Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AYM önünde “Sertel” nöbeti başladı

AYM önünde “Sertel” nöbeti başladı

Sertel destekçileri AYM önünde “siyasal özgürlük” nöbetine başladı

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 12:13
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olduğu gerekçesiyle milletvekili adaylığı düşürülen Atila Sertel’e destek için İzmir’den Ankara’ya giden grup, Anayasa Mahkemesi önünde “siyasal özgürlük” nöbetine başladı.
Ön seçimde Atila Sertel’e oy veren CHP üyeleri ve Sertel’i destekleyenlerden oluşan grup, “Biz ön seçimde Atila Sertel’e oy verdik. 13 bin kişinin oyunu alan Atila Sertel, üçüncü sırada yer aldı. Oyumuzun boşa gitmesini istemiyoruz. Oyumuzun arkasındayız. Sertel’e oynanan oyununun karşısındayız. Anayasa Mahkemesi’nin özgürlükler yönünde karar vermesini bekliyoruz” diye görüş bildirdiler.
Öte yandan sabah erken saatlerden itibaren Anayasa Mahkemesi önünde beklemeye başlayan gruba destek için CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da geldi.  Burada bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili ve CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Balbay, şunları söyledi:

“MİLLİ İRADE GASP EDİLMİŞTİR”
“Yüksek Seçim Kurulu Atila Sertel’in siyasal özgürlüğünü tutuklamıştır. Bu düpedüz milli irade gaspıdır. CHP demokrasiyi genişletmek için ön seçim yaptı ama YSK’da demokrasiyi daraltmak için her şeyi yapıyor. Siyasete katılma yolları böylesine engellerle dolu olmamalıdır. Anayasa Mahkemesi’nin iki yıldır sürdürdüğü özgürlüklerden yana tutumunu burada da bekliyoruz. Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nda görev ve yetkilerini devrederek bu kurumlardaki sorumluklarının dışına çıkmıştır. Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği de ön seçimde rekabeti etkileyici bir durum değildir. Anayasa Mahkemesi’nin listelerin kesinleşeceği bugün saat 17.00’ye kadar bir karar vermesini bekliyoruz. Atila Sertel, 30 yıllık mücadelesiyle CHP listelerinde milletvekilliği hak eden kişilerin başında gelmektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.