdü. Yüreğimize taş basarak AK Parti'yle koalisyonu kurmak için mücadele ettik. Halk da bunun karşılığını verecektir. İzmir'de birinci partiyiz. Mutlaka yine oy ve vekil sayısıyla birinci parti olmak hedefinden vazgeçmiyoruz. İzmir genelinde en yüksek oyu alacak parti CHP'dir. Diğer partilerde düşme olduğunu görüyoruz, sokakta da durum bu... Hedefimiz birinci parti olarak en yüksek oyu almak ve en yüksek sayıda milletvekili çıkarmaktır" şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.