Dolar 32,4653
%-0.07
Euro 34,7306
%-0.69
Altın 2.435,800
%-0.02
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de adaylar sahada harıl harıl vaatleri anlatıyorlar

CHP İzmir’de adaylar sahada harıl harıl vaatleri anlatıyorlar

CHP İzmir Milletvekili, 2’nci Bölge 5’nci sıra milletvekili adayı Aytun Çıray, partisinin çiftçiye yönelik vaatlerini memleketi Bayındır'da anlattı. Çıray, çiftçinin en çok üretim amaçlı kullanılacak mazotun litresinin 1.5 liraya düşürüleceğine sevindiğini söyledi. CHP’nin 2’nci Bölge 7’nci sıra adayı Ali Engin’in de adresi Bayraklı oldu. Engin Sevgi Yolu’nda esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. CHP İzmir’de adaylar sahada harıl harıl

  • Ege Postası
  • 25.04.2015 - 10:08
İZMİR - CHP İzmir’de milletvekili adayları il başkanlığı ile ilçe başkanlıklarının istişaresiyle hazırlanan çalışma programı kapsamında aynı anda sahaya indi.

ÇIRAY BAYINDIR’DA ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray seçim çalışmalarını doğup büyüdüğü ilçe olan Bayındır'da sürdürdü. Bayındırlılar evladını samimi duygularla bağrına bastı. CHP Bayındır İlçe Başkanlığında kalabalık bir partili gurup Milletvekili Çıray'ı karşıladı. Bir süre hasbi hal eden guruba seslenen CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Türkiye'nin zulüm ve eziyetten kurtulacağı, CHP iktidarı döneminde ülkenin top yekun zenginleşeceği günün yakın olduğunu söyledi. Çıray, "Aziz milletimiz ilim irfan sahibidir. Her şeyin en iyisini görür, duyar ve bilir. Her gittiğimiz yerde vatandaşımız çektiği sıkıntıları dile getiriyor. Yeter artık çarık ayağı sıktı diyor. Biz de onlara bizim dönemimizde, asgari ücret ve en düşük emekli maaşının 1500 lira olacağını söylüyoruz. Her yıl iki maaş bayram ikramiyesi vereceğimizi, kredi kartı faizlerinin %80'ini sileceğimizi, hastanelerde katkı payı aldırmayacağımızı seçim beyannamemizdeki ayakları yere basan, hesabı kitabı yapılmış, arkasında her zaman duracağımız vaatlerimizi anlatıyoruz. Bugün kaynak soranlara yıllarca israf etme milletin, yoksulun, yetimin hakkını heba etme dedik. Şimdi kendileri söylüyor. İsraf edilmese vergi bile alınmasına gerek yokmuş. Milletimiz onlara yeni yeni mi uyanıyorsunu? diye sormaz mı ' Sorar elbette. Bunun hesabını 7 Hazirandaki Genel Seçimde sadıkta sorar.  Dinimizde haram olan israfın dibine vuranlara milletimiz sandıkta tokadı vurur. Bundan sonuna kadar eminiz ve hiçbir tereddüdümüz yok"dedi.



Bugün Türkiye'nin olması gereken hak ettiği yerin çok gerisinde kaldığına vurgu yapan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, sözlerine şöyle devam etti, "Bugün kansere çare arayan bir ülke olmamız gerekirken aşıyı ithal eden bir ülkeyiz. Uzay teknolojisini ve araştırmalarını ele almamız gerekirken neredeyiz. Bu tezatlıkların hepsine 7 Haziranda milletimiz son verecek. CHP liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetecek bilgi birikimi yüksek bir kadroyu kurdu. Projelerimiz hazır. %15'i aşan işsizliğe de aşsızlığa da  çare var. Bayındır yol yapımı çok çok uzun sürdü. Sözümdür iktidarımızla birlikte yol yapımı da  kısa zamanda tamamlanacak".



ENGİN BAYRAKLI’DAYDI
CHP İzmir 2’nci Bölge 7’nci sıra Milletvekili Adayı Ali Engin’in adresi ise Bayraklı oldu. Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in eşlik ettiği Engin, Sevgi Yolu’nda esnaf ziyareti yaptı,  vatandaşlarla sohbet etti. Kahve ziyaretlerinde en sık konuşulan konu ise emeklilere verilecek 2 maaş ikramiye ve aile sigortası oldu. Engin elini sıktığı vatandaşa, “ 13 yıldır ülkeyi yönetenler, her şeyi istismar etti. Geldiğimiz noktada tablo kötü Emeklimiz geçinemiyor, gençlerimiz işsiz, siftah yapmadan dükkan kapatan esnaf var, çiftçi perişan.  CHP iktidara geldiğinde tüm sorunları çözecektir. Bizim iktidarımız da Ramazan Bayram’ında ve Kurban Bayramı’nda 2 maaş ikramiyeyi emeklilere vereceğiz.Aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımlar 2 katına çıkacak.  Hiçbir hanenin geliri aylık 720 TL’nin altında olmayacak.Asgari ücret net 1500 TL’ye çıkacak.Çiftçi mazotu 1,5 TL’ye alacak.Esnaf ve KOBİ’lerin ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanılacak” dedi.

