Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan eski beldelere belediye sözü

Balbay'dan eski beldelere belediye sözü

CHP İzmir Milletvekili ve 2. bölge milletvekili adayı Mustafa Balbay, iktidara geldiklerinde, Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalleye dönüşen beldelere belediye haklarını geri vereceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 10:42
Son yerel seçimlerde belde statüsünden çıkarak Kemalpaşa'ya bağlanan Ulucak, Armutlu, Ören, Bağyurdu ve Halilbeyli'yi ziyaret eden Mustafa Balbay, iktidara gelmeleri halinde, belediyeliği elinden alınan tüm beldelere bu hakkı iade edecekleri sözünü verdi. Balbay şunları söyledi: 


"İzmir'in ilçelerine bağlı eskiden belediye olan şimdi mahalle haline dönüşmüş beldelerin hemen tümünde karşımıza çıkan ilk sorun yerel yönetimler. Yani belediyeliği elinden alınan yerleşim yerleri şuanda büyük bir şaşkınlık içinde ve hizmetsizlik içinde. Burada büyük şehir belediyesinin birinci derecede sorumluluğu yok. Çünkü iktidar bu yasayı getirdi. Ama devamında nasıl işleyiş sağlayacağını da öngörmedi. Biz iktidarımızda belediyeliği elinden alınan tüm beldelere bu haklarını geri vereceğiz. Söz veriyoruz. Ve biz iktidarımızda nasıl bu yasa bir günde çıktıysa, belediyeler bir günde kapandıysa, iktidara geldikten sonra bir günde bu belediyeleri açacağız. Ve haklarını iade edeceğiz. Eğer biz iktidara gelmezsek ve AKP güçlü bir şekilde iktidarını sürdürürse bu sürecin devamında beldelerin, köylerin bütün mal varlıklarını da AKP iktidarı peşkeş çekecek. Bu şimdiden görünüyor. Bunu felaket tellallığı olarak değil, bir gerçek olarak paylaşıyoruz. CHP iktidarında Türkiye yerelden yönetim ilkesini yeniden gündeme getirecek. Ve bunu başarıyla uygulayacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.