Dolar 32,5948
%0.37
Euro 34,8108
%0.23
Altın 2.494,820
%0.42
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sayan'dan eleştirilere 'Bekaroğlu'lu cevap

Sayan'dan eleştirilere 'Bekaroğlu'lu cevap

AK Parti İzmir'den aday olacağı açıklandıktan sonra en çok tartışılan isimlerden olan 2'nci Bölge 7'nci sıra Milletvekili Adayı Savcı Sayan, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. İzmir'de yaptığı çalışmalar boyunca AK Parti'den aday olduğu için olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadığına dikkat çeken Sayan, parti değiştirdiği için yapılan eleştirilere, “Dönüş meselesi söz konusu değil. Dönüşten ziyade Mehmet Bekaroğlu’na baksınlar. CHP Bekaroğlu’nu kabul ediyorsa herhalde başka yere gitme hakkım var” ifadelerini kullandı. "Din değiştirmedim, parti değiştirdim" dedi

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 15:14
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın en yakınındaki isimlerin başında gelen ve CHP'de MYK üyeliği de yapan Savcı Sayan’ın,  AK Parti İzmir 2'nci Bölge 7'nci sıra Milletvekili Adayı gösterilmesi gündeme oturmuştu. İzmir’e gelerek saha çalışmalarının startını veren Sayan, kendisine getirilen eleştirilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DİN DEĞİŞTİRMEDİM PARTİ DEĞİŞTİRDİM
Ege Postası'na konuşan Sayan, parti değiştirdiği için yapılan eleştirilere, “Dönüş meselesi söz konusu değil. Dönüşten ziyade Mehmet Bekaroğlu’na baksınlar. CHP Bekaroğlu’nu kabul ediyorsa herhalde başka yere gitme hakkım var. Ki ben din değiştirmedim parti değiştirdim. Biz hizmet etmek için halkımıza, kim bize daha iyi fırsat verirse biz de onunla oluruz” sözleriyle yanıtladı.

İZMİR HİZMETE MUHTAÇ
Sahadaki çalışmalarına başladığını, seçim çalışmalarında tüm İzmirlilerin kapısını çalacağını dile getiren ve İzmir’in hizmetsizlikten muzdarip olduğunu vurgulayan Sayan, “Biz tamamen bütün İzmirlilerden herkesten oy istiyoruz. 5-6 gündür sahadayız. Sıkmadık el, gitmedik ev bırakmayacağız. AK Parti’nin dışında İzmir’i hizmet anlamında kurtaracak başka da bir parti yoktur. Şu anda ne durumda olduğunu net olarak görüyoruz. Çiğli, Foça, Menemen, Aliağa ve Kemalpaşa’ya gittim. Oralardaki çöp yığınlarını ve hizmetsizliği gördüm. İzmir’in ne kadar hizmete muhtaç olduğunu görüyoruz. Onları kamplaştırmak ya da yaşamlarına müdahale etmek için oylarına talip değiliz. Dolayısıyla bizim İzmirlilerden oy isterken renk, ırk ya da mezheplerine bakmadan isteme şeklimiz var. Bu anlamda yaklaşacağız” dedi.


OLUMLU BİR YAKLAŞIM VAR
AK Parti'den aday olması konusunda olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadığını ifade eden Sayan “Son derece olumlu bir yaklaşım var. Eski partili arkadaşlarımdan da büyük destek görüyorum. Onlar da CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurtulması gerektiği yönünde inançları var. Sahada çok iyiyiz. İzmirliler bizi destekliyor. Son derece memnunuz. Biz de kapı kapı dolaşıyoruz. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmıyoruz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU CESARET EDEMEDİ
Sayan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den aday olmasıyla ilgili olarak değerlendirme yaparak, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başka yerden aday olsaydı oyları azaltacağı için garanti bir yerden İzmir gibi bir kentten aday oldu. Bana göre Tunceli’den aday olmalıydı. Tunceli’den aday olsaydı birinci sırada olsaydı, oylarını azaltacaktı, Cesaret edemedi İzmir’e geldi” dedi.

ESKİ PARTİM CHP...
Eski partisi CHP’nin vaatlerinin de Haydar Baş’ın 10 yıl önceki vaatlerinden ileriye gidemediğini söyleyen Sayan, eski partisini eleştirerek şunları söyledi: "CHP’de beni rahatsız eden birçok konu var. Saymakla bitmez. CHP tamamen kendi kimliğini inkar etmiştir. Dış güçlerin ve paralel örgütün hakimiyeti altına girmiştir. Beni CHP’den soğutan sebeplerden ziyade beni AK Parti’ye götüren sebepler önemlidir. Yeni Türkiye’de ben AK Parti’nin çok daha özgürlükçü ve hizmet eden bir parti olduğunu düşündüğüm için AK Parti’deyim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.