Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı meclisinde Evren tartışması

Bayraklı meclisinde Evren tartışması

Bayraklı meclisinde Kenan Evren tartışması AK Partili ve CHP’li meclis üyelerini karşı karşıya getirdi.En ilginç tartışma ise, Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile AK Partili meclis üyesi Ali Kökoğuz arasında yaşandı.Cumhubaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdıran AK Parti grup Başkan vekili Ali Kökoğuz’a Belediye Başkanı Hasan Karabağ” Ali Bey siz daha önce DSP’den aday olmuştunuz” demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 01:00
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Bayraklı Belediyesi Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın başkanlığında gerçekleşti. CHP Bayraklı Meclis üyesi Gönül Vuralın “AK Partililer ilk defa Cumhurbaşkanını halk seçti diyorlar ama daha önce Kenan Evren’de seçildi” demesi AK Partili meclis üyelerini kızdırdı.
 
 DAHA ÖNCE KENAN EVRENİDE HALK SEÇTİ
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP meclis üyesi Gönül Vural  “ Sayın Başkan AK Partili arkadaşlar Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanını halk seçti diyorlar ama böyle değil. İkinci defa Cumhurbaşkanını halk seçiyor, daha önce halk Cumhurbaşkanı olarak Kenan Evreni seçmişti.”


Demesi üzerine söz alan AK Parti meclis üyesi Fazlı Taşkıran,  “Bayraklı meclisinde siz dediniz ki halk ezici bir çoğunlukta bizi istedi, yüzde 78’li oyla geldik. Bizde buna saygı duyduk. Siz neden bizim yüzde elli ikimizi neden kabul etmiyorsunuz. Sizin söylediğiniz dönemlerde halkın iradesi yoktu. Silahlı kuvvetlerinin gölgesinde yapılan seçim vardı.Bu neden ile alınan yüzde elli ikili sonuca saygı duyacağız” dedi
 

O DÖNEM DİKTA REJİMİ VARDI
 Daha sonra söz alan AK Parti grup Başkan vekili  Ali Kökoğuz,” Gönül hanım adayların birer tane olmasından dem vurdu. Konuşmasından bunu anladım.Kenan Evren seçilirken, bir tane aday vardı. O zaman Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir aday var mıydı. O dönem Ekmeleddin bey aday olabilirimiydi.  Aradaki farkı anladınız m? Şimdi burada Kenan Evreni halk  seçti ama bir tanesini dikta seçimiydi, hepimiz o dönemler acı çekmiştik.
 
KARABAĞ “SİZ DSP’DEN ADAY OLMUŞTUNUZ”
Saygı değer Cumhurbaşkanımızın yaptığı seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında14 partinin adayı  Ekmeleddin İhsanoğlu vardı buna rağmen kazanıldı.” Demesi üzerine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “ Ali bey siz bir zamanlar  DSP’nin meclis adayı falan olmuştunuz değil m? “ demesi üzerinde Kökoğuz “ evet” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.