Dolar 32,2540
%-0.01
Euro 34,6822
%-0.08
Altın 2.393,670
%-0.28
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Meclisi nde İZBAŞ ve stat tartışması

Bornova Meclisi nde İZBAŞ ve stat tartışması

Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis gündemine İZBAŞ’ın sermaye artırımı ve Bornova stadının yıkılması konuları damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 00:00
Bornova Belediyesinin şirketi İZBAŞ’a ait olan malların 3’üncü kişilere özelleştirmelerinin oylanması ve Bornova stadının yıkılması konuları meclis gündemine damga vurdu.
 
Başkan Olgun Atila gündemin açılış konuşmasında 1 Eylül Dünya Barış gününe değindi. Atila, “Savaşların olmadığı annelerin ağlamadığı bir dünya umuyoruz.  Ayrıca önümüzde 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu var. Bornova’mıza İzmir’imize yakışır biçimde kutlayacağız.  Yani Eylül’de güzel günler bizi bekliyor” dedi.

İZBAŞ’ a ait malların özelleştirmesinin oylanmasının ardından AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. 
 
Yapılan oylama hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Rahmi Taştan, ''Bu oylamanın isim isim yapılmasını istiyoruz. Siz de bilirsiniz ki hukuk bireyseldir. Bu konunun ileride büyük sorumluluğu olabilir. Sizi uyarıyoruz. İZBAŞ’ın mallarının bu şekilde 3’üncü kişilere verilmesi suçtur. Bu fiyatlar herkes bilir ki Bornova piyasasının altındadır. Bize daha önce bunlar büyük firmalara verilecek dendi. Bu şekilde hareket edilmesini anlamak güç. Bu şekilde davranarak İZBAŞ’ın sermaye arttırımı söz konusu ise daha önceden olduğu gibi bize söylenebilir. İZBAŞ’ın belediye şirketi olması zarar etmediği anlamına gelmez. Bu şekilde 3’üncü kişilere devredilmesi sempatik göstermez” dedi.
 
 Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Ulaş Polat ise, “Biz neye oy vereceğimizi biliyoruz. Belediye başkanımız başta olmak üzere tüm belediye personelimize güvenimiz tam. Biz niyet okumuyoruz” şeklinde cevap verdi.
 
AK Parti Meclis Üyesi Hamza Yavuz ise konuyla ilgili şunları söyledi:  Bornova halkı İZBAŞ gibi bir şirketin borcunu ödemek zorunluluğunda değildir. Şahsen ben bu borcu ödemek istemiyorum. Zarar ede ede Bornova halkına yük bindirilmesin. Ayrıca belediyenin tüm birimlerinden de 2010 yılından bu yana ne tür faaliyetler yapılmış hepsinin raporunu görmek istiyoruz.
 
Bu söylemler karşısında konuşan Başkan Atila, “İZBAŞ zarar etmiyor aksine gün geçtikçe iyiye gidiyor. Amacımız halkımızın en iyi ve en ucuz şekilde hizmet almasını sağlamaktır” diye konuştu
 
İçindeki donanımıyla Türkiye’deki sayılı jimnastik salonlardan birisi olan Bornova Stadının yıkılması hakkında da konuşan Taştan, “ Bu salon gerek Avrupa şampiyonalarına, gerekse Olimpiyatlara sporcu yetiştirmektedir.  Yıkılarak içindeki ekipmanın başka bir yere taşınamayacağı aşikardır” diyerek stadın yıkılmasına tepki gösterdi.
 
Stat hakkında ayrıca bir eleştiri de AK Partili Meclis Üyesi Yavuz'dan geldi. Yavuz, “Sporcular madalyalarını belediye başkanlarının kalbi duygularıyla değil antrenmanda döktükleri ter ile alıyor. Ellerinden bu imkanı alırsanız, sokağa atmış olursunuz” dedi.
 
Başkan Atila ise, “Burada amaç stadı yıkmak değildir. Ayrıca kimseyi sokağa atmıyoruz. Ortak akılla, demokratik katılımla halkımız için gece gündüz çalışarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.