ALPER "BAYRAKLI'DA 1. PARTİ OLACAĞIZ"
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise, “CHP İl Başkanlığımızın organize ettiği ve Milletvekili adaylarımızın ilçemizde yaptığı çalışmaları İlçe Başkanlığımız ile birlikte yapacağız. Bugün eski İl Başkanımız Ali Engin ile birlikte Bayraklı merkez mahallemizi dolaştık. Vatandaşlarımızın partimize olan ilgili hem bizi hem de vekil adayımızı mutlu etmiştir. Bugün yaptığımız geziden sonra halkımızın Cumhuriyet Halk partisine olan ilgisini gördük. İki dönemde Bayraklıda iktidar yapan Bayraklılar bu dönem yine oylarını CHP’ye vererek partimizi Bayraklı’da birinci parti yapacaklardır.” dedi





SINDIR'DAN KEMALPAŞA TURU


CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Kamil Okyay Sındır, seçim çalışmalarına kiraz diyarı Kemalpaşa’da devam etti. Bağyurdu, Yiğitler, Örnekköy, Akalan, Çambel ve Sütçüler köylerini ziyaret eden Sındır seçmenlerden CHP iktidarı için oy istedi. Kemalpaşalılara, iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatan Sındır, CHP iktidarında üreticinin refahının artacağını, 200 liraya dolan traktör deposunun 70 liraya dolacağını ve 33 milyon dönümlük araziyi yeniden üretim yapılır hale getireceklerini söyledi.
 
“ÜRETİCİ HAKKINI, TÜKETİCİ UCUZUNU ALACAK!”
Türkiye’deki tarımın en büyük problemin maliyetlerden kaynaklandığını söyleyen Sındır, “CHP iktidarında öncelikle üreticinin maliyetlerini düşürücü önlemler alacağız ve üreticinin ürün fiyatlarını değerinden satmasını sağlayan piyasa mekanizmasını kuracağız. Üreticiyi tüccara teslim etmeyeceğiz. Birçok üründe tüketici, üreticinin elinden çıkan fiyata göre üç misli fiyat ödüyor, bu uçurumu ortadan kaldıracağız.Üretici hakkını, tüketici ucuzunu alacak.Çiftçinin doğrudan ürünlerini üreticiye ulaştıracağı mekanizmaları kuracağız. Bu çalışmaları örgütlenme ve kooperatiflerle yaparak üreticinin ayakta kalmasını sağlayacağız” dedi.
 
“MAZOT 1.5 LİRA OLACAK”
Mazotun üreticiye 1.5 liradan satılacağının altını çizen Sındır, “mazotun bugün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Bugün üretici mazota 4 lira ödüyor. Vergiler nedeniyle mazot bu kadar yüksek, CHP iktidarında o vergiyi almayacağız. Tarımda, üretimde kullanılan mazot CHP iktidarında 1.5 lira olacak. Tarım kanunu şuanda diyor ki; üreticiye destek milli gelirin en az yüzde biri kadar olmak zorunda. Bugüne kadar tarıma aktarılan destek yüzde biri bulmamıştır. CHP iktidara gelirse kanununda belirtildiği şekilde üreticiye desteği en az yüzde bire çıkaracağız ve üreticiye vereceğimiz desteği en az bir yıl önceden duyuracağız” dedi.
 
“ÇİFTÇİMİZİ TOPRAĞINDAN, ÜRETİMDEN KOPARMAYACAĞIZ”
Konuşmasında plana dayalı tarımsal üretimin önemine işaret eden Sındır konuşmasının şu sözlerle tamamladı: “Tarımda üretimi planlamak, üreticinin refahını yükseltmek, ülkemizi ithalata dayalı tarımsal üretimden kurtarmak için iktidar olacağız. Bizim iktidarımızda üretim ve hakça bölüşüm esas olacak. Çiftçimizin insanca yaşamasını sağlayabilmek, üreticimizin üretimden kopmamasını sağlamak için bir tarım politikası uygulayacağız. Bugün Türkiye’de 33 milyon dönüm tarım alanı ekilmiyor. Çünkü üretici tarlasını ekip, dikerse maliyetini karşılayamıyor. Çiftçimiz ürününü piyasaya sürdüğünde maliyetlerini çıkaramıyor. Biz bu döngüye son vereceğiz.Üreticinin, çiftçinin sırtına yük getiren ağır maliyet oranlarını kaldıracağız. Üreticimize, çiftçimize destek olacağız. Alın terini, emeği yok sayanlara inat önceliğimiz üreticimiz ve emekçimiz olacak. CHP olarak kaderine terk edilen toprakları, ekilmeyen dikilmeyen alanları üretime kazandıracağız. Bereketli topraklara ve becerikli insanlara sahip tarımın kadim topraklarında yaşanacak bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.